Γ.Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την οικονομική και επαγγελματική επιβίωση των ιατρών στην κρίσιμη αυτή συγκυρία»

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ι. Βρούτσης αποδέχθηκε το αίτημα που διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, να συμπεριληφθεί και ο ιατρικός κόσμος στα μέτρα στήριξης των ελευθεροεπαγγελματιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, μετά από επανειλημμένες τηλεφωνικές συνομιλίες το τελευταίο 24ωρο, με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριληφθούν και οι γιατροί στη νομοθετική ρύθμιση για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Αυτοαπασχολούμενων που έχει συσταθεί από τον ΟΑΕΔ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σημαντική συμβολή των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών στην υγειονομική θωράκιση της χώρας απέναντι στην επιδημία και στην προστασία του ασθενή.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, για τη δικαίωση του αιτήματος για οικονομική στήριξη του ιατρικού κόσμου που με αυταπάρνηση κρατάει ανοιχτά τα ιατρεία ρισκάροντας τη ζωή του. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την οικονομική και επαγγελματική επιβίωση των ιατρών στην κρίσιμη αυτή συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η ανθρωπότητα.»

Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ είχε αποστείλει χθες και σχετική επιστολή στον Υπουργό Εργασίας με την οποία διατύπωνε το δίκαιο αίτημά του.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή