Το πρόγραμμα στήριξης της 3ης ηλικίας που ξεκίνησε στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 9 Φεβρουαρίου με Εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Αγ.Παντελήμονα Ιλισού. Από νωρίς το πρωί, οι γιατροί ήταν στο προαύλιο της εκκλησίας για να εξετάσουν προληπτικά τους εμπερίστατους, ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους ενορίτες στο Πρόγραμμα Ιατρικού Ελέγχου της 3ης ηλικίας για την Πρόληψη της Οστεοαρθρίτιδας και την Εκτίμηση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, που υλοποιείται μαζί με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για 20 εβδομάδες σε ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

48 ηλικιωμένοι υποβλήθηκαν σε προληπτική κλινική εξέταση κατά συστήματα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας και χοληστερίνης και καρδιογράφημα.

Στα πλαίσια της δράσης, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ο ΣΚΑΙ ανέλαβαν την υιοθέτηση των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων ενοριτών για την φαρμακευτική τους κάλυψη, μέσα από το δράση Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία.

Επόμενος σταθμός είναι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι.

Παράλληλα, 18 σάκοι με φάρμακα και υγειονομικό υλικό ήταν ο απολογισμός της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε» και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Αγ.Θωμά στο Γουδί, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών. Τα φάρμακα παρελήφθησαν από τους εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για την περαιτέρω διαλογή και κατηγοριοποίησή τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι από Δευτέρα εως Παρασκευή 9-5, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως πρότυπη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.


 

 

 8 2 2014 ag thomas farmaka

 9 2 2014 ag panteleimon ilisiou exetaseis


9 2 2014 ag panteleimon ilisiou exetaseis

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή