Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Πίσω στις ανακοινώσεις

 

 

Για τo ΦΕΚ πατήστε εδώ

Ανακοίνωση της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής  - Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

ΣΧΕΤ.: ΦΕΚ 4271/19-7-2024 τ.Β΄

  1. Αποστέλλεται συνημμένα, προς ενημέρωσή σας  το ΦΕΚ 4271/19-7-2024 τ.Β΄, αναφορικά με « Όρους, προϋποθέσεις και διαδικασία Άσκησης Ιδιωτικού Έργου των Ιατρών και Οδοντιάτρων κλάδου ΕΣΥ.» και παρακαλούμε όπως ενημερώσετε αρμοδίως όλους τους Ιατρούς κλάδου ΕΣΥ (ΟΧΙ επικουρικούς).
  2. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας, οι αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας Άσκησης Ιδιωτικού 'Έργου υποβάλλονται, εντός του πρώτου εικοσαημέρου από τη δημοσίευσή της Κ.Υ.Α. και αφορούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2024
  3. Οι ενδιαφερόμενοι Ιατροί και Οδοντίατροι του κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας δύναται να υποβάλλουν  αιτήσεις που αφορούν στη χορήγηση άδειας για την Άσκηση Ιδιωτικού Έργου  στην Κεντρική Υπηρεσία της 1ης ΥΠΕ Αττικής έως 08/08/2024 (15:00 hrs) στην ηλεκτρονική διεύθυνση .
  4. Οι ενδιαφερόμενοι Ιατροί και Οδοντίατροι του κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με την κατάθεση της αίτησης θα πρέπει:
    1. Να αναγράφουν  στην αίτηση τη  χρονική διάρκεια της άσκησης του ιδιωτικού έργου, την έναρξη και την λήξη αυτής, καθώς και την έδρα ή και τον φορέα απασχόλησης.
    2. Να προσκομίσουν αντίγραφο της άδειας λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου ή της σύμβασης που συνάπτει με την ιδιωτική κλινική ή το ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο ή την ιδιωτική επιχείρηση που παρέχει ή καλύπτει υπηρεσίες υγείας,
    3. Να προσκομίσουν Βεβαίωση έναρξης της δραστηριότητας του ελευθέρου επαγγέλματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντός ενός μηνός (1) από τη χορήγηση της άδειας.
  1. Η χορήγηση άδειας Άσκησης Ιδιωτικού 'Έργου στους  Ιατρούς  και Οδοντίατρους του κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) έχει εξάμηνη διάρκεια.
  2. Σε περίπτωση μεταβολής του είδους της απασχόλησης κατά τη διάρκεια ισχύος της χορηγηθείσας άδειας, ο ιατρός ενημερώνει εγγράφως την Υπηρεσία, προκειμένου αυτή να προβεί σε τροποποίησή της. Η μη τήρηση της υποχρέωσης ενημέρωσης επισύρει κατά περίπτωση τις κυρώσεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 6 της παρούσας.
  3. Ιδιαίτερη Επισήμανση: Οι Ιατροί που έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα ΠΡΙΝ τη δημοσίευση του σχετικού Νόμου καλούνται όπως καταθέσουν ΝΕΟ αίτημα με τα αιτούμενα δικαιολογητικά.

Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Ε. Ασπρούδη

Αρμόδιος Χειριστής Θέματος

Όλγα Σιόλα

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2010472



Πίσω στις ανακοινώσεις

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή