images/logo-sillogou3.jpg

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίηση του καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μετά τις παρεμβάσεις του Συλλόγου, πρόκειται να επανεξετάσει την αντισυνταγματική ρύθμιση, με την οποία αίρεται το τεκμήριο της αθωότητας για τους γιατρούς.
Ο ΙΣΑ στις 20-8-19,απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, με την οποία αίρεται το τεκμήριο αθωότητας για τους ιατρούς της χώρας καθώς οι ιατροί υπόκεινται σε αναστολή άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, με μοναδική προϋπόθεση την άσκηση ποινικής δίωξης.
Μάλιστα ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης είχε θέσει το σοβαρό αυτό θέμα στις συναντήσεις που έγιναν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα ο ΙΣΑ είχε κάνει μαζί με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, προσφυγή στο ΣτΕ, κατά της απαράδεκτης αυτής Υπουργική Απόφασης καθώς η εν λόγω διάταξη είναι αντίθετη στο τεκμήριο της αθωότητας, και στις αρχές τις ισότητας, της επαγγελματικής ελευθερίας, της αναλογικότητας και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.
Μετά από αυτές τις παρεμβάσεις, το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε χθες την αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ προβάλλοντας την αιτιολογία, ότι το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να μελετήσει την πιθανότητα αλλαγής της διάταξης και να προβεί σε έκδοση νεότερου νομοθετήματος.

Κατόπιν του αιτήματος αναβολής, το οποίο και έγινε αποδεκτό, η συζήτηση της υπόθεσης ορίστηκε εκ νέου για την 7-2-2020.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

 

Αίτημα του ΙΣΑ για ακύρωση της Υπουργικής απόφασης 24768/2019 περί τεκμηρίου αθωότητας.