Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια με τη συνοδεία ειδικευόμενων του ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ». Μάλιστα το θέμα αυτό συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ του ΙΣΑ που έγινε χθες με τηλεδιάσκεψη.
Αποφασίσθηκε να αποσταλεί επιστολή στη διοίκηση του νοσοκομείου στην οποία επισημαίνεται ότι οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου υποβάλλονται σε μια ψυχοφθόρα και επικίνδυνη διαδικασία, για την οποία ο ΙΣΑ εκφράζει την αντίθεσή του.

«Οι ειδικευόμενοι μας ενημέρωσαν ότι τους αναγκάζετε να συνοδεύουν τους νοσηλευόμενους του άρθρου 69 ΠΚ κατά την μεταγωγή τους στα δικαστήρια κατά την ημέρα δικασίμου των υποθέσεων τους.
Οι ειδικευόμενοι ενημερώνονται την προηγούμενη ημέρα ότι θα συνοδεύσουν τους ασθενείς και εισέρχονται στα οχήματα της αστυνομίας «Κλούβες», οι οποίες μέχρι να φτάσουν στα δικαστήρια κάνουν στάσεις στις Φυλακές του Κορυδαλλού και στην ΓΑΔΑ για να παραλάβουν και άλλους κρατούμενους.
Η διαδικασία αυτή εκτός του ότι είναι χρονοβόρα και ιδιαιτέρως κουραστική θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μελών μας. Ειδικότερα, οι ιατροί δεν διαθέτουν κανένα μέτρο ασφάλειας για την σωματική ακεραιότητα τους  και ταυτόχρονα εντός των χώρων αυτών που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του κορωνοϊού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην Επιστολή.

Ο ΙΣΑ καταλήγει ζητώντας τη παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου προκειμένου οι υποθέσεις αυτές να εκδικάζονται κατά προτίμηση, ώστε να μην τίθεται σε διακινδύνευση η υγεία των ασθενών και να μην αναγκάζονται οι θεράποντες ιατροί που πρέπει να καταθέσουν ως μάρτυρες να λείπουν πολλές ώρες από τα καθήκοντα τους για να περιμένουν την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Για την επιστολή πατήστε εδώ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή