Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στις 8 και 9 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα.


Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στο μειούμενο αριθμό γεννήσεων στην χώρα μας, ο οποίος, όπως είπε, λόγω και της οικονομικής κρίσης, μετά το 2011 είναι χαμηλότερος από τον αριθμό θανάτων με δυσοίωνες προβλέψεις. «Το σύνθημα είναι ότι Μπορούμε” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “στη χώρα μας έρχονται ζευγάρια από όλα τα σημεία του κόσμου για να αποκτήσουν παιδί, εδώ λοιπόν και οι Έλληνες γονείς μπορούν να τα καταφέρουν. Η δύναμη της χώρας βρίσκεται στις νέες γενιές και το μέλλον ανήκει στα παιδιά της Ελλάδας.”  Επίσης ο κ. Πατούλης μίλησε για δέσμη μέτρων στην Αττική που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη στήριξη των βρεφονηπιακών σταθμών, την ενδυνάμωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και την δημιουργία φοιτητικών εστιών ώστε να καλλιεργηθεί ο στόχος όπως, είπε χαρακτηριστικά, των δύο και περισσότερων παιδιών για τους νέους γονείς καθιστώντας κατά το δυνατόν ευνοϊκότερους τους όρους διαβίωσης για όλες τις οικογένειες και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες.”

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ παρευρέθη στη Γιορτή Γονιμότητας και συνομίλησε με γονείς και παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

10 6 2019 1o fertility 1

10 6 2019 1o fertility 2

10 6 2019 1o fertility 3

10 6 2019 1o fertility 4

10 6 2019 1o fertility 5

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή