Γ. Πατούλης: «Η πρόληψη και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος είναι πρώτη προτεραιότητά μας.»

Η πρόληψη και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος αποτελεί  προτεραιότητα, τόνισε ο Προεδρος του ΙΣΑ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής  Γ. Πατούλης, ο οποίος μετέβη στο οικόπεδο στο Μάτι, όπου σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επιθεώρησε την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού από τόνους καμένης οργανικής ύλης, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου του 2018.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Α. Σκρέτσος, ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου, οι Δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, εκπρόσωποι των κατασκευαστικών εταιρειών που ανέλαβαν τον καθαρισμό του οικοπέδου, κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους εργαζόμενους για την άρτια και με άμεσα αποτελέσματα  δουλειά τους, καθώς οι εργασίες που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού μετά τα μέσα Ιουλίου, ολοκληρώνονται σε λιγότερο από ένα μήνα. Ειδικότερα όπως επισημάνθηκε, απομακρύνθηκαν περίπου 20.000 τόνοι καμένης ξυλείας  και βουνά εύφλεκτο πριονίδι από τα θρυμματισμένα κλαδιά, τα οποία αποτελούσαν επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές.

 Με αφορμή την επίσκεψη του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

 «Η αποτελεσματική και άμεση ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου από τους χιλιάδες τόνους καύσιμης ύλης που αποτελούσε μία περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα για την περιοχή, αποδεικνύει πως όταν υπάρχει βούληση όλα μπορούν να γίνουν.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά προχωρώντας σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, που ανέλαβε τις εργασίες αφιλοκερδώς στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η πρόληψη και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Δεσμευόμαστε ότι στην Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, θα δουλέψουμε εντατικά, με σχέδιο και όραμα για τη διαμόρφωση ενός νέου αποτελεσματικού σχεδίου πολιτικής προστασίας, με στόχο να μην νιώθει κανένας πολίτης της Αττικής απροστάτευτος». 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ι.Σ.Α.


 

IMG 6834

IMG 6839

IMG 6839

IMG 6834

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή