«Να εξεταστεί το ενδεχόμενο το Πάσχα να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και να ανοίξουν οι εκκλησίες, με αυστηρά μέτρα προστασίας»

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη μετακίνηση του πληθυσμού το Πάσχα και το άνοιγμα των εκκλησιών, θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και τα νέα εργαλεία, όπως είναι τα self-test, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

 Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι από τους 1,7 εκατ. συμπολίτες μας άνω των 70 ετών, το 63% έχει εμβολιαστεί. Μπορούμε λοιπόν με επιστημονικά κριτήρια και συγκεκριμένες διαδικασίες,  όπως τα
Rapid test που μπορούν να γίνονται εντατικά σε Περιφερειακό επίπεδο μαζί με τα self-test, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ανοίξει η διαπεριφερειακή μετακίνηση το Πάσχα. Επίσης  συντεταγμένα, με ιδιαίτερη προσοχή, θα μπορούσαμε να δούμε το άνοιγμα των εκκλησιών, τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας. Φέτος είμαστε πολύ καλύτερα από την περσινή χρονιά. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων που μπορούν να κινηθούν με σχετική ασφάλεια και παράλληλα με την αξιοποίηση των self-test και την τήρηση των αυστηρών κανόνων προστασίας, όπως είναι οι μάσκες και οι αποστάσεις, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εκκλησίες. Είναι κρίσιμο να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των κληρικών και των εκπαιδευτικών. Επίσης στο προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό καθώς η Ελλάδα του Ιπποκράτη οφείλει να παρέχει ασφαλείς τουριστικές διακοπές, στον ξένο τουρίστα που επιθυμεί να μας επισκεφθεί το φετινό καλοκαίρι».

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή