Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια για την οργάνωση και λειτουργία των ΤΕΠ των νοσοκομείων και την εξειδίκευση στην Επείγουσα ιατρική. Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
Ειδικότερα, τονίστηκε ότι αποτελεί θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι τα ΤΕΠ ως πρώτη πύλη επαφής του ασθενή με τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν ένα σύγχρονο σύστημα υγείας.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν την επιστολή 43 Διευθυντών ΤΕΠ από όλη την Ελλάδα, η οποία περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις, την εμπειρία των μελών του ΙΣΑ από τις εφημερίες των νοσοκομείων, την κείμενη νομοθεσία, τις πρακτικές που έχουν εφαρμοσθεί στο παρελθόν στην Ελλάδα καθώς και τις βέλτιστες εφαρμοζόμενες επιστημονικές πρακτικές στην Ευρώπη  ο ΙΣΑ κατάληξε στα εξής:
Συμφωνεί και στηρίζει το πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών, όπως αυτό περιγράφεται στην επιστολή των Διευθυντών των ΤΕΠ.
Αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής από μέλη του Δ.Σ του για την εξειδίκευση των παραπάνω προτάσεων, παρέχοντας την αναγκαία νομική υποστήριξη των θέσεων αυτών.
Αποφάσισε να προωθήσει τα αιτήματα στην ηγεσία του ΥΥΚΑ και να συνδράμει στον εποικοδομητικό διάλογο, ώστε, μεταξύ άλλων να ανοίξει η συζήτηση για τη διασύνδεση των ΤΕΠ με τους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Για την επιστολή πατήστε εδώ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή