images/logo-sillogou3.jpg

Ένας ακόμα αγώνας του ΙΣΑ δικαιώθηκε καθώς σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ έγινε αποδεκτή η αίτηση ακύρωσής της κατά της υπ’ αριθμ. Γ5β/Γ.Π./οικ. 92030/2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 4413) των Αναπ. Υπουργών Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκη και Υγείας, κ. Π. Πολάκη.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ από κοινού με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας (Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και Πάτρας) έβαλαν κατά της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία επιβάλλονται και καθορίζονται παράβολα για την έκδοση βεβαιώσεων άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, πιστοποιητικού καλής υφιστάμενης επαγγελματική κατάστασης (Certificate of Current Professional Status) ή ορθής άσκησης ιατρικού επαγγέλματος (Certificate of good standing), βεβαίωσης χρόνου ειδικότητας, για την συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας, και για την αναγνώριση τίτλου ειδικότητας που έχει αποκτηθεί σε κράτος - μέλος της Ε.Ε.

«Ο ΙΣΑ βρίσκεται στις επάλξεις για να προασπίσει τα δίκαια αιτήματα του ιατρικού κόσμου που αγωνίζεται για να στηρίξει το σύστημα υγείας και τον ασθενή, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ