Γιώργος Πατούλης: «Με επιχειρησιακό σχέδιο και με τη συνεργασία των δημοτικών αρχών συμβάλλουμε στην ενίσχυση της πρόληψης και της προστασίας των παιδιών μας και των ηλικιωμένων από την πανδημία του κορωνοϊού».

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στους φροντιστές, τους εκπαιδευτικούς και τους βρεφονηπιοκόμους των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Περιστερίου.
Οι σχετικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη μετά τη διατύπωση σχετικού αιτήματος από τον Δήμο Περιστερίου.
Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεις στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίες πραγματοποιούν τους επιδημιολογικούς εργαστηριακούς ελέγχους, αποτελούνται από ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές ΠΕ. Οι λείψεις ρινοφαρυγγικών δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR.


Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της δειγματοληψίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη πορεία υλοποίησής της, ενώ ο αντιδήμαρχος Υγείας Περιστερίου Γ. Μπεκιάρης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Α. Πλέτσης, καθώς και η Αντιπρόεδρος Ε. Ιατροπούλου, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για τη θετική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα τους για την πραγματοποίηση της σχετικής δράσης.
Το δειγματοληπτικό έλεγχο συντόνιζε ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θ. Βαθιώτης.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με δηλώσεις του επισήμανε:
«Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δήμου Περιστερίου και ιδιαίτερα του Αντιδημάρχου Υγείας κ. Μπεκιάρη, καθώς και του Προέδρου, αλλά και της Αντιπροέδρου της δομής των βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου να προχωρήσουμε σε δειγματοληπτικά, αλλά και προληπτικά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό. Ιδιαίτερα τώρα, που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, η εξέταση των φροντιστών, των εκπαιδευτών και των βρεφονηπιοκόμων από τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Πρόκειται για προληπτικό μέτρο, το οποίο θα προσδώσει ασφάλεια στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Μέσα από τη σχετική διαδικασία υπάρχει πλέον η σιγουριά ότι οι φροντιστές δε θα μεταφέρουν τον ιό επιστρέφοντας από τις διακοπές τους. Η ασφάλεια των παιδιών είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για εμάς και ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στις οικογένειες του Περιστερίου. Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Περιστερίου, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καθώς και σε όλους τους εθελοντές, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που στελεχώνουν τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη εναντίον αυτής της πρωτόγνωρης πανδημίας. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για ένα κοινό στόχο, να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς οι πολίτες της Αττικής. Με επιχειρησιακό σχέδιο και με τη συνεργασία των δημοτικών αρχών συμβάλλουμε στην ενίσχυση της πρόληψης και της προστασίας των παιδιών μας και των ηλικιωμένων».

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

peristeri IMG 5937

peristeri IMG 5939

peristeri IMG 5966

peristeri IMG 5971

peristeri IMG 6010

peristeri IMG 6019

peristeri IMG 6022

peristeri IMG 6043

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή