Στη σημαντική προσφορά του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που συμπλήρωσε αυτό το μήνα, 7 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο συνάνθρωπο, ,αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 70.000 ιατρικές επισκέψεις. Επίσης συμμετέχει στις αξιόλογες δράσεις του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ ,για τη συγκέντρωση φαρμάκων και τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

 Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια κουτιά με φάρμακα σε ασθενείς και φορείς. Καθημερινά κατά μέσον όρο 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του, ενώ χορηγούνται 300-400 φάρμακα. Παράλληλα το Ιατρείο, στηρίζει τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε δεκάδες πρόσφυγες που το επισκέπτονται.

Επίσης στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότεροι από 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Δημιουργήσαμε ,χάρη στην ευαισθησία, στο πλεόνασμα ανθρωπιάς και στην αλληλεγγύη των δεκάδων εθελοντών μας ,μια πρότυπη κοινωνική δομή για να διασφαλίσουμε στους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση ότι θα βρουν το γιατρό τους και θα πάρουν τα φάρμακά ,τους. Παράλληλα παλεύουμε για να στηρίξουμε τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέουν από την κρίση και τις αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές. Με ορμητήριο την Αθήνα αυτά τα χρόνια, φτάσαμε στο τελευταίο άκρο της Ελλάδα. Δίνουμε αγώνες για να διασφαλίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του συμπολίτη μας ,για ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας .Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχουν διαθέσει πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο, για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό μας.»

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή