Tο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ), Συντονιστής του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο "Γιατί Ιατρική Ακριβείας στην Ογκολογία;"
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03.12.2021 και ώρα 15:00-18:30.
Σκοπός της διαδικτυακής ημερίδας είναι η παρουσίαση και αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Εμβληματικής Δράσης «Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας» και η αναφορά στις προοπτικές του για το μέλλον.
Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε πατήστε εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/bos-webinar
Ακολούθως, θα σας αποσταλεί link για την παρακολούθηση της ημερίδας


 Ελληνική Eταιρία Παιδιατρικών Λοιμώξεων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διημερίδα που οργανώνει στις 10 - 11 Δεκεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Λόγω της πανδημίας η διημερίδα θα είναι υβριδική. Έγινε προσπάθεια το πρόγραμμα να περιλαμβάνει σημαντικά θέματα παιδιατρικών λοιμώξεων με μεγάλο ενδιαφέρον για τον λοιμωξιολόγο και τον παιδίατρο. Μέσα στην πανδημία δε μπορεί παρά να γίνει και αναφορά στη νόσο COVID-19 στα παιδιά και στην αντιμετώπισή της. Με χαρά θα σας περιμένουμε είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά στην διημερίδα.
Περισσότερα εδώ


Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας (ΕΕΠΚ) σας καλωσορίζω στην “Ημέρα Παιδοκαρδιολογίας 2021”, που θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2021 στο φιλόξενο “Χωρέμειο Αμφιθέατρο” του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, με φυσική παρουσία και διαδικτυακή συμμετοχή, λόγω των υφιστάμενων περιορισμών εξ αιτίας της πανδημίας.
Η “Ημέρα Παιδοκαρδιολογίας” αποτελεί το σταθερό σημείο συνάντησης Παιδοκαρδιολόγων και Παιδοκαρδιοχειρουργών, Παιδιάτρων και Καρδιολόγων, καθώς και όλων των άλλων ειδικοτήτων που συναντώνται στο σταυροδρόμι της Παιδοκαρδιολογίας, για μετάδοση γνώσης, ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων και γόνιμο προβληματισμό σε συνήθη και ασυνήθη θέματα Παιδοκαρδιολογίας.
Πρόγραμμα


ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 14:00-15:45 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθήνα, αίθουσα Πέλλα - Μυκήνες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει την εκδήλωση «Συζήτηση για την Αναπηρία: Τεχνολογία και αθλητισμός βελτιώνουν την ποιότητα ζωής» στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ.

Η ζωή ενός ατόμου με αναπηρία, είτε κινητική είτε νοητική, επίκτητη ή εκ γενετής, συνοδεύεται από δυσκολίες που επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Πώς η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η εφαρμογή νέων μεθόδων, εκπαιδευτικών και ιατρικών, μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τόσο του ίδιου του ατόμου όσο και του στενού περιβάλλοντός του;
Επιπλέον, πώς ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενός ατόμου με αναπηρία; Με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να φτάσει μέχρι τους Παραολυμπιακούς και τι προετοιμασία χρειάζονται ο νους και το σώμα;
Στην εκδήλωση, διακεκριμένοι επιστήμονες από διαφορετικά γνωστικά πεδία και καλεσμένοι αναλύουν και συζητούν τη σημασία του αθλητισμού και των νέων τεχνολογικών εφαρμογών σε ποικίλες μορφές αναπηρίας.
Μετά το τέλος της συζήτησης, ακολουθούμε τα βήματα της ομάδας «Τζάμπολ Αγάπης» και των χορευτών της Ηλέκτρας Βενετσάνου σε μια μεικτή χορογραφία-έκπληξη στην Αγορά, με συνοδεία μουσικής κάτω από τα στολισμένα δέντρα του ΚΠΙΣΝ!
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Παρασκευή 03.12 | 18:00-20:00
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Προσκεκλημένοι Ομιλητές
Δημήτρης Κάζαγκλης | Προπονητής Παραολυμπιονικών Ξιφασκίας
Κέλλυ Λουφάκη | Παραολυμπιονίκης Ξιφασκίας με αμαξίδιο
Βασίλης Ντούνης | Παραολυμπιονίκης Ξιφασκίας με αμαξίδιο
Αλέξανδρος Ταξιλδάρης | Φυσίατρος, Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, Πρόεδρος ΑΜΚΕ «Περπατώ»
Σίμος Ρετάλης | Καθηγητής Ψηφιακών Συστημάτων Παν/μιο Πειραιά, Επιστημονικά Υπεύθυνος “Kinems”
Ειρήνη Μωυσόγλου | Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, Εξωτερικός συνεργάτης Ιατρείου Εγκεφαλικής Παράλυσης και Σπαστικότητας ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Ιωάννης Τσουμπρής | Ιδρυτής «Τζάμπολ Αγάπης»
Ευάγγελος Αυγουλάς | Δικηγόρος – Ιδρυτής ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια»

Συντονιστές
Παναγιώτης Κουλουβάρης | Επίκουρος Καθηγητής Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ – ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», Επιστημονικά Υπεύθυνος Sports Excellence
Χάρης Τσολάκης | Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, Διευθυντής Αθλητικών Προγραμμάτων Sports Excellence
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.
Χρήσιμες πληροφορίες:
📌Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00.
📌Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης μέχρι και 10 λεπτά νωρίτερα.
📌Με κάθε δελτίο εισόδου που θα επικυρώσετε, θα σας δοθεί μοναδική αριθμημένη θέση.
📌Δεν επιτρέπονται αλλαγές θέσεων και μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
📌Η ηλεκτρονική προεγγραφή είναι απαραίτητη, λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής αριθμημένων θέσεων στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να έχει προηγηθεί ηλεκτρονική προεγγραφή.
📌 Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.
📌Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Για ανήλικους από 12 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, βεβαίωσης διαγνωστικού ελέγχου PCR ή rapid, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως και 11 ετών μπορούν να προσκομίσουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, σύμφωνα με τις τελευταίες διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 


2o WEBINAR που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, με θέμα: «ΝΟΣΟΣ LONG COVID: Η σύγχρονη ιατρική πρόκληση» WEBINARS 2021
Οι διαδικτυακές αυτές εκδηλώσεις απευθύνονται και μπορούν να τις παρακολουθήσουν ιατροί όλων των ειδικοτήτων, μεταφέροντας τη γνώση στην καθημερινή τους δράση, κατά τη διαχείριση των ασθενών με τη νόσο Long Covid.
Συνημμένα θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των διαδικτυακών εκδηλώσεων, καθώς και το πρόγραμμα του 2ου WEBINAR που θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:30 – 22:00, συμπεριλαμβανομένου του συνδέσμου στον οποίο μπορείτε να μεταβείτε για να συμμετάσχετε.
Webinar II - 01/12/2021 19:30 – 22:00

Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/83027141605?pwd=MUljSUpvWCtwS2dhaFYwckZYNENOUT09

Meeting ID: 830 2714 1605             Passcode: 019522

YouTube LINK: https://youtu.be/onYXfacUdMk


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΩΣ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ"
30/11/2021 16:00-19:00


Η Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας και το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής πραγματοποιούν το
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2022 με θέμα «Ευ Ζην: Ο αέναος στόχος της Δημόσιας Υγείας. Προκλήσεις και προοπτικές στη μετά Covid-19 εποχή», στις 28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2022, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Royal Olympic).
Για την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου κάνετε κλικ ΕΔΩ.


5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ | 3-5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 στο κτήριο ΑΚΙΣΑ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».
Περισσότερα εδώ


9o Πανελλήνιο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας


WEBINAR ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
Χώρος Διεξαγωγής: Διαδικτυακά
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021
Διοργάνωση: Τμήμα Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων και Κύησης, ΜΗΤΕΡΑ
Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr, Αφίσα


Σας προσκαλούμε στο ετήσιο συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας «Ελληνική Ογκολογική Εκπαίδευση & Πράξη (ΕΛ.Ο.Ε.Π.)» με θέμα: «Από τη Χημειοθεραπεία στη Μοριακή Στόχευση - Μια συναρπαστική περιπέτεια σε εξέλιξη».
Το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 3-4 Δεκεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens  Αναλυτικό επιστημονικό πρόγραμμα.
Σημειώνεται ότι το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με:
- το Α’ Παθολογικό-Ογκολογικό Τμήμα, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»,
- το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής και Βιοϊατρικής Έρευνας (ΙΜΒΕ),
- το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»,
- την Ιατρική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην Γραμματεία του Συνεδρίου:
E.T.S. Events & Travel Solutions S.A.
Tel Switch +30 210 98 80 032
Fax +30 210 98 81 303
https://www.events.gr/programs/2021_12_moriaki_save_the_date_v3.pdf


Εκ μέρους της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το 16ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας το οποίο θα διεξαχθεί υβριδικά, (τόσο με φυσική παρουσία όσο και με διαδικτυακή παρακολούθηση) στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα, από τη Πέμπτη 17 Μαρτίου έως και το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του Συνεδρίου www.eiepcongress2022.gr, μέσω της οποίας μπορείτε να ενημερωθείτε για το Επιστημονικό Πρόγραμμα, και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε, καθώς και να προσκαλέσετε μέλη και συνάδελφούς σας να επισκεφθούν.
Περισσότερα εδώ


 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο της Ομάδας Εργασίας Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομοτίμων Καθηγητών
Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος σας προσκαλεί στο πρώτο Διαδικτυακό Σεμινάριο της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομοτίμων Καθηγητών, που έχει ως στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στην Ευρώπη.
Το Σεμινάριο θα προλογίσει ο Sir Magdi Yacoub.
Το Διαδικτυακό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 και μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://zoom.us/j/99749560370?pwd=QktkemtuSlpiQzVyd1lySDcwZzljdz09
Η διάλεξη είναι ανοιχτή για το κοινό, με δωρεάν συμμετοχή.
Χορηγούνται πιστοποιητικά παρακολούθησης μετά από αίτημα σας στο .


Ξεκινώντας από το Φεβρουάριο, το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ ανοίγει μία διαδικτυακή αίθουσα κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα για 90 λεπτά, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάζονται τα πιο ενδιαφέροντα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν τον μήνα που πέρασε με σκοπό να γίνει μια διαδραστική εκπαιδευτική συζήτηση.
Αυτή την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 όλοι οι Καρδιολόγοι, Καρδιοχειρουργοί και γενικώς οι εμπλεκόμενοι στην αντιμετώπιση και θεραπεία ασθενών με καρδιακές βαλβιδοπάθειες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά και με ελεύθερη συμμετοχή το TAVI Montly Rounds 2021 στον σύνδεσμο: www.livemedia.gr/tavirounds21
Η παρουσίαση είναι αμιγώς κλινική και ακολουθεί τη σειρά που με την οποία έγινε στην πράξη. Από το λεπτομερέστατο ιατρικό ιστορικό και φυσική εξέταση, την αντιμετώπιση που προηγήθηκε σε όλα τα στάδια της πορείας του ασθενή, στις απεικονιστικές και άλλες εξετάσεις, στη λήψη αποφάσεων και στο σχεδιασμό της επέμβασης, και τέλος στην εκτέλεση της επέμβασης βήμα-βήμα όπως εξελίχθηκε στην πραγματικότητα.


Υβριδικό συνέδριο ''4th Masterclass of Sarcoma and rare cancers'' || 26-27 Νοεμβρίου 2021 || Ηοtel Electra Palace || Aθήνα
Κόστος εγγραφής-συμμετοχής: δωρεάν.
Θα υπάρχει απευθείας μετάδοση live streaming και θα χορηγηθούν μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.
Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ: https://scep.gr/.../2021/11/program_MSRC-2021_scep.pdf
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ!! Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προεγγραφή .
Kάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ: https://livetime.gr/event/4msrc2021/
Οδηγίες εγγραφής-συμμετοχής :
1ο βήμα Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.livetime.gr και κάντε την εγγραφή σας.
2ο βήμα_Επιλέξτε την εκδήλωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και Πατήστε στο πεδίο που εμφανίζεται «Εγγραφείτε στην Εκδήλωση». Για να σιγουρευτείτε ότι έχετε εγγραφεί θα πρέπει να εμφανίζεται το εξής: ‘’Εχετε εγγραφεί στην εκδήλωση’’


Τα εργαλεία της Ψυχοεκπαίδευσης στις στρατηγικές ενημέρωσης για την Covid-19
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Ε.Κ.Π.Α. (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» - Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση με θέμα «Τα εργαλεία της Ψυχοεκπαίδευσης στις στρατηγικές ενημέρωσης για την Covid-19», το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
Το webinar υλοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαδικτυακών παρεμβάσεων της Δράσης «Ψυχοεκπαίδευση ιατρών, ασθενών και οικείων φροντιστών» του ευρύτερου Προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας σε Ευπαθείς Πληθυσμούς», που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής.
Συνημμένα μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τη θεματολογία και τους ομιλητές, καθώς και οδηγίες σύνδεσης.
Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.
Δεν απαιτείται προεγγραφή.
Για όσους συμμετέχοντες επιθυμούν, θα δoθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνολικό Πρόγραμμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα, μπορείτε να ενημερώνεστε ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://atticaspirit.gr/
Πιστεύουμε ότι η θεματολογία του συγκεκριμένου webinar θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να αναπτυχθεί προβληματισμός στο μείζον θέμα της ενημέρωσης για την Covid-19 και να προωθηθεί ένας γόνιμος επιστημονικός διάλογος.


Αύξηση και ανάπτυξη των πρόωρων νεογνών, μετά την έξοδο απο τη Μ.Ε.Ν.Ν.Τι πρέπει να γνωρίζει ο Παιδίατρος


 2ου Συνεδρίου με τίτλο: "Προσεγγίζοντας το Σακχαρώδη Διαβήτη στον Καρδιοπαθή", το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, στην Αθήνα στο ξενοδοχείο "Divani Caravel" στην Αίθουσα Horizon.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Καρδιαγγειακής Έρευνας & Επιμόρφωσης σε συνεργασία με την Εταιρία Μελέτης Διαβήτη & Καρδιαγγειακών Παθήσεων
Επιστημονικά υπεύθυνοι είναι ο κος Γεράσιμος Σιάσος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, ο κος Δημήτριος Τούσουλης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κος Νικόλαος Τεντολούρης, Καθηγητής Παθολογίας, Υπεύθυνος Διαβητολογικής Μονάδας & Ερευνητικού Διαβητολογικού Εργαστηρίου, Α' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό»
Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν αφορούν στις ειδικότητες: Καρδιολογία, Παθολογία, Διαβήτη
Πατήστε ΕΔΩ για το  Πρόγραμμα.
Πατήστε ΕΔΩ για την Εγγραφή σας.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα:

« ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ στον ΤΟΜΕΑ της ΥΓΕΙΑΣ» το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί, μεσω του προγράμματος zoom.
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Οι κωδικοί για την παρακολούθηση της ημερίδας :
Meeting ID: 824 8960 9734
Passcode: 226856
Εναλλακτικά μέσω του συνδέσμου : https://us02web.zoom.us/j/82489609734?pwd=UE9YQ1FjNUpaTm9FNFBMNGNZcStvdz09

Για την χρήση του προγράμματος zoom πατήστε εδώ


Πανελλήνιο, Υβριδικό συνέδριο ''5th Annual Meeting on Cancer Biology and New Molecules in Cancer Therapeutics'' Ημερομηνία: 25-27 Noεμβρίου 2021
Τοποθεσία: Titania, Αθήνα
Κόστος εγγραφής-συμμετοχής: δωρεάν.
Θα υπάρχει απευθείας μετάδοση live streaming και θα χορηγηθούν μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.
Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ:https://scep.gr/wp-content/uploads/2021/11/program_CB-NMCT-2021_scep.pdf
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ!! Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προεγγραφή.
Kάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ: https://livetime.gr/event/5nmct/


 Συνέδριο «Ψωρίαση και Δερματικά Νοσήματα: Εν μέσω πανδημίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας», που θα διεξαχθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 27 – 28 Νοεμβρίου 2021.
Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου, παρακαλώ πατήστε εδώ.
Η εγγραφή σας για διαδικτυακή ή φυσική παρουσία στο Συνέδριο είναι Δωρεάν!
Για να κάνετε την εγγραφή σας στο Συνέδριο, παρακαλώ πατήστε εδώ.
Το συνέδριο μοριοδοτείται με 15 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME credits)


Η Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας και το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής πραγματοποιούν το Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2022 με θέμα «Ευ Ζην: Ο αέναος στόχος της Δημόσιας Υγείας. Προκλήσεις και προοπτικές στην μετά Covid-19 εποχή», στις 28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2020, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Royal Olympic).
Για να δείτε την Α’ Ανακοίνωση του Συνεδρίου κάνετε κλικ ΕΔΩ.
Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η ιστοσελίδα του Συνεδρίου για την οποία θα λάβετε νέα ενημέρωση.


Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2021, είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας του Συνεδρίου.
Επωφεληθείτε της περιόδου των προεγγραφών έως τις 26 Νοεμβρίου.
Το Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Πανδημία Covid-19: Η επόμενη ημέρα» θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2021 και πάλι διαδικτυακά


26ο Συνεδρίου της Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ «Κατευθυντήριες οδηγίες και πραγματικότητα - Διλήμματα στη Γυναικολογική Ογκολογία & Εμμηνόπαυση», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μόνο το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 με φυσική παρουσία.
Περισσότερες πληροφορίες


Το Αλλεργικό Παιδί και οι Εξελίξεις. 18-20/2/2022 Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας (ΕΕΑ) με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στο φετινό ετήσιο Σεμινάριο Ανοσολογίας με θέμα "ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ: σύγχρονη προσέγγιση των κυτταρικών και μοριακών μηχανισμών", που διοργανώνει 3-5 Δεκεμβρίου 2021.
Για να δείτε το πρόγραμμα του Σεμιναρίου πατήστε εδώ.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Χορηγούνται μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. Credits)
Για την καταγραφή των μορίων παρακολούθησης είναι απαραίτητη η εγγραφή σας. Τα πιστοποιητικά θα δοθούν σε όσους παρακολούθησαν ζωντανά το 60% του συνολικού χρόνου του Σεμιναρίου.


Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στη διαδικτυακή διάλεξη με Θέμα
Παχυσαρκία & σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 σε παιδιά και εφήβους
Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, 18:30 Ζωντανή Αναμετάδοση μέσω: Facebook: Instίtute of Publίc Health - The Amerίcan College of Greece YouTube: Instίtute of Publίc Health - ACG
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΡΜΑΝΔΑΡΗ Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Η Διάλεξη είναι ανοιχτή για το κοινά, με δωρεάν συμμετοχή Χορηγούνται μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής και Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από τον ΠΙΣ και την ΕΝΕ, αντίστοιχα
Διαβάστε  εδώ περισσότερες πληροφορίες.


Δωρεάν σεμινάριο επιμόρφωσης για Επαγγελματίες Υγείας σχετικά με την πρόσβαση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε υπηρεσίες υγείας.
Πότε: Πέμπτη 4/11/2021, ώρες 3μμ-7μμ
Που: διαδικτυακά μέσω zoom
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://bit.ly/FAROSseminar
Τα στοιχεία σύνδεσης είναι: https://us06web.zoom.us/j/88313109055?pwd=VUI0Y3d6b3dKOUEyS3ZJc2h2bFVRQT09
Meeting ID: 883 1310 9055
Passcode: 097894
Μετά τη λήξη του σεμιναρίου, θα σταλούν ηλεκτρονικά βεβαιώσεις παρακολούθησης.
H δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου "FAROS - Feature a protective environment for LGBTI+ people" - μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.faros2020.eu/.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο .


Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής προσκαλεί όλους τους συναδέλφους του Συλλόγου μας να παρακολουθήσουν μια μικρή ημερίδα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής που αφορά πρωτοποριακή για τη χώρα μας προσπάθεια «Μεταμόσχευσης ωοθηκικού ιστού» σε γυναίκες με ογκολογικό ιστορικό αναπαραγωγικής ηλικίας και με προσμονή τη γονιμότητα.
Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι ελεύθερη, δια ζώσης ή με παρακολούθηση με τηλεματική ζεύξη, σε συνεχή livestreaming μετάδοση από το χειρουργείο – αίθουσα ομιλιών της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Παπανικολή 10, Χαλάνδρι 15232).
Web Link: «Μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού»


Διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση της NASCE - UEMS που θα γίνει την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, 2021 (11:00 ώρα Ελλάδος).
Η εκδήλωση αφορά στην ενημέρωση για την διαδικασία Πιστοποίησης και Επαναπιστοποίησης
Εκπαιδευτικών Κέντρων Κλινικών Δεξιοτήτων, με το σύστημα πιστοποίησης της NASCE - UEMS.
H συμμετοχή είναι δωρεάν και η το zoom link (που υπάρχει και στην ανακοίνωση)
είναι ανοιχτό στην συμμετοχή σας με διάλογο και ερωτήσεις :https://authgr.zoom.us/j/97632329598


28o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Μ.Μ.Ο 5-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΑΘΗΝΑ


Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος σας προσκαλεί στο «2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος» το οποίο θα λάβει χώρα από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο του OTEAcademy στο Μαρούσι Αττικής.
Πληροφορίες -Εγγραφές


 «Μία Δεκαετία Διεκδικήσεων: Το Όραμα, Οι Προκλήσεις και τα Επόμενα Βήματα», το 10ο επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών επιστρέφει φέτος στις 10 & 11 Νοεμβρίου 2021 σε υβριδική μορφή για να αναδείξει την ανάγκη αλλά και την αξία της συμμετοχικότητας της Κοινωνίας των Πολιτών στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων. Οι εργασίες θα λάβουν μέρος στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Αίθουσα Μακεδονία), ενώ το συνέδριο θα αναμεταδοθεί και ψηφιακά μέσω youtube & facebook.
Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, ο πρώτος και μεγαλύτερος θεσμός διαβούλευσης των Συλλόγων Ασθενών της χώρας συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας ως σημείο αναφοράς στο δημόσιο διάλογο για την υγεία.
Η συμμετοχή όλων των εταίρων, των χρηστών υγειονομικών υπηρεσιών, των εκπροσώπων της Πολιτείας, των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της επιστημονικής κοινότητας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη βαρύτητα της συνεργασίας και της συμμετοχικότητας στο διάλογο για τις πολιτικές υγείας αλλά και όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα των ασθενών.
Οι τέσσερις ενότητες παρουσιάζουν θεματικές που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες ανάγκες στο χώρο της υγείας, πάντοτε υπό το πρίσμα της συμμετοχικότητας, ως δείγμα ωρίμανσης μιας Δημοκρατικής Κοινωνίας.
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
    Το Όραμα, οι Προκλήσεις και τα Επόμενα Βήματα για τη συμμετοχή των ασθενών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων
    Αναδιάρθρωση του Ε.Σ.Υ.- Η επόμενη ημέρα
    Καινοτομία ως εφαλτήριο για τη Βιωσιμότητα του Ε.Σ.Υ.
    Η πρόκληση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού Υγείας


 Η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης (ΕΕΠΙ&ΜΑ) σάς προσκαλεί σε Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 09:30-14:30. Η εκδήλωση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες Πυρηνικών Ιατρών, Καρδιολόγων και Νευρολόγων και οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν είναι:
– Νεότερες εξελίξεις στην απεικόνιση αιματώσεως του μυοκαρδίου
– Καρδιακή Αμυλοείδωση
– Απεικόνιση στην Άνοια – Νεότερες εξελίξεις και κλινική αξιολόγηση
– Διαταραχές κινητικού νευρώνα
Σας προσκαλούμε να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε την εκδήλωση.
Τίτλος εκδήλωσης: Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης ΕΕΠΙ&ΜΑ
Ημερομηνία: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 | Ώρα: 09:30-14:30
Μορφή: Webinar


Με χαρά σας προσκαλούμε στην 35η ημερίδα Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής που και φέτος υπό τη σκιά της πανδημίας, θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 23 του Οκτώβρη.
Θέμα της φετινής ημερίδας, το ¨τραύμα¨, μια επίσης παγκόσμια νόσος που έχει χαρακτηρισθεί ως ¨πανδημία¨.
Έμπειροι συνάδερφοι αλλά και η νέα γενιά των παιδιάτρων εντατικολόγων θα έχει την ευκαιρία να μοιρασθεί μαζί σας, γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα όπως αυτά της πρόληψης, της ¨πρώτης χρυσής ώρας¨ αλλά και της συλλογικής αντιμετώπισης του παιδιού- πολυτραυματία από τον τόπο του ατυχήματος έως και μια δομή αποκατάστασης.
Φιλιππία Νικολάου
Διευθύντρια ΜΕΘ Γ.Ν.Π.Α. ¨Π. & Α. Κυριακού¨
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την 35η Ημερίδα, ΜΕΘ Παίδων ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε email επιβεβαίωσης με πληροφορίες για να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε.


Το Αλλεργικό Παιδί και οι Eξελίξεις | 18-20 Φεβρουαρίου 2022 Διεθνές Συνεδριακό Κεντρο Αθηνών


Μετεκπαιδευτική Ημερίδα Παιδιατρικής 20 Νοεμβρίου 2021 9:15 πμ διαδικτυακά
Διοργάνωση: Τμήμα Παίδων - ΜΗΤΕΡΑ
Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr
Πληροφορίες: 210 6867229, 210 6867955, 210 6869110
Θα δοθούν μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης


Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Oστών (E.E.M.M.O.), σας καλωσορίζει στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, που θα διεξαχθεί υβριδικά στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2021
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Επιστημονική ημερίδα με θέμα 1η Υβριδική Ημερίδα Αγγειακών Προσπελάσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Α' Αγγειοχειρουργική Κλινική του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής ωστόσο η ηλεκτρονική εγγραφή είναι υποχρεωτική.
Περισσότερες πληροφορίες στο site https://www.eventsapr.gr/vascularaccessdunant2021/


Διοργάνωση εκδήλωσης Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021 η οποία θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, στην Θεσσαλονίκη.
Η επιστημονική εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνικό Διεθνές Επιστημονικό Ινστιτούτο – Αμφικτιονίες.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διοργανώνει το «3ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος» από τις 14 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2021 , στο Ξενοδοχείο Larissa Imperial στη Λάρισα.
Το ετήσιο συνέδριο περιλαμβάνει μια πλούσια θεματολογία σχετικά με την υποστηρικτική αγωγή, τους μοριακούς βιοδείκτες - υγρή βιοψίας, τον γυναικολογικό καρκίνο, τον καρκίνο μαστού, ουρολογικό καρκίνο , καρκίνο παχέος εντέρου, καρκίνο ανώτερου γαστρεντερικού, καρκίνο κεφαλής τραχήλου, καρκίνος πνεύμονα, μελάνωμα, την ανοσοθεραπεία κ.α
Το συνέδριο είναι υβριδικό, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής δια ζώσης και διαδικτυακά.
Θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση του συνεδρίου μέσω της πλατφόρμας livetime.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο δια ζώσης ή διαδικτυακά, προ απαιτείται να έχουν κάνει ηλεκτρονικά την εγγραφή ΕΔΩ.
Το κόστος συμμετοχής και παρακολούθησης είναι δωρεάν.
Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά των εγγραφών καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Το συνέδριο μοριοδοτείται με 24 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.
Tο επιστημονικό πρόγραμμα και τα πιστοποιητικά θα δοθούν ηλεκτρονικά.
Με τη πεποίθηση ότι το συνέδριο αυτό θα προσφέρει νέα γνώση στην Ιατρική κοινότητα αλλά και θα ευαισθητοποιήσει τόσο τις Αρχές όσο και τους επιστημονικούς φορείς, σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή.
Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, από τις 19.30 έως τις 20.00
Περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2107240039 ή στείλτε email στο


Διοργάνωση του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά (φυσική παρουσία & ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση) από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.
Το συνέδριο διοργανώνεται από την
Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε πατήστε εδώ.


Διοργάνωση του 7th Seminar on tendon transfers of the upper limb on fresh frozen cadaveric specimens, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου -2 Απριλίου 2022 στο Εργαστήριο Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πρακτικό μέρος) και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ (θεωρητικό μέρος).
Το Σεμινάριο διοργανώνεται από την Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας - Θράκης σε συνεργασία με την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική ΑΠΘ, ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε πατήστε εδώ.


Tο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2021, με τίτλο «Πανδημία Covid-19: Η επόμενη ημέρα» θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακά.
Τα Προσυνεδριακά Φροντιστήρια θα πραγματοποιηθούν επίσης διαδικτυακά, την εβδομάδα πριν από το Συνέδριο.


11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ 15 έως 17 Οκτωβρίου 2021
Πληροφορίες - Γραμματεία Συνεδρίου:
CONGRESS WORLD, ΜΟΝΟΠΡΌΣΩΠΗ ΙΚΕ
AΘΗΝΑ: Μιχαλακοπούλου 27, 115 28 Αθήνα, 210 7222518, 210 7210069,
https://congressworld.gr/event/11endo-ekeey/


 26ο Συνέδριο της Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, το 3ο της ενότητας «Κατευθυντήριες οδηγίες και πραγματικότητα» με θέμα «Διλήμματα στη Γυναικολογική Ογκολογία & Εμμηνόπαυση».
Το Συνέδριο θα πραγματοοποιηθεί από τις 19 έως στις 21 Νοεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Τhe Met της Θεσσαλονίκης, υβριδικά.
Θα ανταλλάξουμε απόψεις για τα μεγάλα διλήμματα της καθημερινής πράξης στην Γυναικολογική Ογκολογία και τη θέση και αξία της ορμονικής θεραπείας στην Εμμηνόπαυση, με αφορμή της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πρώτη δημοσίευση της μελέτης WHI (Women΄s Health Initiative).
Το Συνέδριο όπως και τα προηγούμενα στηρίζεται στη μέθοδο «εκμάθηση μέσω της εμπειρίας και του προβλήματος» (Experience Based Learning - Problem Based Learning). Κάθε συνεδρία θα περιλαμβάνει αναφορές κλινικών περιστατικών, παρουσιάσεις των κατευθυντηρίων οδηγιών και εκτεταμένες συζητήσεις με τους συμμετέχοντες. Οι δια ζώσης συναντήσεις είναι αναντικατάστατες και για το λόγο αυτό διοργανώνουμε το 26ο Συνέδριό μας στο ξενοδοχείο The Met υβριδικά, εφ’ όσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διάρκειας 7 ωρών με θέματα σχετικά με την «Παθολογία Ενδομητρίου» και την «Εξαρτηματική Παθολογία». Στην κάθε ενότητα θα υπάρξει πρακτική υπερηχογραφική άσκηση (Hands-on) με τον προσομοιωτή OPUS.
Γραμματεία Συνεδρίου
Δώρα Καραγεώργη
Assistant Project Manager
Tηλ: 2310 247743/34
e-mail:


CANCER WEEK 18-22 Οκτωβρίου 2021


Η δημόσια υγεία στη δίνη της πανδημίας
15-17 Οκτωβρίου διαδικτυακά


59ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο
Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 15-17 Οκτωβρίου 2021


H Cross Pharmaceuticals σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ζωντανά το διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα :
«Ξεκαθαρίζοντας την εικόνα στην ορθή διαχείριση της δυσκοιλιότητας σε ενήλικες και παιδιά»
Τετάρτη 06 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18.00 - 19.30.
Για πληροφορίες πατήστε εδώ


CANSER WEEK 18-22/10/2021
Για μια ολόκληρη εβδομάδα - από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, της Ευρώπης ή του κόσμου και αν βρίσκεστε, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο μεγαλύτερο διαδικτυακό event για τον Καρκίνο!
Για πληροφορίες πατήστε εδώ


 ''2ο Συνέδριο Ογκολογίας της Διασποράς'' ,
1-3 Οκτωβρίου 2021 | EverEden Hotel Anavyssos.
H συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν για όλους.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ:https://scep.gr/.../09/program-1_15.5x23_OD-2021_scep1.pdf
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο (δυνατότητα συμμετοχής με φυσική παρουσία ή διαδικτυακή παρακολούθηση).O αριθμός συμμετεχόντων με φυσική παρουσία θα είναι περιορισμένος και δύναται να τροποποιηθεί σε εναρμόνιση με τα ισχύοντα εκείνης της περιόδου Υγειονομικά Πρωτόκολλα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (βάσει ημερομηνίας εγγραφής) για τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο με φυσική παρουσία.
Το Συνέδριο μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ( [Τα credits χορηγούνται σε ιατρούς, σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS-EACCME].
Για εγγραφή, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: https://livetime.gr/event/2od2021/


Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κεντρικής Ελλάδας
5, 6 και 7 Νοεμβρίου 2021
Larissa Imperial, Λάρισα
www.oeke-congress.gr


Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη του 7ου Κύκλου Διαλέξεων για Θέματα Δημόσιας Υγείας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι διαλέξεις θα μεταδίδονται μόνο διαδικτυακά.
Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του 7ου Κύκλου Διαλέξεων, 2021-2022


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ EEAD-BEST
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 18:30
Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου


4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΠΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 12-14/11/2021


Λειτουργική δυσκοιλιότητα στα νήπια, προκλήσεις και τρόποι διαχείρισης 2/10/2021


41ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής, 05-07 Νοεμβρίου 2021


11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας 30 Σεπτεμβρίου - 03 Οκτωβρίου 2021
Η Oργανωτική Eπιτροπή του 11ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ιατρικής Βιοπαθολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, στις 30.09, 1-3.10.2021, στο ξενοδοχείο Marriott, στην Αθήνα, σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στις Εργασίες του, είτε με τη φυσική σας παρουσία, είτε διαδικτυακά.


 5ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
09 Οκτωβρίου 2021
Υβριδική Διεξαγωγή
Το 5ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 09 Οκτωβρίου 2021, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Με απόλυτη αίσθηση ευθύνης απέναντι σε συναδέλφους και συνεργάτες και σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις της Ελληνικής Πολιτείας, το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, δηλαδή με φυσική παρουσία τηρώντας όλα τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση για τους εγγεγραμμένους συνέδρους που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο από το χώρο τους.
Η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλεί τους συναδέλφους να προσέλθουν με φυσική παρουσία, τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να γίνει εποικοδομητικός διάλογος και συζήτηση στα θέματα που θα παρουσιαστούν στο Σεμινάριο.
Για να δείτε το επιστημονικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου παρακαλούμε πατήστε εδώ.


Pandemic Crisis – The Day After
The American-Hellenic Chamber of Commerce is proud to announce its 20th annual HealthWorld Conference to be held on October 25-26, 2021, at the Athenaeum Intercontinental Hotel in Athens, Greece.
For more information: www.amcham.gr |


PRELIMINARY PROGRAM / 28th WORLD CONGRESS OF LYMPHOLOGY / 20-24 SEPTEMBER 2021 - ATHENS
Για περισσοτερες πληροφορίες πατήστε εδώ


11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας
30 Σεπτεμβρίου - 03 Οκτωβρίου 2021
Για περισσοτερες πληροφορίες πατήστε εδώ


16η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, 08-10 Οκτωβρίου 2021/ Υβριδική Μετάδοση / Elite City Resort Hotel Καλαμάτα
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ


5ο Πολυεπιστημονικό Συνέδριο για τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου
8-9 Οκτωβρίου 2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΙΑΣΩ.(Μαρούσι)
Εγγραφή στο www.livetime.gr
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ


11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Κυτταρολογίας 17-19/9/2021
Για λεπτομέριες πατήστε εδώ


Το 12o Πανελλήνιο Παιδοαλλεργιολογικό Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά, στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2021.


Διεξαγωγή του συνεδρίου με τίτλο «Κατευθυντήριες οδηγίες στις Λοιμώξεις: Θέσεις και Αντιθέσεις» που θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με πρόεδρο τον κ. Γώγο Χαράλαμπο.
Παρακάτω θα βρείτε το Link για το Live Streaming του συνεδρίου (δεν υπάρχει κόστος εγγραφής για τη διαδικτυακή παρακολούθηση):

https://projector-web.gr/gk/gr/loimoxeis2021

Για την επιτυχή σύνδεσή σας στην πλατφόρμα παρακολούθησης, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα βήματα δημιουργίας κωδικού.
Σε περίπτωση κωλύματος κατά την είσοδο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήστε τον κοινό κωδικό: loimoxeis


Το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ παραμένει στο επίκεντρο της ιατρικής πρωτοπορίας με τη διοργάνωση του Aristotle Medical Forum (AMF), το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Πρόκειται ένα παγκόσμιο επιστημονικό και κοινωνικό φόρουμ που θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και φιλοδοξεί να αποτελέσει εκδήλωση-θεσμό για τα ιατρικά δρώμενα της χώρας. Η διεξαγωγή του συμπίπτει με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ώστε να ενισχυθεί η αύρα που θέτει την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας σε διεθνές επίπεδο και προσελκύει σημαντικά στελέχη από όλο τον κόσμο.
Το Aristotle Medical Forum αποτελεί ένα κοινό πεδίο συνάντησης της Ιατρικής Επιστήμης με την Τεχνολογία, την Κοινωνία και τη Βιομηχανία. Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και στοχεύει στην ανάδειξη των καινοτόμων επιτευγμάτων της Ιατρικής και της Βιο-ιατρικής Τεχνολογίας, προκειμένου να ωθήσει στο σχεδιασμό δράσεων από την Πολιτεία και τη Βιομηχανία προς την κατεύθυνση της προαγωγής της Δημόσιας Υγείας. Τα θεματικά πεδία που θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον της πρώτης διοργάνωσης αποτελούν η διαχείριση της Πανδημίας, η Πολιτική Ασφάλεια και Διαχείριση Κρίσεων, η Έρευνα με την Καινοτομία και η Στρατηγική στην Πολιτική Υγείας. Προσκεκλημένοι στο φόρουμ αυτό αποτελούν κορυφαίοι ερευνητές από όλο τον κόσμο και διακεκριμένοι επιστήμονες της διασποράς, κομβικοί θεσμικοί εκπρόσωποι της πολιτείας, επιτελικά στελέχη εγχώριων και ξένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών επιχειρήσεων καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων. Η συμμετοχή όλων των σχετιζόμενων με την Υγεία φορέων σε ένα κοινό φόρουμ με επίκεντρο το Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ διασφαλίζει το υψηλό επιστημονικό κύρος της εκδήλωσης και αναδεικνύει το Πανεπιστήμιο σε κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου: https://www.livemedia.com/amf2
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται στο: www.livemedia.com/fp/amf21
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα: https://diaspora.med.auth.gr/


10 &' 11 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί το υβριδικό συνέδριο ''Best of ASCO | 2021 Annual Meeting – Event in Greece''.

Βρείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ:
https://scep.gr/wp-content/uploads/2021/09/Scientific-Program-_Best-of-Asco-2021.pdf
Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για την διαδικτυακή σας παρακολούθηση, κάντε την εγγραφή σας εδώ:
https://livetime.gr/event/boa2021/
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ: 1o βήμα_Προχωρήστε στην εγγραφή σας στη σελίδα www.livetime.gr (στην περίπτωση που έχετε κωδικούς εγγραφής απο προηγούμενα συνέδρια, χρησιμοποιήστε τους ίδιους)
2ο βήμα_Επιλέξτε την εκδήλωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε (με τρόπο διαδικτυακό)
3ο βήμα_Πατήστε στο πεδίο που εμφανίζεται με κίτρινο χρώμα «Εγγραφείτε στην Εκδήλωση» ώστε να μετατραπεί σε ''Έχετε εγγραφεί στην εκδήλωση.'


6ο συνέδριο Νοσοκομείο - Φάρμακο - Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός, 22/9/21

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε το site https://www.hospitalmedicine.gr/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Hospital%20Medicine%20Conference%20-%2003%2F09%2F2021


 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας και στο 27th European Congress of Obstetrics and Gynaecology (EBCOG), τα οποία θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 2 - 5 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε το site https://globalevents.eventsair.com/ebcog-hsog2021/forma/Site/Register


5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Μεταβολισμός & Παθολογία
17 - 19 Σεπτεμβρίου 2021, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Grecotel Filoxenia Hotel
H Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού που αποτελεί έναν φορέα μελέτης και έρευνας για την παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα χρόνια νοσήματα, την καχεξία και το οξειδωτικό stress διοργανώνει την 5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση της στο Grecotel Filoxenia Hotel στην πανέμορφη Καλαμάτα, 17-19 Σεπτεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε το site www.5synantisieekdm.gr


2nd International Congress «Sports Cardiology 2021»
10-12 Σεπτεμβρίου 2021 Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου
Αθήνα

Για τις λεπτομέριες του συνεδρίου πατήστε εδώ


 

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά στην 14η επιστημονική διημερίδα που διοργανώνει το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών την 23η και 24η Οκτωβρίου 2021, η οποία θα γίνει και φέτος διαδικτυακά λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του ιού SARS-CoV2, υπο την αιγίδα του Ι.Σ.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.paidiatriko.gr/

 


Σε περίπου 2 μήνες από τώρα θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη γηριατρική συνάντηση για τα ελληνικά δεδομένα δια ζώσης αλλά και online!
Στις 11-13 Οκτωβρίου 2021 ανοίγουν οι πόρτες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να υποδεχτούμε όλοι μαζί την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους ομιλητές και συμμετέχοντες του 17ου Γηριατρικού Συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής Γηριατρικής Εταιρείας- EuGMS "Growing old in better health. Building Synergies across Europe".
Μην λησμονήσετε να συμμετάσχετε σε αυτή την μεγάλη γιορτή για την γηριατρική και να ακούσετε απο κοντά διακεκριμένους καθηγητές γηριατρικής διεθνής εμβέλειας !

Για πληροφορίες και εγγραφή επί τόπου και online, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://eugms2021.com/registrations/

 


Στοιχεία Σεμιναρίου: “Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος”
Διεξαγωγή: ATT CENTER
Ώρα Έναρξης: 09:30
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021
Διοργάνωση: ΑΤΤ CENTER
Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.projector-web.gr/attc/gr/kneezuk2021


Στοιχεία Εκδήλωσης: Ημερίδα Κολποσκόπησης – Παθολογίας Τραχήλου:«Η εξειδικευμένη γνώση δίπλα στον γυναικολόγο και τη γυναίκα»

Χώρος Διεξαγωγής: Διαδικτυακά

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021

Διοργάνωση: Τμήμα Κολποσκόπησης & Τμήμα Εφαρμογών Laser κατώτερου γεννητικού συστήματος, ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr

 


Advanced Techniques in Shoulder Surgery
City/ Country: Athens, Greece
Venue: ATT Center, Sorou 35, Marousi
Dates: 25 – 26 September 2021
Official Website: https://www.projector-web.gr/attc/gr/atss2021/welcome
E – mail:


Στοιχεία Σεμιναρίου: “Electrophysiology Masterclass”
Διεξαγωγή: ATT CENTER
Ώρα Έναρξης: 09:00
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021
Διοργάνωση: Καρδιολογική Κλινική Ενηλίκων, ΜΗΤΕΡΑ
Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για τη διοργάνωση του 6ου Επιστημονικού Συμποσίου
με θέμα «Ενδοκρινολογικά Προβλήματα του Παιδιού και του Εφήβου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί
στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Titania στην Αθήνα. Στο Συμπόσιο συμμετέχουν κάθε χρόνο
ιατροί ενδοκρινολόγοι, παιδίατροι, γενικοί ιατροί, καθώς και νοσηλευτές. Την περσινή χρονιά σημειώθηκε
ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 1000 συμμετέχοντες με φυσική παρουσία και διαδικτυακή
παρακολούθηση!

 


1st Athens Foot and Ankle Arthroscopy Symposium
City/ Country: Athens, Greece
Venue: 3rd Orthopaedic Clinic, University of Athens, KAT Hospital
Dates: 25 – 26 September 2021
Official Website: https://www.projector-web.gr/attc/gr/foot-ankle-arthroscopy2021
E – mail:


14th Annual Congress of the Hellenic Spine Society & 44th Symposium “N. Giannestras – P. Smyrnis
City/ Country: Thessaloniki, Greece
Venue: Met Hotel
Dates: 23 – 31 October 2021
Official Website: https://www.concopco.com/spine2021
E – mail: www.concopco.com

 


Η Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π.) σε συνδιοργάνωση με την Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιεί ψηφιακή ημερίδα την Τετάρτη 07/07/2021 στις 19:00 με θέμα: «Covid-19: Η Αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα της πανδημίας».
Στην ημερίδα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό και τη μάχη που έδωσε χάριν στην αποτελεσματική οργάνωσή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την συνεργασία και ενότητα των εμπλεκομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα που ανέλαβαν καίριο ρόλο τη δύσκολη αυτή περίοδο. Επίσης, θα αναφερθεί η διερεύνηση των περιστατικών αλλά και το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα αλλά και ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.
Στην ψηφιακή ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές έγκριτοι Καθηγητές και εκπρόσωποι των φορέων της πρώτης γραμμής αντιμετώπισης της πανδημίας. Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας της Ι.Ε.Δ.Ε.Π., www.iedep.gr.


Η Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου του Πεπτικού Συστήματος (ΕΜ-ΚΑΠΕΣ) συνεχίζοντας την εκπαιδευτική της δράση διοργανώνει στις 30 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου 2021 το Συνέδριο της : “5o Masterclass καρκίνων του πεπτικού συστήματος / 9o Colorectal Games”
Κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα τους, από όλον τον κόσμο, παρουσιάζουν και συζητούν τις τελευταίες εξελίξεις στους καρκίνους του πεπτικού συστήματος [Συμμετέχοντες ΕΔΩ]
Το Συνέδριο μοριοδοτείται και η συμμετοχή είναι Δωρεάν και διαδικτυακή.
Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΜ-ΚΑΠΕΣ σας καλεί να το παρακολουθήσετε κάνοντας την εγγραφή σας [ΕΔΩ]
Το πρόγραμμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου [ΕΔΩ]  όπου υπάρχουν και όλες οι πληροφορίες που το αφορούν


--ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣYMMETOXHΣ--
Τίτλος: EDUCATIONAL CYCLE _ 3RD WEBINAR GISTS
Ημερομηνία: 14 Iουλίου 2021
Moρφή: Διαδικτυακή μέσω της πλατφόρμας livetime.
Φορέας Οργάνωσης: Ελληνική Ομάδα Σαρκωμάτων και Σπανίων Όγκων
ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ: θα χορηγηθούν μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.
Η εγγραφή-συμμετοχή είναι Δωρεάν. Εγγραφείτε τώρα!
Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προεγγραφή .
Οδηγίες εγγραφής-συμμετοχής -->
1ο βήμα Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.livetime.gr και κάντε την εγγραφή σας. 

2ο βήμα_Επιλέξτε την εκδήλωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και Πατήστε στο πεδίο που εμφανίζεται «Εγγραφείτε στην Εκδήλωση». Για να σιγουρευτείτε ότι έχετε εγγραφεί θα πρέπει να εμφανίζεται το εξής: ‘’Έχετε εγγραφεί στην εκδήλωση’’


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή συνεδρίου με τίτλο
«Οι Λοιμώξεις στη Λεκάνη της Μεσογείου στη μετά -COVID εποχή» το οποίο διοργανώνει το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελέτης & Εκπαίδευσης στην Πρόληψη & Αντιμετώπισης των Λοιμώξεων στις 5-7 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.

Για Online Εγγραφή, πιέστε ΕΔΩ
Για Υποβολή Περίληψης, πιέστε ΕΔΩ


1st Athens Foot and Ankle Arthroscopy Symposium
City/ Country: Athens, Greece
Venue: 3rd Orthopaedic Clinic, University of Athens, KAT Hospital
Dates: 25 – 26 September 2021
Official Website: https://www.projector-web.gr/attc/gr/foot-ankle-arthroscopy2021
E – mail:


Webinar «Ενδιαφέρουσες Κλινικές Περιπτώσεις στην εποχή Covid-19»
Τρόπος Διεξαγωγής: Virtual
Ημερομηνία: 26 Ιουνίου 2021
Ιστοσελίδα: https://www.projector-web.gr/Conco/gr/icu2021
E – mail:


1st International Congress for Minimal Invasive Orthopaedic Surgery. Current Concepts" , 27-28-29 August 2021, Rethymno, Crete

https://mk-premium.com/event/1st-international-congress-for-minimal-invasive-orthopaedic-surgery/


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Save the date : 10-11 Σεπτεμβρίου 2021
Τίτλος: : ''Βest of Asco 2021 Annual Meeting’’
Τοποθεσία: Divani Αcropolis, Αθήνα.
Θα χορηγηθούν μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.
Το συνέδριο θα έχει υβριδικό χαρακτήρα συνδυάζοντας τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση με τη φυσική παρουσία καθορισμένου αριθμού συνέδρων.
Θα υπάρχει απευθείας μετάδοση live streaming μέσω της πλατφόρμας livetime.

Η εγγραφή-συμμετοχή είναι δωρεάν. Εγγραφείτε τώρα!
Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προεγγραφή .
Οδηγίες εγγραφής-συμμετοχής -->
1ο βήμα Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.livetime.grκαι κάντε την εγγραφή σας.
2ο βήμα_Επιλέξτε την εκδήλωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και Πατήστε στο πεδίο που εμφανίζεται «Εγγραφείτε στην Εκδήλωση». Για να σιγουρευτείτε ότι έχετε εγγραφεί θα πρέπει να εμφανίζεται το εξής: ‘’Εχετε εγγραφεί στην εκδήλωση’’
Γραμματεία: Scientific - Cultural Events and Publications
120 Asklipiou Str., 114 71, Athens | Τel. +30 210 7240039 | e-mail: | Web: www.scep.gr 

 


Ο Προμηθέας – Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος και η Θετική Φωνή – Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εναρκτήρια εκδήλωση Έργου “Health Without Barriers”, σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση της υγείας και τα λοιμώδη νοσήματα στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, την πρόσβαση των κρατούμενων σε διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπεία, το στίγμα και τις διεκδικήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Πατήστε ΕΔΩ για το Πρόγραμμα.

Πατήστε ΕΔΩ για την Εγγραφή σας.


Η ethosEVENTS σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας www.virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business Magazine διοργανώνουν το 12th Pharma & Health Conference στις 15 Ιουλίου 2021 μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP, επιτρέποντας σε μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού να το παρακολουθήσουν από την άνεση και την ασφάλεια του προσωπικού τους χώρου.

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα https://ethosevents.eu/event/pharma-amp-health-conference-2021/ .

 


ΔΩΡΕΑΝ ημερίδα που διοργανώνει ο Όμιλος Epsilon Net την Τετάρτη 9 Ιούνιου 2021, 15:30 – 17:00 με θέμα: «Τα ηλεκτρονικά βιβλία (myDATA) της ΑΑΔΕ στην καθημερινότητα των ιατρών και των Επαγγελματιών στον Κλάδο της Υγείας». Για την ημερίδα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και τα μέλη σας μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή εδώ.

 


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, διοργανώνει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα για καρκίνο του δέρματος με τίτλο: «Φροντίζω το Δέρμα μου – Κάνω τον Ήλιο φίλο!» η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 3 Ιουνίου 2021, 16:00-18:30.

Δηλώσεις Συμμετοχής: https://forms.gle/Zno3xsqFawy4kttk9

Tο webinar μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση στην σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/ellok.org) & στην ιστοσελίδα μας (www.ellok.org)

Ερωτήσεις μπορείτε να θέσετε κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης

 


Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία οργανώνει και με χαρά σας προσκαλεί στο 19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ το οποίο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο HILTON της Αθήνας από Τετάρτη 2 έως και Σάββατο 5 Ιουνίου 2021.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο (φυσική παρουσία & διαδικτυακή παρακολούθηση) σε πλήρη εναρμόνιση με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή συνεδρίων.

Το Συνέδριο μοριοδοτήθηκε με 29 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.) για τις ιατρικές ειδικότητες.

https://www.19synedrioede2021.gr/registrations?idU=1

 


Δηλώστε την συμμετοχή σας στο 14o State of the Art Πανελλήνιο Συνέδριο Εφηβικής Υγείας/Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί 09-10 Οκτωβρίου 2021, υβριδικό τρόπο. Για διαδικτυακή συμμετοχή πατώντας εδώ: https://www.altgrounds.com/adolescentmedicine/ 

 Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ


Βλέποντας με χαρά την υποχώρηση των περιστατικών COVID-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Webinar που οργανώνουμε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) με θέμα:

"ΚΛΙΝΙΚΟ, UPDATED ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ COVID-19: ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ"

Την ερχόμενη Κυριακή, 30 Μαΐου 2021 από τις 6 μμ - 8.30 μμ

Παραδείγματα από την θεματολογία είναι η σωστή αντιμετώπιση του ασθενούς με COVID-19 στην κοινότητα, η χρήση ECMO στο βαρύ ARDS, η χρήση του POCUS ιδιαίτερα στις νόσους του αναπνευστικού, η HFNO και ο ρόλος της στην αποφυγή της διασωλήνωσης, η καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση των θρομβοεμβολικών νόσων, τα μονοκλωνικά αντισώματα και άλλα πολλά

Και φυσικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους εμβολιασμούς, ειδικά οι θρομβώσεις.

 

Η γνώσεις αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν και στα εξής:

1. Nα είμαστε ετοιμοπόλεμοι σε επανεμφάνιση μελλοντικού απευκταίου κύματος της νόσου

2. Στην αντιμετώπιση των χρονίων επιπλοκών της νόσου, ιδιαίτερα στην κοινότητα (LONG COVID)

3. Στην φροντίδα άλλων ασθενών με άλλες νόσους στους οποίους η εμπειρία που αποκτήσαμε μπορεί να εφαρμοστεί

Θα γίνει μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική συζήτηση με παρουσίαση περιστατικών διανθισμένων με εικόνες και βίντεο. Στο τέλος, θα δοθούν τα take home messages βασισμένα πάνω στην εμπειρία των ομιλητών μας, τους διαθέσιμους αλγορίθμους και την υπάρχουσα βιβλιογραφία.

Το blog του Webinar όπου μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές είναι το

https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/05/covid-aftermath-vaccines.html

Το link του Event στο Facebook όπου μπορεί να δηλωθεί συμμετοχή είναι το

https://www.facebook.com/events/929552874626004

 

Το Webinar θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο YouTube στην διεύθυνση

https://www.youtube.com/watch?v=FhMFb8yzRzQ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Θα σας ήμασταν υπόχρεοι εάν μπορέσετε να αναρτήσετε τις παραπάνω πληροφορίες στην ισ

 


Αγαπητοί φίλοι της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας,

Σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του webinar με τίτλο “Cartilage treatment: what’s new, what’s next " που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 21:00 έως 22:30.

Συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές, ειδικοί στην αντιμετώπιση βλαβών του αρθρικού χόνδρου, και θα υπάρχει δυνατότητα αλληλεπίδρασης μαζί τους μέσω chat.

Δείτε τις πληροφορίες συμμετοχής στην επισυναπτόμενη αφίσα ή στον ιστότοπο της εταιρείας εδώ: https://www.eae-net.gr/el/webinar-04


Με πολλή μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω τη διεξαγωγή του Περιφερειακού Συνεδρίου της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας που φέτος θα πραγματοποιηθεί κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας.
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί το διήμερο 11-12 Ιουνίου 2021 στην Αθήνα υβριδικά στο ξενοδοχείο Divani Caravel, ανάλογα με την πορεία της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19 και σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν τον Ιούνιο στα πλαίσια του περιορισμού της διασποράς του ιού.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο (συμμετοχή με φυσική παρουσία ή διαδικτυακή παρακολούθηση).

Για δηλώσεις φυσικής παρουσίας παρακαλείσθε όπως, ορίσετε τις ημέρες και ώρες παρακολούθησης για τις οποίες ενδιαφέρεστε, και στείλτε το αίτημα σας στο e-mail .

Η διαδικτυακή παρακολούθηση του συνεδρίου είναι χωρίς οικονομικό κόστος. Στο συνέδριο θα χορηγηθούν 16 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Η χορήγηση των μορίων γίνεται βάσει των ωρών παρακολούθησης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων με φυσική παρουσία θα εξαρτηθεί από τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τις εγγραφές με φυσική παρουσία (με προτεραιότητα στις κατηγορίες “Ειδικοί” & “Ειδικευόμενοι Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας”).

Φορμα εγγραφής: https://epnelrespiratory-athens.gr/registration2/

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,
Σταματούλα Τσικρικά


 

Ήμαστε στην ευχάριστη θέση να σας υπενθυμίσουμε τη διεξαγωγή της 2ης Διημερίδας «Καρδιά – Αγγεία – Τρέχουσες Εξελίξεις», που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιαγγειακών Παθήσεων (ΕΛ.Ι.ΚΑ.Π) σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» και την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ», η οποία θα πραγματοποιηθεί με ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (φυσική παρουσία μέχρι 52 σύνεδρους και ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση).
Επιστημονικά Υπεύθυνοι είναι ο Δρ.Νικόλαος Καυκάς, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής / Διευθυντής Παθολογικού Τομέα Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» και ο Δρ. Χρυσόστομος Μαλτέζος, Συντ. Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής / Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ».
Στο συγκεκριμένο συνέδριο θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο φάσμα της Καρδιαγγειακής Ιατρικής.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 28 & 29 Μαΐου 2021, στο ξενοδοχείο Semiramis, στο Κεφαλάρι.

Πατώντας ΕΔΩ  μπορείτε να κάνετε την ΕΓΓΡΑΦΗ σας

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα.

Αναμένουμε και φέτος, όπως κάθε χρόνο την ενεργή συμμετοχή σας για την επιτυχία του Συνεδρίου,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την Φυσική σας παρουσία στη «2η Διημερίδα Καρδία – Αγγεία – Τρέχουσες Εξελίξεις», απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (αν ήσαστε εμβολιασμένοι), ή η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού PCR test ή rapid test (εγκεκριμένα αντιγονικά test).
Οι διοργανωτές της Διημερίδας, σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας, έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης σε όλους τους παρευρισκόμενους, rapid test (εγκεκριμένα αντιγονικά test) κατά την άφιξη σας στη γραμματεία της Διημερίδας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

 

 


2nd Webinar Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής
Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, Διαδικτυακή Συνάντηση Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιάτρων - "Παιδοχειρουργικά Θέματα" το οποίο θα γίνει διαδικτυακά δωρεάν και μέσω της πλατφόρμας: https://nowcongress.gr.


Την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00 έως 19:30 σας προσκαλούμε να παρακολουθήστε το webinar με θέμα

«Ενημερωνόμαστε για τους καρκίνους του ανώτερου πεπτικού συστήματος» που διοργανώνει ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ.

Για να παρακολουθήσετε το webinar σε ζωντανή μετάδοση πατήστε στον σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/84295652132

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και για την παρακολούθηση δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης.
Ερωτήσεις μπορείτε να υποβάλετε κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης,
στο live chat που βρίσκεται στο πεδίο κάτω από το video.

 


Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο συνέδριο με τίτλο « Summerschool in Immuno-Oncology 2021 » που θα πραγματοποιηθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, στις 1-3 Ιουλίου 2021. Η εγγραφή είναι Δωρεάν. Το Συνέδριο λαμβάνει μόρια (Credits) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS-EACCME. Τα μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) χορηγούνται σε ιατρούς.


Για τη παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή.
Για την εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
1o βήμα_Προχωρήστε στην εγγραφή σας στη σελίδα www.livetime.gr
2ο βήμα_Επιλέξτε την εκδήλωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε
3ο βήμα_Πατήστε στο πεδίο που εμφανίζεται με κίτρινο χρώμα «Εγγραφείτε στην Εκδήλωση» ώστε να μετατραπεί σε ''Έχετε εγγραφεί στην εκδήλωση"

 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, πραγματοποιεί υβριδική επιστημονική εκδήλωση το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 με θέμα «Από τον Καποδίστρια έως σήμερα με το βλέμμα στο μέλλον: 200 χρόνια μέριμνα για το παιδί».

συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ (περιλαμβάνει την παρακολούθηση της εκδήλωσης) και μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες και να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας κάνοντας click εδώ .


Στοιχεία Συνεδρίου: 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 17 – 19 Δεκεμβρίου

Διοργάνωση: Επιστημονική Ένωση Ιατρών - ΥΓΕΙΑ
Συνδιοργάνωση: Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας – ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΟΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.hygeia.gr

 


SaveTheDate - 3 Ιουνίου 2021
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου - ΕΛΛΟΚ διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά από τον Ιούνιο έως τέλος Σεπτεμβρίου, εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος.

Στόχος είναι η ενημέρωση των μελών της ΕΛΛΟΚ σ' όλη την Ελλάδα, αλλά και το γενικό κοινό για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση του καρκίνου του δέρματος με το σύνθημα «Φροντίζω το Δέρμα μου – Κάνω τον Ήλιο Φίλο», που είναι μια ισχυρή παρότρυνση για δράση και προτρέπει για μια προσωπική δέσμευση. Το σύνθημα αντιπροσωπεύει τη δύναμη της ατομικής δράσης του καθενός από εμάς για τη λήψη μέτρων πρόληψης.
Δηλώσεις Συμμετοχής: https://forms.gle/Zno3xsqFawy4kttk9

Tο webinar μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση στην σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/ellok.org) & στην ιστοσελίδα μας (www.ellok.org)

Ερωτήσεις μπορείτε να θέσετε κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης

 


Για 4η χρονιά το Netweek και το Health Daily της Boussias με την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας, και της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας, διοργανώνουν, στις 15 & 16 Ιουνίου διαδικτυακά το Health IT Conference με θέμα: Η Πληροφορική Υγείας σε περίοδο Covid-19.

https://www.healthitconference.gr/


15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί 24 - 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη σε υβριδική μορφή.
Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα https://epilepsycongress.gr


The Athens HaB Symposium – Καρδιονευρολογια 2021 «Αλληλεπιδράσεις Καρδιάς και Εγκεφάλου»

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 11-12 Ιουνίου 2021

Τόπος διεξαγωγής: Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Οργάνωση: Ινστιτούτο Μελέτης, Έρευνας, Εκπαίδευσης και Θεραπείας Νοσημάτων Αγγείων, Καρδιάς, Εγκεφάλου και Νεφρών

On Line Εγγραφή: https://afea.eventsair.com/the-athens-hab-symposium/regsite

Περισσότερες πληροφορίες: https://afea.eventsair.com/the-athens-hab-symposium


 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 6ο ΔΥΟ Forum για την Διατροφή-Υγεία-Ομορφιά, καθώς και η Ημερίδα Τουρισμού Υγείας, θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 23 & 24 Οκτωβρίου 2021, με κύριο διοργανωτή τον Όμιλο ΖΙΤΑ. Το 6ο ΔΥΟ Forum, θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για κοινό και επαγγελματίες.

 


ΚΛΙΝΙΚΟ, UPDATED ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ COVID-19: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Τι μάθαμε ως σήμερα"

Την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 από τις 6 μμ - 8.30 μμ

Θα γίνει μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική συζήτηση με παρουσίαση περιστατικών διανθισμένων με εικόνες και βίντεο. Στο τέλος, θα δοθούν τα take home messages βασισμένα πάνω στην εμπειρία των ομιλητών μας, τους διαθέσιμους αλγορίθμους και την υπάρχουσα βιβλιογραφία.

Το blog του Webinar όπου μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές είναι το

https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/04/kliniko-frontistirio-covid.html

Και το link του Event στο Facebook όπου μπορείτε να δηλωθεί συμμετοχή είναι το

https://fb.me/e/1pZmVypCQ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

 


η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού που αποτελεί έναν φορέα μελέτης και έρευνας για την παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα χρόνια νοσήματα, την καχεξία και το οξειδωτικό stress διοργανώνει την 5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση της στο Grecotel Filoxenia Hotel στην πανέμορφη Καλαμάτα, 17-19 Σεπτεμβρίου 2021.

Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο κος Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Διαβήτη Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς».

Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν αφορούν στις ειδικότητες: Παθολογία, Καρδιολογία, Διαβήτης, Αναπνευστικό, Λοιμώξεις και Ανοσοανεπάρκεια
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε το site www.5synantisieekdm.gr

 

 


Την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00 έως 20:00 σας προσκαλούμε να παρακολουθήστε το webinar με θέμα
«Περί Ογκολογίας»
που διοργανώνει ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ
στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γυναίκα και Καρκίνος»
που θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια όλου του έτους 2021.

Για να παρακολουθήσετε το webinar σε ζωντανή μετάδοση πατήστε στον σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/87074947247

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και για την παρακολούθηση δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

Ερωτήσεις μπορείτε να υποβάλετε κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, στο live chat που βρίσκεται στο πεδίο κάτω από το video.

 


Webinar “Θέματα σχετικά με τη διαχείριση των ασθενών με covid-19 στη ΜΕΘ”
Τρόπος Διεξαγωγής: Virtual
Ημερομηνία: 23 Απριλίου 2021
Ιστοσελίδα: https://www.projector-web.gr/Conco/gr/covid19
E – mail:

Διοργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας


ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ Ένας χρόνος COVID-19
Οργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας
Σε συνεργασία με: Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ
Υπό την αιγίδα: Fetal Medicine Foundation
________________________________________
Εγγραφή:
www.attikorama2021.gr


 

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο e-Summit “Εξάλειψη της Ηπατίτιδας C στην Ελλάδα του 2021” το οποίο θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 22 Απριλίου 2021. Η εγγραφή είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε, πατήστε ΕΔΩ.
Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.
Για την εγγραφή σας πατήστε ΕΔΩ.

 


Εκ μέρους της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης (ΕΕΜΕΓ) σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά στο 4ο Προσυνεδριακό Διαδικτυακό σεμινάριο EuGMS ΑΘΗΝΑ 2021 “Ανάγκες στην ιατρική περίθαλψη των ηλικιωμένων: Η προστιθέμενη αξία της Γηριατρικής” το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

Με το φετινό σεμινάριο ολοκληρώνεται ο κύκλος των προσυνεδριακών σεμιναρίων EuGMS, που έχει ξεκινήσει απο το 2018, πριν την πραγματοποίηση του 17ου Συνεδρίου της European Geriatric Medicine Society- EuGMS ΑTHENS 2021, "Growing old in better health: Building synergies across Europe", 11-13 Οκτωβρίου 2021, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε HYBRID μορφή.
Εγγραφή -παρακολούθηση: https://www.eventora.com/el/Events/eugms-webinar
Πρόγραμμα:http://www.eemeg.gr/uploads/files/1st%20Announce_Webinar%202021%20(2).pdf
Πληροφορίες:

 

 


ΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΑΤΑΓΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ & ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑ»
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 15 Μαΐου 2021
Ιστοσελίδα Αναμετάδοσης: https://www.projector-web.gr/Conco/gr/katagma150521
Email πληροφοριών:

 


2nd Cadaveric Workshop on Thoracolumbar, Lumbar and Spinopelvic Surgery
City/ Country: Ioannina, Greece
Venue: Department of Orthopaedics and Traumatology, University of Ioannina
Dates: 3 – 4 September 2021
Official Website: www.concopco.com/spineworkshop2021

E – mail:

 


Εκ μέρους του Καθηγητή Γεώργιου Μακρυδήμα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου 2021 στο ξενοδοχείο
The Met στη Θεσσαλονίκη.

https://mdcongress.gr/event/ultrasound2021-mdcongress-gr/


Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας & Καρδιοχειρουργικής Παίδων & Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών που θα διεξαχθεί στις 10 - 11 Απριλίου 2021.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ι.Σ.Α.

Εγγραφή-Πρόγραμμα-Παρακολούθηση: https://www.projector-web.gr/Conco/gr/chdgreece2020/welcome

 


18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας
Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα
Ημερομηνίες: 13 - 16 Οκτωβρίου 2021
Website: www.concopco.com/hsicm2021

E – mail:

Διοργάνωση

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας


 Διαδικτυακό Συμπόσιο με θέμα: «Εργαζόμενοι ψυχαναλυτικά την εποχή του κορωνοϊού»
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 17 και 18 Απριλίου 2021
Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Ψυχανάλυσης και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Επίσημη Ιστοσελίδα: https://psychoanalysis-psychotherapy.gr
Email:

 


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διοργάνωση του WEBINAR EuGMS ΑΘΗΝΑ 2021 “Ανάγκες στην ιατρική περίθαλψη των ηλικιωμένων: Η προστιθέμενη αξία της Γηριατρικής” το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.


Με αίσθημα τιμής και ιδιαίτερης χαράς σας προσκαλούμε στην πόλη των Ιωαννίνων από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021 να συμμετάσχετε στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας και να παρουσιάσετε τις ερευνητικές σας εργασίες σε θέματα καθημερινής ορθής πρακτικής και έρευνας στον τομέα της Γαστρεντερολογίας.

www.hsgcongress2021.grΔιαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: «Αιθουσαίες Παθήσεις με ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον»
Χώρος Διεξαγωγής: WEB SEMINAR
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
Διοργάνωση: Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Ωτολογίας, Ακοολογίας, Νευροωτολογίας
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.voyagertravel.gr/microsites/otologyseminars/
Email:


Κυτταρομειωτική χειρουργική και περιεγχειρητική ενδοπεριτοναϊκή χημειοθεραπεία στον τοπικά προχωρημένο γυναικολογικό καρκίνο (WEB EVENT)
Χώρος Διεξαγωγής: WEB SEMINAR
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 15 ΜΑΪΟΥ 2021
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Γυναικολογικής Ογκολογίας & Μαστολογίας σε συνεργασία με την Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ.
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.voyagertravel.gr/microsites/hipec/
Email:


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
Χώρος Διεξαγωγής: WEB SEMINAR
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 22 ΜΑΪΟΥ 2021
Διοργάνωση: Σύλλογος Μαιών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γυναικολογικής Ογκολογίας & Μαστολογίας και την Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ.
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.voyagertravel.gr
Email:


ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Χώρος Διεξαγωγής: ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 28 & 29 ΜΑΪΟΥ 2021
Διοργάνωση: ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Α' ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Π.Θ.
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.voyagertravel.gr
Email:


12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανδρολογίας
Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, Αθήνα
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 4 έως 6 Ιουνίου 2021
Διοργάνωση: Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.andrology-congress2021.gr
Email:


28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτολογίας, Ακοολογίας, Νευροωτολογίας
Χώρος Διεξαγωγής: Electra Palace Hotel, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 11 έως 13 Ιουνίου 2021
Διοργάνωση: Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Ωτολογίας, Ακοολογίας, Νευροωτολογίας
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.otology2020.gr
Email:


10η Ουρολογική Συνάντηση Κεντρικής Ελλάδας
Χώρος Διεξαγωγής: Valis Hotel, Βόλος
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 18 έως 20 Ιουνίου 2021
Διοργάνωση: Ερευνητικό Κέντρο Παθήσεων του Ουροποιογεννητικού
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.voyagertravel.gr
Email:


8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου - Πρωκτού
Χώρος Διεξαγωγής: Grand Hotel, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 25 έως 27 Ιουνίου 2021
Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Παχέος Εντέρου - Πρωκτού
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.8coloproctology2021.gr
Email:

 


Στοιχεία Ημερίδας: «8η Ημερίδα Παιδοακτινολογίας»
Διεξαγωγή: Διαδικτυακά
Ώρα Έναρξης: 09:00
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
Διοργάνωση: Τμήμα Παιδιατρικής Ακτινολογίας ΜΗΤΕΡΑ
Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr

 


Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το 39ο Ετήσιο Συνέδριο Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ. θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2021.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ορθοπαιδική & Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας – Θράκης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


7th Endoscopic Skull Base Dissection Course | Hands-on dissection, lectures & mini symposium
City/Country: Athens, Greece
Venue: ATT Center
Dates: 1 - 3 October 2021
Official Website: www.skullbasecourse.eu
Secretariat e-mail:


Πανδημία και συνέπειες στο πεδίο του ψυχισμού: Αποτύπωση ελληνικών ερευνητικών δεδομένων

Webinar από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Α’ Ψυχιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α. διοργανώνει την Παρασκευή 19 Μαρτίου και ώρα 18:00 webinar με θέμα «Πανδημία και συνέπειες στο πεδίο του ψυχισμού: Αποτύπωση ελληνικών ερευνητικών δεδομένων», το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
Το webinar υλοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαδικτυακών παρεμβάσεων της Δράσης «Ψυχοεκπαίδευση ιατρών, ασθενών και οικείων φροντιστών» του ευρύτερου Προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας σε Ευπαθείς Πληθυσμούς» που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τη θεματολογία και τους ομιλητές καθώς και οδηγίες σύνδεσης.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.
Δεν απαιτείται προεγγραφή.
Για όσους συμμετέχοντες επιθυμούν θα δoθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών.

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνολικό Πρόγραμμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα, μπορείτε να ενημερώνεστε ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://atticaspirit.gr/

Μαρίνα Οικονόμου
Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Α’ Ψυχιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α.- Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Υπεύθυνη της Δράσης «Ψυχοεκπαίδευση ιατρών, ασθενών και οικείων φροντιστών»


Ήμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή της 2ης Διημερίδας «Καρδιά – Αγγεία – Τρέχουσες Εξελίξεις», που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιαγγειακών Παθήσεων (ΕΛ.Ι.ΚΑ.Π) σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» και την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ».
Επιστημονικά Υπεύθυνοι είναι ο Δρ.Νικόλαος Καυκάς, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής / Διευθυντής Παθολογικού Τομέα Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» και ο Δρ. Χρυσόστομος Μαλτέζος, Συντ. Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής / Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ».
Στο συγκεκριμένο συνέδριο θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο φάσμα της Καρδιαγγειακής Ιατρικής.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Semiramis στο Κεφαλάρι, 28 & 29 Μαΐου 2021.

Πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας.

 Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το πρόγραμμα. 


Στοιχεία Ημερίδας: 5th International Forum in Paediatric and Adult Congenital Cardiology and Cardiac Surgery

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 10 & 11 Απριλίου 2021

Διοργάνωση: Τμήμα Συγγενών Καρδιοπαθειών - ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.chdgreece.gr


Η Πανελλήνια Παιδοωτορινολαρυγγολογική Eταιρεία (ΠΑΠΩΕΤ) σας προσκαλεί στο webinar
που έχει οργανώσει με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ακοής στις 3 Μαρτίου 2021. Η
συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαιτείται προεγγραφή ώστε να σας σταλεί ο σύνδεσμος (zoom
link) του σεμιναρίου στο https://www.gmdahub.com/uncategorized/1st-orl-webinar/ όπου
έχει αναρτηθεί και το πρόγραμμα του webinar.


Στο τέλος του webinar θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση και ερωτήσεις.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Αθανασόπουλος
Πρόεδρος ΠΑΠΩΕΤ

Ιωάννης Βλαστός
Γεν. Γραμ. ΠΑΠΩΕΤ


Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2021
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2021, η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 (18:00-20:30). Το Τελικό Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ημερίδας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.worldkidneyday.gr

 


Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διεξαγωγή 4ου Προσυνεδριακού Σεμιναρίου EuGMS το οποίο θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

Θα χορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.)

Απαραίτητη προυπόθεση για την παρακολούθηση του WEBINAR είναι η ONLINE υποβολή της ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: https://www.eventora.com/el/Events/eugms-webinar

 


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Webinar που ετοιμάζουμε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και με συμμετοχή της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) με θέμα:

"ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ (ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας COVID-19) KAI ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"
Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 από τις 6 μμ - 9 μμ

Ανάμεσα στα άλλα θα συζητηθούν τα προβλήματα αλλά και οι νέες ευκαιρίες που ανέδειξε η πανδημία σχετικά με την Ιατρική Εκπαίδευση. Θα μιλήσουν φοιτητές, ειδικευόμενοι και ειδικοί αλλά και άλλοι ομιλητές σχετιζόμενοι με την Ιατρική Εκπαίδευση όπως ο πρόεδρος του ΠΙΣ, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, η πρόεδρος του ΚΕΣΥ, πρόεδροι Ιατρικών Εταιρειών και πολλοί άλλοι.

Το blog του Webinar όπου μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές είναι το

https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/01/medical-training-CME.html

Και το link του Event στο Facebook όπου μπορείτε να δηλωθεί συμμετοχή είναι το

https://www.facebook.com/events/141023791174007

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 


34th Annual Congress of the Hellenic Neurosurgical Society & Joint Meeting with the Cyprus Neurosurgical Society & 14th Annual Neurosurgery Nurses Meeting
City/ Country: Athens, Greece
Venue: Grand Hyatt Athens
Dates: 3 – 5 June 2021
Language: English
Official Website: www.concopco.com/enxe2021

E – mail:


Τίτλος Συνεδρίου: 40ο Έτος Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες
Ημερομηνίες: 21-23 Μαΐου 2021
Τρόπος Διεξαγωγής: Διαδικτυακός Τρόπος Διεξαγωγής
Επιστημονικοί Φορείς: Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ), Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική, ΕΚΠΑ ΓΝΑ «Λαϊκό», Β΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική, ΕΚΠΑ «Σισμανόγλειο», Γ΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική, ΕΚΠΑ ΓΝΑ «Αττικόν»
Γραμματεία Οργάνωσης:
ERASMUS CONFERENCES & EVENTS Α.Ε
Τηλ: 2107414700
Email Συνεδρίου:
Website Συνεδρίου: www.athenianurologydays.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


Τίτλος Συνεδρίου: “77ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ” (ΥΒΡΙΔΙΚΟ)
Ημερομηνίες: 6-9 Οκτωβρίου 2021
Χώρος Διεξαγωγής: Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών
Τρόπος Διεξαγωγής: Υβριδικός Τρόπος Διεξαγωγής
Το συνέδριο θα διεξαχθεί με τη νέα υβριδική μορφή που επιβάλλουν οι συνθήκες, δηλαδή τόσο με φυσική παρουσία συνέδρων όσο και με διαδικτυακή συμμετοχή.
Επιστημονικοί Φορείς: Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας
Γραμματεία Οργάνωσης:
ERASMUS CONFERENCES & EVENTS Α.Ε
Τηλ: 2107414700
Email Συνεδρίου:
Website Συνεδρίου: www.eexot2021.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

 


Πτωματικό Νευροχειρουργικό Σεμινάριο Βάσης Κρανίου με πρακτική άσκηση προσπελάσεων της περιοχής
Πόλη: Αθήνα
Χώρος διεξαγωγής: ATT Center
Ημερομηνίες: 1 – 2 Ιουνίου 2021
Επίσημη ιστοσελίδα: www.concopco.com/skullbase2021-gr

E – mail:

 


1ο Virtual Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας
Τρόπος Διεξαγωγής: Virtual
Ημερομηνίες: 13 και 14 Φεβρουαρίου 2021
Website: www.hsdsvirtual2021.gr

E – mail:

Διοργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας


GYNAECOLOGIC ONCOLOGY TREATMENT IN THE ERA OF COVID-19 (WEB EVENT)
13.Φεβ.2021
Ινστιτούτο Γυναικολογικής Ογκολογίας & Μαστολογίας σε συνεργασία με την Β’ Μαιευτική–Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ.
www.voyagertravel.grΗ Παθολογία της Κύησης σε 40 Ερωτήσεις (WEB EVENT)
6.Μαρ.2021 - 7.Μαρ.2021
Ινστιτούτο Γυναικολογικής Ογκολογίας & Μαστολογίας σε συνεργασία με την Β’ Μαιευτική–Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ.
www.voyagertravel.gr3η Διημερίδα «Σύγχρονες απόψεις στην Νευροεντατική»
9.Απρ.2021 - 10.Απρ.2021
Mediterranean Palace Hotel, Θεσσαλονίκη
www.voyagertravel.gr8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος εντέρου – Πρωκτού
14.Μαι.2021 - 16.Μαι.2021
Grand Hotel, Θεσσαλονίκη
www.8coloproctology2021.gr

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτολογίας, Ακοολογίας, Νευροωτολογίας
11.Jun.2021 - 13.Jun.2021
Electra Palace Hotel, Θεσσαλονίκη
www.otology2020.gr


Στοιχεία Ημερίδας: 5th International Forum in Paediatric and Adult Congenital Cardiology and Cardiac Surgery

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 10 & 11 Απριλίου 2021

Διοργάνωση: Τμήμα Συγγενών Καρδιοπαθειών - ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr

 


7th International Musculoskeletal UltraSound Course
Χώρος Διεξαγωγής: Anatomy Techniques & Training Center (ATTC), Αθήνα
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 2-4 Δεκεμβρίου 2021
Ιστοσελίδα Συνεδρίου: www.concopco.com/mitoscourse2021

Email:


Σας επισυνάπτουμε πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας που υλοποιείται από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων "Π & Α Κυριακού", σε συνεργασία με την ΑΜκε "ΙΑΣΩΝ" και αφορά την κατάρτιση επαγγελματιών υγείας σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από τα παιδιά και τους εφήβους.

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Υπό την Αιγίδα του Ι.Σ.Α.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν


Με το Συνέδριο για την Ενδοκρινολογία συνεχίζει και το 2021 το Ιατρικό Συνέδριο ΕΝΔΟΡΑΜΑ που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιατρική διημερίδα που κάθε χρόνο διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Φέτος προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της πανδημίας του covid-19, η διεπιστημονική εκδήλωση «ΕΝΔΟΡΑΜΑ 20» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το διήμερο 29 και 30 Ιανουαρίου 2021 με θέμα: «Ενδοκρινολογία-Διαβητολογία-Μεταβολισμός» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων.

Οποιοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, απαιτείται να κάνουν εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου: www.endorama.gr.
Γραμματεία συνεδρίου Synedra


28th World Congress of Lymphology
Χώρος Διεξαγωγής: Grand Hyatt Hotel, Αθήνα
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 20-24 Σεπτεμβρίου 2021
Ιστοσελίδα Συνεδρίου: www.isl2021lymphology.com
Email:


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος (Ε.Π.Ε.) διοργανώνει ως μέλος της E.F.I.M και σε συνεργασία με την Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Εσωτερική Παθολογία με διεθνή συμμετοχή, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 στην Αθήνα.


Θα ακολουθήσουν αναλυτικές πληροφορίες για το Συνέδριο στην Α΄ Ανακοίνωση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

 


Στοιχεία Εκδήλωσης: «7η Συνάντηση Παιδιατρικής Ογκολογίας»

Χώρος Διεξαγωγής: Διαδικτυακά

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021

Διοργάνωση: Ογκολογική Κλινική Παιδιών & Εφήβων Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr

 


Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Έκτος Κύκλος Διαλέξεων σε Θέματα Δημόσιας Υγείας 2020 - 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ
ΣΤ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ
Τετάρτη 20 Ιανουάριου, ώρα 18:00
Απορίες για την εκδήλωση/ Ερωτήματα προς τον ομιλητή

Η διάλεξη έχει ως στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει, με απλό τρόπο, τους γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, αλλά και τα ίδια τα παιδιά για τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται σε όλους τους χώρους που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται τα παιδιά, με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων. 
Σε διεθνές επίπεδο, τα ατυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην παιδική ηλικία (50% των συναολικών) θανάτων και ευθύνονται για τη δια βίου αναπηρία πολλών παιδιών, με επιπτώσεις σε όλη τους τη ζωή.

Οι ιατροί και νοσηλευτές που είναι εγγεγραμμένοι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, αντίστοιχα, μπορούν να λάβουν μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που θα βρουν 
εδώμετά τη λήξη της εκδήλωσης. Τα μόρια δεν αναγνωρίζονται από τον εκάστοτε φορέα σε περίπτωση μη εγγεγραμμένου κατόχου της βεβαίωσης από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ACG (πχ φοιτητές, επαγγελματίες υγείας άλλων ειδικοτήτων κ.α.)
Για απλές βεβαιώσεις παρακολούθησης παρακαλούμε όπως αποστείλετε το αίτημα σας με το ονοματεπώνυμο σας στη ηλεκτρονική διεύθυνση 
, μέχρι τις 22/1/2021
Διαβάστε 
εδώ περισσότερες πληροφορίες

Η διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά μέσω:

της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook
του συνδέσμου https://bit.ly/AtiximataPaidionIPH2012021

Βρείτε το πρόγραμμα του ΣΤ' Κύκλου Διαλέξεων 
εδώ


Διοργάνωση της Επιστημονικής Εκδήλωσης για τα 50 Χρόνια Λειτουργίας του Ορθοπαιδικού Τμήματος - Μονάδας Αθλητικών Κακώσεων Γ.Ν.Θ. Άγιος Παύλος – Επιγονατιδομηριαία Άρθρωση από τη μορφογένεση έως τα προβλήματά της μετά TKR η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ορθοπαιδικό Τμήμα – Μονάδα Αθλητικών Κακώσεων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


23η Επιστημονική Συνάντηση Ρευματολόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος
22 & 23 Ιανουαρίου 2021

 Για δήλωση συμμετοχής:

https://congress.medeventspro.com/register/rheumatology-ioannina.aspx


Στοιχεία Εκδήλωσης: «7η Συνάντηση Παιδιατρικής Ογκολογίας»

Χώρος Διεξαγωγής: Διαδικτυακά

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021

Διοργάνωση: Ογκολογική Κλινική Παιδιών & Εφήβων Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr

 


WEBINAR ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Σας ενημερώνουμε ότι υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θα λάβει χώρα διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) με θέμα "Ιατρική Ευθύνη εν μέσω της πανδημίας του COVID-19", το ερχόμενο Σάββατο,16 Ιανουαρίου 2021 από τις 6 μμ έως τις 8 μμ.

Κύριος σκοπός του Webinar είναι η ενημέρωση των Ιατρών για το νομοθετικό πλαίσιο (αστικό, ποινικό και πειθαρχικό) που διέπει την άσκηση του λειτουργήματός τους (ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω της πανδημίας της COVID-19), ώστε σε συνεργασία με την Νομική Επιστήμη να μπορούν να παρέχουν απερίσπαστα την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την θεματολογία, τους ομιλητές και το link του YouTube όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το Webinar μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/01/covid-19.html 

H συμμετοχή είναι δωρεάν.

 


Webinar “Evolving Techniques in Arthroscopic Shoulder Surgery”
Τρόπος Διεξαγωγής: Virtual
Ημερομηνίες: 27 Ιανουαρίου 2021
Website: www.concopco.com/eaewebinar

E – mail:

Διοργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικής Τραυματολογίας «Γεώργιος Νούλης»

 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Webinar που οργανώνουμε με θέμα:
"ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ME COVID-19: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ή ΣΤΗ ΜΕΘ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"
Το ερχόμενο Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 από τις 12 μμ έως τις 1.30 μμ

To Webinar απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ΙΑΤΡΟΥΣ.

Ο σκοπός του Webinar είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ιατρών που ασχολούνται ενεργά με το όλο φάσμα της αντιμετώπισης των ασθενών με COVID (Κοινότητα, Νοσοκομείο, ΜΕΘ και Κοινότητα μετά το εξιτήριο απ' το Νοσοκομείο).

Περισσότερες πληροφορίες (οργάνωση, ομιλητές, θεματολογία κλπ) μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link (είναι link από το Event στο facebook, αλλά μπορεί να το δει οποιοσδήποτε, ακόμη κι αν δεν έχει λογαριασμό στο facebook).

https://www.facebook.com/events/180203413836916

Με εκτίμηση
Αντώνιος Λιόλιος
Παθολόγος - Εντατικολόγος

 


Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος (ΕΕΙΕΠ) σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα:

"Η ΛΟΙΜΩΞΗ COVID-19 ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"
η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 έως 15:00.
Στην ημερίδα θα αναλυθούν θέματα όπως η διαχείριση κρουσμάτων στο χώρο εργασίας, η σημασία των προληπτικών μέτρων, ο ρόλος των διαγνωστικών τεστ και άλλα πολύ επίκαιρα αντικείμενα που απασχολούν όχι μόνο όσους ασχολούνται με το σύστημα υγείας και ασφάλειας των εταιρειών αλλά και κάθε εργοδότη και εργαζόμενο.
Η επιστημονική κοινότητα των Ειδικών Ιατρών Εργασίας όλο αυτό το διάστημα που διανύουμε, αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής απειλής, έχει αναδειχθεί στον απόλυτο σύμμαχο των επιχειρήσεων που πρέπει να παραμείνουν ενεργές και των εργαζομένων που πρέπει να παραμείνουν υγιείς. Η ΕΕΙΕΠ, επίσημος θεσμικός επιστημονικός φορέας της ειδικότητας Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος στη χώρα μας, παρέχει τη δυνατότητα της έγκυρης και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της δύσκολης αυτής εποχής.
Ενημερωθείτε, θέστε τα ερωτήματα σας και αναζητήστε πρακτικές λύσεις από τους πλέον ειδικούς στη διαχείριση της πανδημίας στους χώρους εργασίας.
Για τη συμμετοχή σας στην ημερίδα απαιτείται η δωρεάν εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/webinar/register/WN_jtbgh-BRRrmNQIa92V1eyQ

Εκ Του ΔΣ 

Της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος

 


7th Masterclass in Arthroplasty Surgery Thessaloniki - Current Concepts in Advanced Arthroplasty Surgery το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την European Hip Society. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής κ. Τσιρίδης Ελευθέριος.
Θα παρακαλούσαμε θερμά να συμπεριλάβετε την παραπάνω διοργάνωση στην ιστοσελίδα σας για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mastcourse.com

 


Ομιλητές, ΕΝΔΟΡΑΜΑ '20
29 & 30 Ιανουαρίου 2021
Το Ιατρικό Συνέδριο ΕΝΔΟΡΑΜΑ είναι μια πρωτότυπη ετήσια ιατρική διημερίδα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε ετήσια βάση. Στα πλαίσια αυτού παρουσιάζονται κλινικά περιστατικά και ιατρικά δεδομένα, γίνεται ανασκόπηση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε σε όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας. Επίσης παρουσιάζονται και συζητούνται τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα, ιδέες, εξελίξεις και εφαρμογές στον τομέα της ενδοκρινολογίας καθώς παρουσιάζονται όλα τα αντίστοιχα νέα φάρμακα που κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο.

Περισσότερα >>εδώ


Πανελλήνιο Συνέδρίου Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής και ΠΦΥ, που θα πραγματοποιηθεί 04 και 05 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακά.

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

 


Hμερομηνίες: 4- 5 Δεκεμβρίου 2020
Τρόπος Διεξαγωγής: Αποκλειστικά Διαδικτυακή Διεξαγωγή
Τίτλος συνεδρίου: 6η Συνάντηση για τα νέα δεδομένα στις θεραπείες για τον καρκίνο. O ρόλος της Διεπιστημονικής Ομάδας στην Εξατομικευμένη Ιατρική

Διοργανωτής: Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Ψυχονευροανοσολογίας Καρκίνου

Κόστος εγγραφής και συμμετοχής: Δωρεάν

Για την παρακολούθηση είναι απαραίτη η εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες και φόρμα εγγραφής ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Διαδικτυακή Γραμματεία: Εταιρεία Scep
Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την εγγραφή σας, για την παρακολούθηση πατήστε ΕΔΩ.


Η Ελληνική Ακαδημία Διαβήτη ( ΕΑΔ) διοργανώνει στις 11 & 12 Δεκεμβρίου διαδικτυακά το 1ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Διαβήτη.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ 

 


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Καρκίνος του Πνεύμονα  Σύγχρονες Προκλήσεις & Μελλοντικές Προσδοκίες

30/11/2020 16:00-18:00

Δηλώσεις Συμμετοχής: https://forms.gle/EKw27SyfYii4EaVp7

 


Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) διοργανώνει το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας από 10-13 Δεκεμβρίου 2020.
Οι καταιγιστικές αλλαγές που επέφερε στην καθημερινότητά μας η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει όπως ήταν αναμενόμενο και την διεξαγωγή των Συνεδρίων.
Με βάση τα τελευταία δεδομένα, ομόφωνα το ΔΣ της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ αποφάσισε το φετινό Συνέδριο να γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά έτσι ώστε πρωτίστως να διασφαλιστεί η υγεία όλων των συμμετεχόντων στο Συνέδριο και παράλληλα να συνεχιστεί μια επιτυχημένη μακροχρόνια εκπαιδευτική παράδοση της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ.

Για περισσότερ πατήστε εδώ: http://www.rheumatologycongress2020.gr

 

Με χαρά σας προσκαλούμε στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο της Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 28 Νοεμβρίου 2020. Η εκδήλωση χορηγεί 7 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης από τον Π.Ι.Σ.
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή https://www.appac.gr/index.php?route=product/category&path=119

 

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) διοργανώνει το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας από 10-13 Δεκεμβρίου 2020.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://pcoconvin.eventsair.com/rheum20/welcome-letter


9ο Παννελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, σύνδεσμοι παρακολούθησης:

18.11.2020
YouTube - https://youtu.be/9IX-T0_Rkfg
Facebook - https://www.facebook.com/greekpatient/posts/217667823209912

19.11.2020
YouTube- https://youtu.be/OOAKMn9-Ix8
Facebook - https://www.facebook.com/greekpatient/posts/217852063191488

YouTube Playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PL9mVzLTNfj3qLWGrd3ilOo8HmyF9vCwz2


Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ διοργανώνει, την 15η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντησή της η οποία θα πραγματοποιηθεί την 20-22 /11/2020 διαδικτυακά λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας που σχετίζεται με τον ιό COVID-19.
Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν και θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: www.nowcongress.gr

 


Αναγγελία του συνεδρίου «ΕΝΔΟΡΑΜΑ 20» που θα πραγματοποιηθεί 29-30 Ιανουαρίου 2021 και με ψηφιακή συμμετοχή.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.endorama.gr.


Με χαρά σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής, στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2020. Στη Διημερίδα αυτή θα απολαύσετε ενα εκτεταμένο πρόγραμμα Ψηφιακής Ιατρικής, από την άνεση και ασφάλεια του δικού σας χώρου.

Θα χορηγηθούν 16 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης από τον Π.Ι.Σ.
Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ιωάννης Λεκάκης
Ομότιμος Καθηγητης Καρδιολογίας ΕΚΠΑ
Δ/ντής Καρδιολογικού Τομέα Κεντρικής Κλινικής Αθηνών
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής


 Τίτλος: Διαδικτυακή Ημερίδα της Εμβληματικής Δράσης 

Διοργανωτής: Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακρίβειας στην Ογκολογία | ΕΔΙΑΟ
Ημερομηνία: 30 Οκτωβρίου 2020
Για την διαδικτυακή παρακολούθηση της Ημερίδας απαιτείται προεγγραφή. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.
Εγγραφή: Δωρεάν


Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο όμιλος εταιρών THE MASTERMIND GROUP ανέλαβε τη διεξαγωγή του
1ου Συνεδρίου με τίτλο: “Δερματικές παθήσεις & Διαβήτης», το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020, στην Πορταριά στο ξενοδοχείο «Portaria”

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Κολλέγιο Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη & τα Μεταβολικά Νοσήματα
Επιστημονικοί υπεύθυνοι είναι ο κος Νικόλαος Σταυριανέας, ο κος Σταύρος Παππάς.
Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν αφορούν στις ειδικότητες: Δερματολογία, Αφροδισιολογία, Διαβήτης, Καρδιολογία,Παθολογία.

Με τη βεβαιότητα ότι θα στηρίξετε φέτος - 1η χρονιά διοργάνωσης – ετούτη την εκδήλωση, σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.
Πιέστε ΕΔΩ για το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας.

 


Η Ελληνική Εταιρεία Βιοασφάλειας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εκπαίδευσης όλων των
εμπλεκόμενων φορέων για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας και κυρίως στον ευαίσθητο
χώρο της Υγείας – δημόσιας και ιδιωτικής – της Κλινικής και Εργαστηριακής ιατρικής, της Βιοϊατρικής
έρευνας και Γενετικής, διοργανώνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ, λόγω της πανδημίας της COVID 19, το 3ο
Συνέδριο Βιοασφάλειας, 13-14 Νοεμβρίου 2020.

 


Στοιχεία Ημερίδας: Μετεκπαιδευτική Ημερίδα Παιδιατρικής / Διαδικτυακή Ημερίδα

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 5 Δεκεμβρίου 2020

Διοργάνωση: Παιδιατρική Κλινική Παίδων - ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr

 


Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο όμιλος εταιρών THE MASTERMIND GROUP ανέλαβε τη διεξαγωγή του
1ου Συνεδρίου με τίτλο: “Δερματικές παθήσεις & Διαβήτης», το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020, στην Πορταριά στο ξενοδοχείο «Portaria”
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Κολλέγιο Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη & τα Μεταβολικά Νοσήματα

Πιέστε ΕΔΩ για το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

 


2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικών Λοιμώξεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020, στο ξενοδοχείο The Met, στη Θεσσαλονίκη.
Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικών Λοιμώξεων..

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 


Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Oστών (E.E.M.M.O), σας προσκαλεί στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο “DuLac”, στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2020 με τη νέα υβριδική μορφή που επιβάλλουν οι συνθήκες, δηλαδή τόσο με φυσική παρουσία συνέδρων όσο και με διαδικτυακή συμμετοχή

Περισσότερα: www.27eemmo.gr

 


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας (ΕΕΑ) στο πλαίσιο της αδιάλειπτης επιστημονικής ενημέρωσης, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε και φέτος στο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανοσολογίας με τίτλο "Φυσική Ανοσία: Νέες προκλήσεις, σύγχρονες θεωρήσεις", που διοργανώνει 20-22 Νοεμβρίου 2020.

Το Σεμινάριο λόγω των τελευταίων εξελίξεων της COVID-19 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά Διαδικτυακά και η παρακολούθηση σε αυτό θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Περισσότερα: https://www.livemedia.gr/hsiweb20

 


Εκπαιδευτικό Webinar  «Οργανούληδες»
Ένα online εργαστήριο για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες Υγείας που καλούνται να μάθουν στη νέα γενιά την αξία της δωρεάς οργάνων και
της μεταμόσχευσης.
Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και το Ίδρυμα Ωνάση συνδιοργανώνουν με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών το πρώτο σε σειρά διαδικτυακό εργαστήριο για τη δωρεά οργάνων. Από το σώμα και τα συμπαγή όργανα μέχρι την έννοια της μεταμόσχευσης και την έλλειψη οργάνων, κάθε δύσκολο σημείο της συζήτησης γίνεται απλό με τη βοήθεια των «Οργανούληδων».
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, στις 18:30

Aπευθύνεται σε:
Γονείς, εκπαιδευτικούς Δημοτικών και Λυκείων, καθώς και σε επισκέπτες και επαγγελματίες Υγείας που απευθύνονται σε μαθητικό κοινό.
Διάρκεια:
90 λεπτά
Πληροφορίες:

Για έναν κόσμο γεμάτο υπερήρωες που σώζουν ζωές 

Περισσότερα: https://www.livemedia.gr/onassis-health-webinar-2

 


Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και η Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οργανώνουν το «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής», 16 – 18 Οκτωβρίου 2020, στην Αλεξανδρούπολη διά ζώσης και εξ αποστάσεως, υπό την Αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Πρόγραμμα Συνεδρίου & λοιπές πληροφορίες: https://bit.ly/38rz6IN


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Χρόνιος Πόνος και Ρευματικά Νοσήματα

23-24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Για ασθενείς, φροντιστές και ευρύ κοινό
Δωρεάν Παρακολούθηση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

 Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Για την παρακολούθηση πατήστε ΕΔΩ

 


 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά (φυσική παρουσία & ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση) από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.globalevents.gr


7o Ετήσιο πρόγραμμα της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης στην Παιδιατρική του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, τα οποία θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο 2020 μέχρι τον Ιούλιο 2021, διαδικτυακά.


13ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο
ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών
Είμαστε κοντά σας σε κάθε του βήμα!
WEB SCIENTIFIC EVENT Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

8 ΜΟΡΙΑ (credits) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD)
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

www.paidiatriko.gr


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για τη διοργάνωση του 5ου Πανελληνίου
Επιστημονικού Συμποσίου με θέμα «Ενδοκρινολογικά Προβλήματα του Παιδιού και του Εφήβου», το
οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Οκτωβρίου 2020 στο Ξενοδοχείο Titania, στην Αθήνα με τη συμμετοχή τουλάχιστον 350 ιατρών ενδοκρινολόγων, παιδιάτρων γενικών ιατρών καθώς και νοσηλευτών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή και το επιστημονικό πρόγραμμα του 13ου State of the Art Συνεδρίου Εφηβικής Υγείας/Ιατρικής, στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου σε διαδικτυακή μετάδοση, για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Στο link https://bit.ly/2E5odTl μπορείτε να λάβετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά.


Η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος, σας προσκαλεί σε Webinar την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 και ώρα: 18:30 – 20:30 με τίτλο: Εξελίξεις στον Covid-19
Το Webinar θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος, κύριος Γεώργιος Αυτιάς
και η Πρόεδρος της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος, κυρία Ματίνα Παγώνη.

• Η παρακολούθηση του Webinar είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

• Προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η υποβολή της on line φόρμας εγγραφής που θα βρείτε ΕΔΩ.

• Την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του Webinar θα επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που θα βρείτε ΕΔΩ, θα επιλέξετε "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ" και αφού συμπληρώσετε το Ονοματεπώνυμο και το email που έχετε υποβάλλει και στην φόρμα εγγραφής, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά την επιστημονική διαδικτυακή εκδήλωση.

• Η διαδραστικότητα του Webinar θα επιτευχθεί μέσω της on-line φόρμας υποβολής σχολίων, η οποία θα είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, έτσι ώστε να υποβάλλεται τα ερωτήματα σας στους συμμετέχοντες.

• Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν σε ποσοστό τουλάχιστον 60% του συνολικού επιστημονικού προγράμματος, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης στο e-mail που θα δηλώσουν κατά την εγγραφή και είσοδο τους στην ζωντανή παρακολούθηση της επιστημονικής

 


25ο Ελληνικό Συνέδριο Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και λοιπών λοιμώξεων του πεπτικού που θα γίνει στην Αθήνα στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2020.

Οι εκλεκτοί συνάδελφοι θα έχουν την δυνατότητα δωρεάν εγγραφής και παρακολούθησης μέσω Live Streaming από το Αμφιθέατρο της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας και θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πατήστε ΕΔΩ


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ
Αιματολογικός Καρκίνος - Η επόμενη μέρα

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από τη σελίδα του Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, από την επίσημη ιστοσελίδα της και από το επίσημο κανάλι της στο Youtube.

 

 


Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαµε να σας ενηµερώσουµε ότι το 2ο Πανελλήνιο Πολυθεµατικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Νοσηµάτων, Ρευµατολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, µε ∆ιεθνή Συµµετοχή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κανονικά με φυσική παρουσία στις 25-27 Σεπτεµβρίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο NATURA, στη Λίµνη Πλαστήρα.
Στην αίθουσα ομιλιών, στον εκθεσιακό χώρο, καθώς και σε όλους τους χώρους του Συνεδρίου θα τηρούνται όλες οι ισχύουσες διατάξεις και τα μέτρα προστασίας της υγείας.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ρευµατικών Παθήσεων και την Κλινική Ρευµατολογίας και κλινικής Ανοσολογίας, του Πανεπιστηµιακού Γενικού Νοσοκοµείου Λάρισας, Τµήµα Ιατρικής του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας.

Πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας

Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή και εμείς προσωπικά θεωρούμε τη συµµετοχή σας τιμητική και καθοριστική για την επιτυχία του Συνεδρίου.

 


Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πραγματοποίηση συνεδρίου με τίτλο «Λοιμώξεις στο Σταυροδρόμι του 2020», το οποίο διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελέτης & Εκπαίδευσης στην Πρόληψη & Αντιμετώπιση των Λοιμώξεων.
30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2020, – Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, Αθήνα
Το συνέδριο θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για την επιστημονική κοινότητα, αφού εκτός των άλλων σοβαρών λοιμώξεων που θα συζητηθούν, κύριο θέμα του θα αποτελέσουν οι εξελίξεις της πανδημίας του COVID 19, με βασικούς ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες και μέσα από την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα αναλυθούν, θέματα μετάλλαξης του ιού, ανοσίας, δυνατότητες θεραπείας- πιθανού εμβολίου και αποτελεσματικότητας του, καθώς- και οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων
Το συνέδριο θα είναι υβριδικό δηλ. θα υπάρχει ζωντανή παρουσία και ταυτόχρονη μετάδοση με Live Streaming
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ
Βάση των νέων κανονισμού λόγω COVID 19, απαραίτητη η προεγγραφή σας

Για την Εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε εδώ
https://tmg.gr/metekpedeftiko-seminario-limoxeon-2020-engrafes/

 


Δεδομένων των έκτακτων μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας που σχετίζεται με τον ιό COVID-19, το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας Ηπατολογίας και Διατροφής αποφάσισε τη διαδικτυακή διεξαγωγή του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να λάβει χώρα με φυσική παρουσία στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε πατήστε εδώ


Η Μοριακή Εξατομίκευση Στη Λήψη Θεραπευτικών Αποφάσεων Στον Καρκίνο Του Θυρεοειδούς Αδένα
Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένα
Διαδικτυακή Επιστημονική Εκδήλωση – Webinar
03/10/2020
Για την εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε εδώ
https://registrationform-congressworld.gr/thyroid-webinar/


------------------------------------------------------------------------------------------
INTERNATIONAL WEBINAR – “COVID-19: PANDEMIC IN CRITICALLY ILL PATIENTS”
Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων στους Βαρέως Πάσχοντες (ΕΛ.Λ.Α.Σ.) & The Spanish Network of Excellence in Respiratory Diseases (CIBERES)
Διαδικτυακή Διαδραστική Αναμετάδοση, Αθήνα
24/09/2020
Για την Εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε εδώ
https://registrationform-congressworld.gr/webinar-crital-ill/Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με νόσο Alzheimer
Εταιρεία Alzheimer Αθηνών
26/09/2020
Για την Εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε εδώ
https://registrationform-congressworld.gr/alzheimer-webinar/


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή της 3ης Ημερίδας του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί 26 Σεπτεμβρίου 2020, με Διαδικτυακή σύνδεση και ώρα 10.00 π.μ.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας θα συζητηθούν οι προβληματισμοί από την άσκηση του επαγγέλματος του γενικού χειρουργού στην χώρα μας, θα αναπτυχθούν τα νέα δεδομένα στον χώρο της υγείας που αφορούν το χειρουργό.

Η εγγραφή στην Ημερίδα είναι Δωρεάν και θα έχει Διεθνή Συμμετοχή.

Για την Εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε εδώ
https://registrationform-congressworld.gr/surg-webinar-26092/


19° Ετήσιο Συνέδριο Β΄ Κλινικής Φυσικής Ιατρικής Και Αποκατάστασης, 25/09/2020 - 26/09/2020
Το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης με τη συνεργασία του Τμήματος Μελέτης & Αποκατάστασης Νευρολογικών Παθήσεων και της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, θα πραγματοποιήσουν το 19ο Ετήσιο Συνέδριο Β’ Κλινικής Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης με θέμα "Αποκατάσταση ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Αξιολόγηση - Θεραπευτική προσέγγιση και Λειτουργικότητα", στις 25 - 26 Σεπτεμβρίου 2020 στο Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου, στην Αθήνα.

Το συνέδριο θα είναι υβριδικό δηλ. θα υπάρχει ζωντανή παρουσία και ταυτόχρονη μετάδοση με Live streaming .

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Βάση των νέων κανονισμού λόγω COVID 19 , απαραίτητη η προεγγραφή σας
Για την Εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε εδώ
https://registrationform-congressworld.gr/19synedrioeka/


15/10/2020 - 18/10/2020 , Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Ημέρες Πνευμονολογίας , Xenia Βόλος
Η Πνευμονολογική Κλινική διοργανώνει εφέτος για 21η φορά το ετήσιο συνέδριο της. Στις φετινές Ημέρες Πνευμονολογίας θα συνεχισθεί η επιτυχημένη από πέρυσι νοσηλευτική ημερίδα. Έμφαση θα δοθεί επίσης στην Επείγουσα Ιατρική και τη θέση του Πνευμονολόγου στη λειτουργία αντίστοιχων τμημάτων στα Νοσοκομεία της χώρας μας, στα αντικείμενα που συνδέουν την Πνευμονολογία με τις άλλες ειδικότητες και σε θέματα ιατρικής ευθύνης και αμέλειας.Σας περιμένουμε όλους στο Βόλο το τετραήμερο 15-18 Οκτωβρίου στις 21ες ΗΜΕΡΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ και είμαστε βέβαιοι ότι θα απολαύσετε ένα διαφορετικό και ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα.
Βάση των νέων κανονισμού λόγω COVID 19 , απαραίτητη η προεγγραφή σας
Για την Εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε εδώ
https://registrationform-congressworld.gr/pneumonology-days-2020/


DIGITAL - WEB 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Φ.Ι.ΑΠ. 27-29 Νοεμβρίου 2020

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης με διαδικτυακή μετάδοση από την Παρασκευή 27 έως και
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Βάση των νέων κανονισμού λόγω COVID 19 , απαραίτητη η προεγγραφή σας
Για την Εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε εδώ
https://registrationform-congressworld.gr/16eefiap/


32ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, 4 - 7 Νοεμβρίου 2020, Θεσσαλονίκη
Έχουμε την τιμή και χαρά να σας καλωσορίσουμε στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και International Surgical Forum 2020, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2020 στην Θεσσαλονίκη.
Κορυφαία εκδήλωση της συνεχούς μεταπτυχιακής δραστηριότητας της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας αποτελεί το ανά διετία, Πανελλήνιο Συνέδριό της με διεθνή συμμετοχή. Καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέροντα φροντιστήρια (workshops), διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, διαδραστικές παρουσιάσεις περιστατικών, ζωντανές μεταδόσεις χειρουργικών επεμβάσεων και σεμινάρια εφηρμοσμένης (hands on) εκπαίδευσης, με σκοπό να αποτελέσουν την βάση ανάπτυξης προβληματισμού και συγχρόνως εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προπαντός εμπειριών.
Βάση των νέων κανονισμού λόγω COVID 19 , απαραίτητη η προεγγραφή σας
Για την Εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε εδώ
https://registration.execongress2020.gr/

 


13ο ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΥΓΕΙΑ/ΙΑΤΡΙΚΗ

Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής www.youth-med.gr

9-10-11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 Διαδικτυακή Μετάδοση


1ο Webinar Πυρηνικής Ιατρικής και Ογκολογίας | Διλήμματα και Προοπτικές», στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε πολύ όπως συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής
H εγγραφή είναι δωρεάν. Σε συνέχεια της εγγραφής σας, θα λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία παρακολούθησης και διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Το επιστημονικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.


Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία λαμβάνοντας υπόψιν τις τελευταίες εξελίξεις και την αυστηροποίηση των μέτρων σε αρκετές περιοχές της χώρας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και συνανθρώπους μας αποφάσισε να διοργανώσει το 58ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο αποκλειστικά διαδικτυακά.

Για περισσότερες πληροφορίες και για νέες εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ

 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος (Ε.Π.Ε.) διοργανώνει ως μέλος της E.F.I.M και σε συνεργασία με την Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Εσωτερική Παθολογία με διεθνή συμμετοχή, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 25 έως Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 στην Αθήνα 

 


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:  Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος με το μεγάλο θεραπευτικό εύρος!

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
ΑΘΗΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΛΙΔΗΣ,
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:
https://www.platonseminars.gr


WEBINAR
STAVROS NIARCHOS FOUNDATION BIOETHICS ACADEMY

We cordially invite you to join us on Monday, September 14, 2020, 4:00-6:00pm (GR) to unravel some of the prominent and interesting ethical dilemmas that affect us all during this very unique period (see program below).

The event Zoom link will be distributed to registered attendees prior to the event.
Please download Zoom to your laptop or mobile device https://zoom.us/download

Register: https://jhu.us10.list-manage.com/track/click?u=d6799f5747b09491774d4e218&id=f82bad0dd9&e=f2f8286e50

 


Αναφορικά με τη διοργάνωση του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νεογνολογίας, και έπειτα από τα τελευταία υγειονομικά δεδομένα, θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι το Δ. Σ. της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας αποφάσισε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά από τις 23 έως και τις 25 Οκτωβρίου 2020.

Η διαδικτυακή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί με την χρήση ειδικής πλατφόρμας λογισμικού, η οποία δίνει εξαιρετική ευελιξία παρακολούθησης από όλες τις διαθέσιμες συσκευές.

Η live αναμετάδοση με συνεχή ροή θα συνδυάζει την ευχρηστία ενός διαδραστικού περιβάλλοντος αλλά θα παρέχει και συνεχή ζωντανή υποστήριξη και καθοδήγηση όπου χρειαστεί με γραμματειακό προσωπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.ene-congress2020.gr καθώς και τις ιστοσελίδες www.globalevents.gr και www.neognologiki.gr

 


Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα-Διαδικτυακό Συνέδριο Ασθενών για τον Χρόνιο Πόνο & τα Ρευματικά Νοσήματα

23-24 Οκτωβρίου 2020

Ενδεικτικό πρόγραμμα: πατήστε ΕΔΩ

arthritis.org.gr


Διαδικτυακή Επιστημονική Εκδήλωση – Webinar

3η Ημερίδα του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας

Χειρουργικά δρώμενα : σύγχρονες προσεγγίσεις

Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία

26/09/2020

https://congressworld.gr/event/surg-webinar-260920/


Στοιχεία Ημερίδας: «3η Ημερίδα Ρινοπλαστικής»

Χώρος Διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ

Ώρα Έναρξης: 08:00

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020


Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr


Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω Covid-19 και προετοιμάζεται αναλόγως για να διεξαχθεί ως Web Scientific Event, σε covid free περιβάλλον!

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
13-15 Νοεμβρίου 2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: μόνο μέσω e-mail στο

Όλες οι νέες πληροφορίες, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου epilepsycongress.gr  και είναι διαθέσιμες ΕΔΩ


Web Scientific Event Ioannina University Courses in Pathology – IUCP 2020 Soft Tissue Pathology-Oncology, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής (Hellenic Society of Pathology) και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2020 online.

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/323684009046509


Με χαρά σας ενημερώνουμε για τη διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΔΔΥΠΠΥ με τίτλο «Υγιείς και ανθεκτικές πόλεις στην περίοδο της κρίσης: Η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των 6 πολιτικών του Π.Ο.Υ. για τον άνθρωπο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις στις 8 & 9 Οκτωβρίου διαδικτυακά.

Για περισσότερα από 15 χρόνια το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. διοργανώνει το εν λόγω συνέδριο επιτυγχάνοντας τους στόχους του Π.Ο.Υ. για τις Υγιείς Πόλεις.

 


 Η Α΄ Καρδιολογική Κλινική & το Ομώνυμο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει την 6η Διημερίδα Επεμβατικής Καρδιολογίας - CARDIOACT 2020, στο Αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, 6-7 Νοεμβρίου 2020, στην Αθήνα.

Για την Εγγραφή σας παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ


Επιστημονική ημερίδα «Διάθεση βιολογικού υλικού και υπογονιμότητα»
Σάββατο, 26η Σεπτεμβρίου 2020
Συνεδριακό Κέντρο
Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής
Παπανικολή 10, Χαλάνδρι


Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού που αποτελεί έναν φορέα μελέτης και έρευνας για την παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα χρόνια νοσήματα, την καχεξία και το οξειδωτικό stress διοργανώνει την 5η Επιστημονική Συνάντηση της στο Tinos Beach Hotel στην πανέμορφη Τήνο 25-27 Σεπτεμβρίου 2020.

Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο κος Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Διαβήτη Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική – Μονάδα Έρευνας – Διαβητολογικό Κέντρο, Πανεπιστημιακό Γ.Ν.Α. «Αττικόν», Αθήνα.

Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν αφορούν στις ειδικότητες: Παθολογία, Καρδιολογία, Διαβήτης, Αναπνευστικό, Λοιμώξεις και Ανοσοανεπάρκεια

Με τη βεβαιότητα ότι θα στηρίξετε και φέτος 5η χρονιά διοργάνωσης – ετούτη την εκδήλωση, σας αποστέλλουμε το Save the Date.
Πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας. Η εγγραφή για τους επαγγελματίες υγείας της Περιφέρειας Αιγαίου είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε το site www.5synantisieekdm.gr

 


Ήμαστε στην ευχάριστη θέση να σας υπενθυμίσουμε τη διεξαγωγή του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη & τα Μεταβολικά Νοσήματα.

Γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο συνέδριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανελλήνια Συνέδρια που γίνεται κάθε χρόνο στα Ιωάννινα με πάνω από 700 άτομα να το παρακολουθούν, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε όλο το φάσμα της σύγχρονης ιατρικής.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 11 – 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Grand Serai, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής με βάση της οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή μετάδοσης του Covid- 19, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εισερχομένων στο συνέδριο.
Πατήστε ΕΔΩ για το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου.
Πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας. Η εγγραφή των επαγγελματιών υγείας του Νομού Ηπείρου είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 


Webinar Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας «Ανδρική υπογονιμότητα»
Αφιερωμένο στη μνήμη του Καθηγητή Α. Δεσύπρη.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 (Ώρα: 15:00-17:30)

Η προβολή του Webinar θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας (www.hel-soc-andro.org) και είναι ΔΩΡΕΑΝ

Συντονιστές: Δρ. Σταματίνα Χ. Νικοπούλου (Ενδοκρινολόγος, τ. Διευθύντρια Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», Πρότυπο Ιατρείο Ενδοκρινολογίας, Διαβήτου και Μεταβολισμού, Γλυφάδα Αττικής), Δρ. Ιωάννης Βακαλόπουλος (Χειρουργός Ουρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας Ανδρολογίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας, Αντιπρόεδρος Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15:00-15:10 Εισαγωγή
15:10-15:30 Αίτια και διερεύνηση ανδρικής υπογονιμότητας Ομιλητής: Χρήστος Π. Τσαμέτης (Ενδοκρινολόγος, Κλινικός Ανδρολόγος ΕΑΑ, Διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ., Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής, Α΄Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ., ΓΝΘ «Παπαγεωργίου») )
15:30-15:50 Αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας: Η ενδοκρινολογική προσέγγιση. Ομιλήτρια: Ευαγγελία Ανδρέου (Ενδοκρινολόγος Κλινικός Ανδρολόγος)
15:50-16:10 Αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας: Η ουρολογική προσέγγιση. Ομιλητής: Ακύλας-Γεώργιος Κουθούρης (Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής, Α΄Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου», Ουρολόγος Ειδικός Κλινικός Ανδρολόγος)
16:10-16:30 SARS-CoV-2 και σπέρμα Ομιλήτρια: Λίνα Ευγενή (Βιολόγος Αναπαραγωγής, «Κρυογονία» Τράπεζα Κρυοσυντήρησης)
16:30-17:30 Παρουσίαση περιστατικών-Συζήτηση


Η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος, σας προσκαλεί σε WEBINAR
την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα: 18.30-20:20 με τίτλο:
Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια & Covid-19: Θέσεις & Αντιπαραθέσεις
Το Webinar θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος, κύριος Γεώργιος Αυτιάς
και η Πρόεδρος της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος,  
κυρία Ματίνα Παγώνη.

Πληροφορίες

•    Επιλέξτε ΕΔΩ για το Τελικό Πρόγραμμα
•    Η παρακολούθηση του Webinar είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.
•    Προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η υποβολή της on line φόρμας εγγραφής που θα βρείτε ΕΔΩ.
•    Την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του Webinar θα επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που θα βρείτε ΕΔΩ, θα επιλέξετε "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ" και αφού συμπληρώσετε το Ονοματεπώνυμο και το e-mail που έχετε υποβάλλει και στην φόρμα εγγραφής, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά την επιστημονική διαδικτυακή εκδήλωση.
•    Η διαδραστικότητα του Webinar θα επιτευχθεί μέσω της on-line φόρμας υποβολής σχολίων, η οποία θα είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, έτσι ώστε να υποβάλλεται τα ερωτήματα σας στους συμμετέχοντες.
•    Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν σε ποσοστό τουλάχιστον 60% του συνολικού επιστημονικού προγράμματος (σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ι.Σ. και του Ε.Ο.Φ.), θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης στο e-mail που θα δηλώσουν κατά την εγγραφή και είσοδο τους στην ζωντανή παρακολούθηση της επιστημονικής εκδήλωσης.


Ημερομηνία: Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τίτλος Webinar: «1ο Webinar Πυρηνικής Ιατρικής & Ογκολογίας | Διλήμματα και Προοπτικές»
Θεματολογία: Καρκίνος πνεύμονα | Ο ρόλος της PET/CT στον καρκίνο του πνεύμονα
Για περισσότερες πληροφορίες & φόρμα εγγραφής στο 1ο webinar πατήστε ΕΔΩ.
Γραμματεία : Scep | Scientific Cultural Events & Publications


Ημερομηνία: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τίτλος Webinar: «2ο Webinar Πυρηνικής Ιατρικής & Ογκολογίας | Διλήμματα και Προοπτικές»
Θεματολογία: Αιματολογικές Κακοήθειες | Ο ρόλος της PET/CT στα λεμφώματα & στο ΠΜ
Για περισσότερες πληροφορίες & φόρμα εγγραφής στο 2ο webinar πατήστε ΕΔΩ


Διαδικτυακό συμπόσιο "Greek -Chinese Symposium: Science in the time of COVID-19" το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Ιουνίου με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και την Κίνα με θέμα την πρόοδο της επιστήμης κατά την διάρκεια της πανδημίας που μαστίζει αυτή την εποχή την ανθρωπότητα


Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το Webinar του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ
που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2020
και ώρα 17:00 έως 18:30 με θέμα
Καρκινική Καχεξία

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
• Πασακοπούλου Αναστασία, Πρόεδρος ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ
• Σαγιά Χαρά, Ειδικός Παθολόγος
• Τσίγκας Αλέξανδρος, Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

• Παπίρη Άννα-Μαρία, Δημοσιογράφος – Συντονίστρια

 

Για να παρακολουθήσετε το webinar σε ζωντανή μετάδοση πατήστε στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/84197086696

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και για την παρακολούθηση δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

Ερωτήσεις μπορείτε να υποβάλλετε κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, στο live chat που βρίσκεται στο πεδίο κάτω από το video.


 34th Annual Congress of the Hellenic Neurosurgical Society & Joint Meeting with the Cyprus Neurosurgical Society & 14th Annual Neurosurgery Nurses Meeting
City/ Country: Athens, Greece
Venue: Grand Hyatt Athens
Dates: 25 – 27 September 2020
Language: English
Official Website: www.concopco.com/enxe2020

E – mail:


Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία διοργανώνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεογνολογίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 25 Οκτωβρίου 2020, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.


Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τη διοργάνωση του 28ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων (Ι.Σ.Ε.Δ.), που θα διεξαχθεί από 18 έως τις 21 Νοεμβρίου 2020, όπως πάντα στη Θεσσαλονίκη


Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Γενικής Χειρουργικής (5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Χειρουργικής) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020, στο «Pantelidis Hotel» στην Πτολεμαΐδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://eegx2020.gr/

 

Webinar «Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια & Covid-19: Θέσεις & Αντιπαραθέσεις»

Η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος, σας προσκαλεί σε Webinar την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα: 19.00 – 21:15 με τίτλο: Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια & Covid-19: Θέσεις & Αντιπαραθέσεις
Πληροφορίες
Η παρακολούθηση του Webinar είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης
Προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η υποβολή της on line φόρμας εγγραφής που θα βρείτε ΕΔΩ. http://smtp8.ether-mailer2.com/click/1270943857141547540/1270943857061855233


14th Annual Congress of the Hellenic Spine Society and 44th Symposium “N. Giannestras – P. Smyrnis
City/ Country: Thessaloniki, Greece
Venue: Met Hotel
Dates: 29 October – 01 November 2020
Language: English
Official Website: www.concopco.com/spine2020
E – mail:


Type of event: Web Scientific Event
Title: Summer School in Immuno Oncology 2020
Date: July 2-4, 2020

We would like to inform you that Hellenic Society of Immuno-Oncology has decided to organize a Web Conference entitled «Summer School in Immuno Oncology 2020»
which will take place on July 2-4, 2020 via platform.
Kindly note, that there is no registration fee for your participation.
In order to complete your registration please click ΗΕRE
Once you have completed your registration, you will receive instructions about the conference attendance process.

 

 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πτωματικό Νευροχειρουργικό Σεμινάριο Βάσης Κρανίου: Πρακτική Άσκηση Προσπέλασης της Περιοχής, που θα διεξαγόταν στην Αθήνα, στο Anatomy Techniques & Training Center (ATTC) στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2020 έχει αναβληθεί.

Οι νέες ημερομηνίες του σεμιναρίου είναι 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2020.


Λόγω των τελευταίων εξαγγελθέντων προληπτικών μέτρων & τις κυβερνητικές αποφάσεις για αναστολή των συνεδρίων τις επόμενες 4 εβδομάδες, κρίνουμε σκόπιμο να αναβάλλουμε τη διενέργεια του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη & τα Μεταβολικά Νοσήματα, το οποίο ήταν να πραγματοποιηθεί 3-5 Απριλίου 2020 στα Ιωάννινα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 11-13 Σεπτεμβρίου 2020 υπό καλύτερες συνθήκες.
Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας, δεδομένου ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται λόγω ανωτέρας βίας.

 


5η Επιστημονική Συνάντηση Μεταβολισμός & Παθολογία
25-27 Σεπτεμβρίου 2020, Tinos Beach Hotel, Τήνος

Παρακαλώ πολύ για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας πατήστε ΕΔΩ.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε το site www.5synantisieekdm.gr

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το EZplan Hip 3D Congress, που θα διεξαγόταν στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center από 15 ως 16 Μαΐου 2020, έχει αναβληθεί.

Οι νέες ημερομηνίες του συνεδρίου είναι 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020


Η Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου ( HeCPA) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου, διοργανώνουν το 1ο webinar με τίτλο: «Παθολογία Τραχήλου στη μετα-κορωναϊκή εποχή: στρεβλώσεις και ισορροπίες» με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση των επιστημόνων υγείας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας το Σάββατο 16 Μάϊου 2020 και ώρα 11:00-13:00. 


Η Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων  «Γεώργιος Νούλης», επιθυμεί να σας ανακοινώσει τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής  του 2ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος,  το οποίο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο “Grand Serrai” στα Ιωάννινα.

Νέες ημερομηνίες: 28 & 29 Αυγούστου 2020

 


θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση του 26ου Κοινού Συνεδρίου Μικροχειρουργικής & Χειρουργικής Χεριού το οποίο θα διεξαχθεί στις 3-5 Δεκεμβρίου 2020 στο Ξενοδοχείο Nikopolis, στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Εταιρεία Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Χεριού & Άνω Άκρου.

 


20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρινολογίας

Χώρος Διεξαγωγής: Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

Ημερομηνίες: 09 - 11 Οκτωβρίου 2020

Website: www.concopco.com/rhino2020

E - mail:

Διοργάνωση

Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία

Πανελλήνια Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου

Ελληνική Εταιρία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών

Ελληνική Εταιρεία Φωνιατρικής και Διαταραχών Κατάποσης


θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη διοργάνωση του XXXVI World Congress of Sports Medicine (FIMS Congress 2020) το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.


LINC III - INTERNATIONAL NEUROVASCULAR COURSE – CAVERNOUS MALFORMATIONS: A HOLISTIC APPROACH
City/Country : Athens, Greece
Venue : Royal Olympic Hotel
Dates: 19 & 20 March2021
Language : English
Official Website : http://www.linc.edu.gr/
e-mail :


Intracranial Glioma Workshop: From A to Z
City/Country : Athens, Greece
Venue : Royal Olympic Hotel
Dates: 12 – 15 June 2021
Language : English
Official Website : http://www.glioma.gr
e-mail :


3rd Balkan Rhino Forum, Sinus Skull Base & Rhinoplasty Symposium
City/ Country: Athens, Greece
Venue: Royal Olympic Hotel
Dates: 15 – 17 April 2021
Language: English
Official Website: www.brf2021.com
E – mail:


Τίτλος Συνεδρίου: 40ο Έτος Αθηναϊκές Ουρολογικές Ημέρες

Ημερομηνίες: 8-10 Μαΐου 2020

Τόπος: Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

Επιστημονικοί Φορείς: Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ),  Ά Ουρολογική Κλινική, «Λαϊκό» Νοσοκομείο & Β΄ Ουρολογική Κλινική, «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο    

Γραμματεία Οργάνωσης:

ERASMUS CONFERENCES & EVENTS Α.Ε

Τηλ: 2107414700

Email Συνεδρίου:

Website Συνεδρίου: www.athenianurologydays.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


 

 

Τίτλος Συνεδρίου: “5th Athens International ELBOW Course”

Ημερομηνίες: 25-27 Σεπτεμβρίου 2020

Τόπος: Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης «Π.Ν. Σουκάκος», Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Αθήνα

Επιστημονικοί Φορείς: Α᾽ Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν. «Αττικόν» & Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία

Γραμματεία Οργάνωσης:

ERASMUS CONFERENCES & EVENTS Α.Ε

Τηλ: 2107414700

Email Συνεδρίου:

Website Συνεδρίου: www.elbowcourse2020.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

 


 

 

Τίτλος Συνεδρίου: 12th Hellenic-Turkish Orthopaedic Meeting

Ημερομηνίες: 25-27 Ιουνίου 2020

Τόπος: Ξενοδοχείο Mediterranean, Ρόδος

Επιστημονικοί Φορείς: Α᾽ Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν. «Αττικόν» & Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου

Γραμματεία Οργάνωσης:

ERASMUS CONFERENCES & EVENTS S.A

Τηλ: 2107414700

Email Συνεδρίου:

Website Συνεδρίου: www.orthomeeting2020.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩδιοργάνωση του 28ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων (Ι.Σ.Ε.Δ.), που θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Νοεμβρίου 2020, όπως πάντα στη Θεσσαλονίκη

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ


διοργάνωση του 3rd Congress on Evidence Based Mental Health-From Research to Clinical Practice το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19-22 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο Epirus Palace, στα Ιωάννινα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Διεθνή Εταιρεία Νευροβιολογίας και Ψυχοφαρμακολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


 3rd Congress on Evidence Based Mental Health-From Research to Clinical Practice το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19-22 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο Epirus Palace, στα Ιωάννινα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Διεθνή Εταιρεία Νευροβιολογίας και Ψυχοφαρμακολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής έχει τη χαρά και την τιμή να διοργανώσει το 3rd South East European Emergency and Disaster Medicine Congress (SEEEDMC), παράλληλα με το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής, στην ανοιξιάτικη Θεσσαλονίκη από 28 έως 31 Μαΐου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

 

 

 


Στοιχεία Ημερίδας: «Αξιολόγηση και αντιμετώπιση ασθενούς με τραχειοστομία και δυσφαγία»

Χώρος Διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ

Ώρα Έναρξης: 09:00

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Διοργάνωση: Όμιλος ΥΓΕΙΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.hygeia.gr

 


Hands - on Workshop. SEVERE MALE INFERTILITY.Management and Challenges in the ART Lab
Χώρος Διεξαγωγής: Makedonia Palace Hotel, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 21 - 22 Μαρτίου 2020
Διοργάνωση: Embryolab Academy
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.maleinfertility-workshop.org
Email:


35ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο
Χώρος Διεξαγωγής: Porto Palace Hotel
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 2 - 4 Απριλίου 2020
Διοργάνωση: Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης
Επίσημη Ιστοσελίδα: https://voyagertravel.gr/index.php/component/dpcalendar/event/146.html
Email:


28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτολογίας, Ακοολογίας, Νευροωτολογίας
Χώρος Διεξαγωγής: Electra Palace Hotel, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 8 -10 Μαΐου 2020
Διοργάνωση: Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Ωτολογίας, Ακοολογίας, Νευροωτολογίας
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.otology2020.gr
Email:


9η Ουρολογική Συνάντηση Κεντρικής Ελλάδας µε Διεθνή Συμμετοχή
Χώρος Διεξαγωγής: Domotel Xenia Volos, Βόλος
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 5 - 7 Ιουνίου 2020
Διοργάνωση: Ερευνητικό Κέντρο Παθήσεων του Ουροποιογεννητικού
Επίσημη Ιστοσελίδα: https://voyagertravel.gr/index.php/component/dpcalendar/event/155.html
Email:

 


Cadaveric Workshop on Thoracolumbar, Lumbar and Spinopelvic Surgery
City/ Country: Ioannina, Greece
Venue: Department of Orthopaedics and Traumatology, University of Ioannina
Dates: 3 – 4 April 2020
Official Website: www.concopco.com/spineworkshop
E – mail:


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με χαρά σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, στην Αθήνα
Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας Νικόλαος Δ. Βλαϊκίδης, σας προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά στις εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Νεότερες Εξελίξεις στη Νευρολογία και στα Συναφή Πεδία» με Διεθνή Συμμετοχή, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Βελτιστοποίησης της Θεραπείας των Νευρολογικών Ασθενειών (ΕΛ.Ε.ΒΕ.ΘΕ.Ν.Α.), και θα διεξαχθεί στις 5-7 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη.

Το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα καθώς και το Ηλεκτρονικό Έντυπο Υποβολής Εργασίας και Εγγραφής, βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου:
www.praxicon.gr/neurology2020


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με χαρά σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, στην Αθήνα

https://congressworld.gr/event/digihealth2020/ 


Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού που αποτελεί έναν φορέα μελέτης και έρευνας για την παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα χρόνια νοσήματα, την καχεξία και το οξειδωτικό stress διοργανώνει την 5η Επιστημονική Συνάντηση της στο Tinos Beach Hotel στην πανέμορφη Τήνο 22-24 Μαΐου 2020

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε το site www.5synantisieekdm.gr


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ
ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
20 – 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020


Α Ανακοίνωση του 15ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Χειρουργικών Λοιμώξεων, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικών Λοιμώξεων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, την Ε΄ Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ. & Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, και θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Απριλίου 2020, στο Naiades Hotel, στη Λίμνη Πλαστήρα.
Η Α Ανακοίνωση βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης: www.praxicon.gr/surgical2020


Στοιχεία Ημερίδας: «2η Ημερίδα Αναπαραγωγικής Χειρουργικής και Προηγμένης Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής»

Χώρος Διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ

Ώρα Έναρξης: 09:00

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Διοργάνωση: Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής, ΥΓΕΙΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.hygeia.gr


Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης- ΕΕΜΕΓ, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Γηριατρικής, και το Κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center σας προσκαλούν στην Ημερίδα "Νέες Τεχνολογίες και Υγιής Γήρανση", στις 15 Φεβρουαρίου 2020, η οποία διοργανώνεται με την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Γηριατρικής Εταιρείας- EuGMS.

Για το προκαταρκτικό πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ


14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας - θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Electra Palace, στις 29 – 31 Μαΐου 2020.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ


16ο ετήσιο μετεκπαιδευτικό ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ Ημέρες Παιδιατρικής Ενημέρωσης

Πολεμικό Μουσείο - Αθήνα
14-15 Μαρτίου 2020
www.paidiatriki-attikon.gr


 

Τίτλος Συνεδρίου: 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής
Φορέας: Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης
Συνδιοργάνωση: Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 21-24 Μαΐου 2020
Τόπος: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
Ιστοσελίδα Συνεδρίου: https://www.synedra.org/?section=4755&language=el_GR&itemid4601=4764&detail4601=1
Γραμματεία Συνεδρίου
Τηλ. Επικοινωνίας: 2611 100 410
E-mail:
Website: www.synedra.org


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει η Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του ΚΚΨΥ Βύρωνα- Καισαριανής σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοπαθολογίας Παιδιού και Εφήβου (ΑΕΡΕΑ)
με θέμα: «Η θέση των γονέων στην παιδοψυχιατρική φροντίδα» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο «Κώστας Στεφανής», Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
34th Annual Congress of the Hellenic Neurosurgical Society and the 14th Annual Neurosurgery Nurses Meeting
City/ Country: Rhodes, Greece
Venue: Sheraton Rhodes Hotel
Dates: 04 – 07 June 2020
Language: English
Official Website: www.concopco.com/enxe2020

E – mail:

 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει η Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του ΚΚΨΥ Βύρωνα- Καισαριανής σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοπαθολογίας Παιδιού και Εφήβου (ΑΕΡΕΑ)
με θέμα: «Η θέση των γονέων στην παιδοψυχιατρική φροντίδα» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο «Κώστας Στεφανής», Αιγινήτειο Νοσοκομείο.


Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εκπαίδευσης και η Δ’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ. Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, πρόκειται να διοργανώσουν το 24ο Ενημερωτικό Σεμινάριο: «Επίκαιρα Παιδιατρικά Θέματα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 15 Φεβρουαρίου 2020, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου & στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το Τελικό Πρόγραμμα καθώς και το Ηλεκτρονικό Έντυπο Εγγραφής βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Σεμιναρίου:
www.praxicon.gr/paidiatriko2020


Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας Νικόλαος Δ. Βλαϊκίδης, σας προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά στις εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Νεότερες Εξελίξεις στη Νευρολογία και στα Συναφή Πεδία» με Διεθνή Συμμετοχή, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Βελτιστοποίησης της Θεραπείας των Νευρολογικών Ασθενειών (ΕΛ.Ε.ΒΕ.ΘΕ.Ν.Α.), και θα διεξαχθεί στις 5-7 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη.

H Α’ Ανακοίνωση καθώς και το Ηλεκτρονικό Έντυπο Υποβολής Εργασίας και Εγγραφής, βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου:
www.praxicon.gr/neurology2020


Η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης σας προσκαλεί στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπέρτασης, που θα διεξαχθεί στις 9-11 Απριλίου 2020, στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα.

Το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα καθώς και τα Έντυπα Εγγραφής και Υποβολής Περιλήψεως Εργασίας βρίσκονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.praxicon.gr/hypertasi2020

 


Στις 5 και 6 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας το 29ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο.

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

 


Διημερίδα: Προβληματισμοί σε γυναικολογικούς καρκίνους , η οποία θα λάβει χώρα στις 7 & 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ


2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος, που θα λάβει χώρα στις 27 & 28 Μαρτίου 2020 στα Ιωάννινα

 


Στοιχεία Εκδήλωσης: «6η Συνάντηση Παιδιατρικής Ογκολογίας»

Χώρος Διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 και Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Διοργάνωση: Ογκολογική Κλινική Παιδιών & Εφήβων Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr


Στοιχεία Ημερίδας: «7η Ημερίδα Παιδοακτινολογίας»

Χώρος Διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ

Ώρα Έναρξης: 08:45

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Διοργάνωση: Τμήμα Παιδιατρικής Ακτινολογίας ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr


ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 2020 ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»,. ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 27 -29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DU LAC ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 


διοργάνωση του ISNP Winter Masterclass 2020-Bipolar Disorders, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2020, στο Athens Marriott Hotel, στην Αθήνα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την International Society Neurobiology and Psychopharmacology.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


 

 


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το πρόγραμμα. 
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή