Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του συζήτησε το θέμα των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και έγινε ενημέρωση σχετικά με τα όσα έχει επιτύχει ο ΙΣΑ και το Συντονιστικό Όργανο, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ επέτυχε:

  • αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ κατά 27 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους έτσι ώστε ο προϋπολογισμός διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων για το 2019 να φτάσει τα 393 εκ.€.
  • κατανομή σε 120 δόσεις του Clawback, για τα έτη 2013-2015 ,2017 και 2018.
  • με το κλείσιμο του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους, οπότε και ο ΕΟΠΥΥ θα έχει σαφή εικόνα για το ύψος των δαπανών, θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι για την περαιτέρω ενίσχυση του προϋπολογισμού του 2019.
  • από το 2020 θα υπάρξει συνολική αύξηση του προϋπολογισμού των δαπανών υγείας, ανάλογη με την αύξηση του ΑΕΠ ενώ θα μελετηθούν και άλλου είδους λύσεις για να επιτευχθεί αυτό.

Το ΔΣ του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της σημερινής του συνεδρίασης είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια, o οποίος αναγνώρισε για άλλη μια φορά το δίκαιο των αιτημάτων του κλάδου κάτι για το οποίο έχει τοποθετηθεί πρόσφατα και με επιστολή προς τον ΙΣΑ και δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση όσων έχει επιτύχει το Συντονιστικό Όργανο, με τις μαχητικές κινητοποιήσεις του και παρεμβάσεις του, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σχολιάζοντας το θέμα,ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει δώσει μάχη τον τελευταίο χρόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις και έχει επιτύχει σημαντικές νίκες για τους φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ευελπιστούμε ότι έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και αναμένουμε να δούμε να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις τους. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός και εάν θα τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί για να τοποθετηθούμε εκ νέου

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή