images/logo-sillogou3.jpg

Με στόχο να δημιουργηθούν γέφυρες ανταλλαγής τεχνογνωσίας, επιστημονικής γνώσης και συνεργασίας, με αναπτυξιακή προοπτική, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους επιστημονικών και επιχειρηματικών φορέων της Κίνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα.

Ο κ. Πατούλης συμμετείχε στην επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και παρακολούθησε τις εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019 που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη, στις 2- 5 Νοεμβρίου, στην οποία η Ελλάδα ήταν μία από τις τιμώμενες χώρες. Στην επίσκεψη στους χώρους της έκθεσης συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης, η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Τσιγιουέ Τσανγκ, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα Λ. Ροκανάς και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Παράλληλα ο κ.Πατούλης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής αποστολής, υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκαν το πολιτιστικό κέντρο Hellas House, στη Σαγκάη.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει εξωστρέφεια και αναφέρθηκε στο Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη πριν από μερικούς μήνες, με  παράγοντες της Κινεζικής κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας και στις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια ,για την ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας με τις χώρες της Ασίας ,σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, οι επιστήμες, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

 «Τα τελευταία χρόνια έχουμε εργαστεί μεθοδικά και καταφέραμε να δημιουργήσουμε ισχυρές βάσεις με την επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα της Κίνας . Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, η διαδικασία ανταλλαγής  εκπαιδευτικών προγραμμάτων  και τεχνογνωσίας της παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής ενώ  πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της Κίνας συμμετείχαν  στην  συμβολική τελετή  Ορκωμοσίας στον Όρκο του Ιπποκράτη , στο Ασκληπιείο της Κώ, τον περασμένο Ιούνιο. Παράλληλα έχουμε δημιουργήσει ,το Ελληνοκινεζικό Δίκτυο  Πόλεων  Υγείας, Φιλοξενίας και Ευεξίας. Πρόθεσή μας είναι να διευρύνουμε τη συνεργασία των Ελληνικών Περιφερειών με τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας, με στόχο τη δημιουργία υποδομών για να αυξήσουμε τις ροές Κινέζων που επισκέπτονται τη χώρα μας για ιατρικό τουρισμό. Επενδύουμε στον τουρισμό υγείας και προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα της φιλοξενίας και της ευζωίας. Η προσπάθεια μας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και τώρα πλέον αποδίδει καρπούς προς όφελος του ιατρικού κόσμου και των πολιτών »

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

7 11 2019 sinantisi kina1

7 11 2019 sinantisi kina1

7 11 2019 sinantisi kina1