images/logo-sillogou3.jpg

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ι. Βρούτση, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του καθώς στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας το οποίο κατατέθηκε την 17η Νοεμβρίου 2020 προς συζήτηση στη Βουλή, δεν προβλέπεται και για τους γιατρούς η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Αυτοαπασχολούμενων που έχει συσταθεί από τον ΟΑΕΔ.

Στον συγκεκριμένο Λογαριασμό καταβάλλεται το ποσό των 10,00 ευρώ μηνιαίως από καθένα έκαστο από τους αυτοαπασχολούμενους που ασφαλίζονται στον e – ΕΦΚΑ και οι οποίοι ασφαλίζονταν στον πρώην Ο.Α.Ε.Ε. και στο πρώην Ε.Τ.Α.Α.. Το συγκεκριμένο ποσό καταβάλλεται μηνιαίως και από τους ιατρούς - αυτοαπασχολούμενους στον e – ΕΦΚΑ.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη παράλειψη έγινε εκ παραδρομής και απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η συγκεκριμένη αδικία σε βάρος των ιατρών», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο ιατρικός κόσμος κρατάει ανοιχτά τα ιατρεία του στην κρίσιμη αυτή συγκυρία ρισκάροντας τη ζωή του και ανταποκρινόμενος στο αίτημα της πολιτείας να στηρίξει το σύστημα υγείας και τον πολίτη.

Ζητά ως ελάχιστη αναγνώριση να υποστηριχθεί όπως και οι άλλες επαγγελματικές ομάδες για να κατορθώσει να επιβιώσει.

Για την επιστολή πατήστε εδώ

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ