images/logo-sillogou3.jpg

Γ. Πατούλης: « Δυναμώνουμε την Πρόληψη, Προασπίζουμε την Ασφάλεια κληρικών και πιστών, με στόχο να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο μεταδοτικότητας και διασποράς του ιού»

Στη Μητρόπολη Αθηνών μετέβη σήμερα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης όπου διενεργήθηκαν rapid test στους ιερείς και το προσωπικό, στο πλαίσιο της σχετικής Δράσης που ξεκίνησε χθες και προβλέπει την πραγματοποίηση ελέγχων σε ιερείς και στο προσωπικό των Ιερών Ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη και σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Στην Μητρόπολη παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θ. Βαθιώτης και ο Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Π. Ευσταθίου.
Οι έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας σε Ναούς της Αττικής, όπου κατόπιν και σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, εκτός από το προσωπικό των συγκεκριμένων Ναών, θα συμμετέχει το προσωπικό και των όμορων Ενοριών.

Με αφορμή την έναρξη της Δράσης ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:
«Βρισκόμαστε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου σήμερα διενεργούνται rapid test σε ιερείς και το προσωπικό, στο πλαίσιο των ελέγχων που ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν τη Μ. Εβδομάδα σε Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατόπιν και σχετικής συνεννόησης  με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ήδη χθες έγιναν εκατοντάδες rapid test  από τα κλιμάκια μας που βρέθηκαν σε πολλούς Ναούς της Αττικής.
Στόχος μας να είναι ασφαλείς οι κληρικοί και οι εργαζόμενοι στους ναούς, αυτές τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Παράλληλα με την εκδήλωση της πίστης μας, πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή απέναντι στην επικινδυνότητα του ιού. Είμαι βέβαιος ότι τόσο οι πιστοί όσο και οι εργαζόμενοι στους ναούς, θα εφαρμόσουν όλα αυτά που πρέπει και όλα θα πάνε καλά.
Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και είναι σημαντικό να τηρηθούν με απόλυτη ευλάβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ως  Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ συνεχίζουμε να συνδράμουμε έμπρακτα στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του ιού διενεργώντας καθημερινά εκατοντάδες
rapid test τα οποία μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 20.000.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια με στόχο την ανάσχεση της μεταδοτικότητας του
κορονοϊού, ώστε να είμαστε σε θέση να περάσουμε, με ασφάλεια και όσο πιο σύντομα γίνεται, στην επόμενη μέρα».

Το Πρόγραμμα διενέργειας rapid test αύριο Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη:

       Μ. Τρίτη 27/4

Ι.Ν Μεταμορφώσεως-Σωτήρος-Μοσχάτου 13.30
Ι.Ν Αγ. Νικόλαος Χαλανδρίου (10:30), Πλ. Ελευθερωτών, Χαλάνδρι
Ι.Ν Αγ. Νικόλαος Καλλιθέας (12:30), , Ελευθ. Βενιζέλου 173, Καλλιθέα
Ι.Ν Αγ. Σοφίας Ψυχικού (10:30), Πλατεία Αγ. Σοφίας, Ψυχικό

Μ. Τετάρτη 28/4
Ι.Ν Αγίου Αντωνίου-Άνω Πατησίων 13.30

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

photo mitropoli 1

photo mitropoli 2

photo mitropoli 3

photo mitropoli 4

photo mitropoli 5