Παρέμβαση για τους ιατρούς και τους οδοντιάτρους που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στις Δ.Υ.Πε και υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες για την ένταξή τους στον κλάδο ιατρών και οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ. σε οργανικές θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι ιατροί αυτοί, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αξιολογηθεί ώστε να γνωρίζουν με ασφάλεια το βαθμό που θα καταλάβουν- με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επαγγελματική τους υπόσταση-, υποχρεούνται να παραιτηθούν από το δικόγραφο της αγωγής, με την οποία επιδικάζεται αποζημίωση απόλυσης και μισθοί υπερημερίας και να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, έως 31.10.2019.
Ο ΙΣΑ τονίζει ότι συνέπεια της εφαρμογής του νόμου θα είναι να υπάρξουν απολύσεις γιατρών, οι οποίου είναι απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία στην Π.Φ.Υ.
Για το λόγο αυτό ζητά η καταληκτική ημερομηνία να παραταθεί για τρεις μήνες,  προκειμένου οι γιατροί να λάβουν οριστικές αποφάσεις για όλη τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.
Στην ίδια επιστολή ο ΙΣΑ, θέτει στον Υφυπουργό Υγείας, το σοβαρό ζήτημα των 295 επικουρικών ιατρών, οι οποίοι αμείβονται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και των οποίων οι συμβάσεις έχουν διάρκεια έως τις 30.11.2019.
Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι τάσσεται ενάντια στις απολύσεις ιατρών, καθώς πάγια θέση του είναι η μόνιμη κάλυψη των τεράστιων κενών που υφίστανται στα Δημόσια Νοσοκομεία, μέσω προκηρύξεων και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. «Όπως αντιλαμβάνεστε, πρέπει άμεσα να επιλυθεί το εν λόγω ζήτημα προκειμένου να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας μέσω των επικουρικών ιατρών», καταλήγει ο ΙΣΑ, στην επιστολή του.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

 Επιστολή


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή