Γ.Πατούλης: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την υλοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος του ιατρικού κόσμου »

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί δικαιώθηκε το αίτημά του, να δοθεί δυνατότητα, σε γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο. Μέχρι σήμερα τη δυνατότητα αυτή είχαν μόνο γιατροί της ίδιας ειδικότητας.

Μετά από προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη στον Υπουργό Υγείας Β.Κικίλια και στη σε συνέχεια επιστολών που είχε στείλει ο ΙΣΑ επί σειρά ετών, για το θέμα, συμπεριλήφθηκε η σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τον Ιανουάριο και σήμερα δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση με έκδοση ΦΕΚ.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, καθώς ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφουγκράστηκε την αγωνία του ιατρικού κόσμου και υλοποίησε ένα πάγιο αίτημα ΙΣΑ, την παροχή δυνατότητας κυρίως σε νέους ιατρούς να λειτουργούν με συναδέλφους τους άλλης ειδικότητας κοινό ιατρείο, δηλαδή σε κοινό χώρο, αλλά διαφορετικές ώρες, όταν από τις σχετικές διατάξεις δεν απαιτείται ειδικός ή ιδιαίτερος εξοπλισμός. Η ρύθμιση αυτή δίνει μια σημαντική οικονομική ανάσα στον ιατρικό κόσμο του ιδιωτικού τομέα που αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα στην κρίση και ειδικά για στους νέους γιατρούς τους οποίους η πολιτεία οφείλει να στηρίξει.»

 

 Για το ΦΕΚ πατήστε εδώ

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή