Γ.Πατούλης: «Μην αδικείτε τον ιατρικό κόσμο που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία. Υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την πιο κρίσιμη ώρα»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του καθώς εξαιρούνται προκλητικά, οι γιατροί από την γκάμα των επαγγελμάτων που αποφάσισε η κυβέρνηση να στηρίξει την ώρα που καλούνται να δώσουν τη μεγάλη μάχη ενάντια στην επιδημία.
Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή για άλλη μία φορά, στον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, στην οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και τον καλεί να αποκαταστήσει την απαράδεκτη αυτή αδικία, εις βάρος του ιατρικού κόσμου.
«Μέσα στην πανδημία από τη μία εκθειάζετε ως κυβέρνηση τους ιατρούς και από την άλλη επιδιώκετε τον αφανισμό τους. Αυτό το αποδεικνύετε έμπρακτα όταν στις λίστες των ΚΑΔ που αποφασίσατε να στηρίξετε, και ορθά, συμπεριλάβατε μία μεγάλη σειρά οικονομικών δραστηριοτήτων και ελευθέρων επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων σειρά συναφών δραστηριοτήτων (φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, οδοντιάτρους κα), ΕΞΑΙΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΙΣΑ.
Ο ΙΣΑ προσθέτει ότι οι πολίτες υπάκουσαν στις κρατικές εντολές και συστάσεις και μένουν σπίτι. «Δεν γνωρίζετε ότι οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων επλήγησαν. Δεν γνωρίζετε ότι δεν πατάει ψυχή στα ιατρεία! Οι γιατροί εξαιρέθηκαν γιατί δεν έκλεισαν μόνοι τους τα ιατρεία τους, γιατί θεώρησαν υποχρέωσή τους προς την κοινωνία και το κράτος να μείνουν στις επάλξεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις χρόνιες παθήσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί η δευτεροβάθμια περίθαλψη. Αυτή είναι η επιτομή -αν μη τι άλλο- της αγνωμοσύνης και αχαριστίας», καταλήγει ο ΙΣΑ, ο οποίος σημειωτέον έχει στείλει σειρά επιστολών τις προηγούμενες ημέρες,  με τις οποίες ζήτησε να ληφθούν οικονομικά μέτρα, στήριξης των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ, καθώς και επιδότηση του μισθολογικού κόστους των μονάδων ΠΦΥ.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τη μεγάλη αυτή αδικία εις βάρος του ιατρικού κόσμου.
«Ο ιατρικός κόσμος παραμένει στις επάλξεις με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ασθενή και την κοινωνία. Ωστόσο η πολιτεία τον αδικεί κατάφωρα θέτοντας σε κίνδυνο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί τον κυματοθραύστη των περιστατικών για να μη φτάσουν στα νοσοκομεία. Οι ιδιώτες γιατροί και τα πολυϊατρεία κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο μέσα την υγειονομική κρίση και αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες στην υγειονομική θωράκιση της χώρας τις δύσκολες αυτές ώρες. Ζητούμε αν μη τι άλλο ισότιμη μεταχείριση με τους άλλους επαγγελματίες που υποστηρίζονται για να μη καταρρεύσουν

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Για την επιστολή πατήστε εδώ


Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή