Υιοθετούμε 520 ανασφάλιστους χρόνιους ασθενείς για 6 μήνες

Για την Κεφαλονιά αναχωρεί τη Δευτέρα η πρώτη αποστολή δωρεάν φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, η οποία προορίζεται να καλύψει τις πρώτες ανάγκες σε φάρμακα 520 άπορων και ανασφάλιστων χρόνιων αρρώστων που βρέθηκαν στο δρόμο λόγω του σεισμού.

Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενίσχυσε την υγειονομική περίθαλψη των σεισμόπληκτων του νησιού με 4 μέλη της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης που σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα εξειδικευμένης υποστήριξης και ιατρικής φροντίδας.

«Για τους επόμενους 6 μήνες, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα από το Κοινωνικό του Φαρμακείο θα προμηθεύει τους ανασφάλιστους χρόνιους ασθενείς της Κεφαλονιάς με φάρμακα. Ηδη, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλληνίας, είναι έτοιμη και αναχωρεί τη Δευτέρα 19/2 η πρώτη αποστολή για 520 ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι.» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Τα 4 μέλη της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ επιστρέφουν σήμερα από το νησί, έχοντας καταγράψει όλες τις υγειονομικές ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών, τις οποίες το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής προτίθεται να καλύψει το μέγιστο βαθμό που μπορεί.

Παράλληλα, κοντά στους σεισμόπληκτους βρέθηκαν ο Μακαριωτάτος Αρχιεπισκοπος κκ Ιερώνυμος Β και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Δημτσας, από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ αποστέλλοντας παλέτες με εμφιαλωμένο νερό, κουβέρτες, και τρόφιμα που διανέμονται σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού σε οργανωμένα συσσίτια.

Ευχαριστούμε τους γιατρούς της ομάδας δράσης Παναγο Μπουρλίδη, Φιλιππία Νικολάου, Γιώργο Ντούλα και Ανδρέα Ευσταθίου για την ετοιμότητα και τη συμμετοχή τους τις δύσκολες αυτές στιγμές που η Κεφαλονιά πλήττεται.

 

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.  Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ   «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Γιώργος Πατούλης                      Κωνσταντίνος Δήμτσας

 

 5 2 Kefalonia giatroi oadas drasis1

Οι γιατροί της Ιατρικής Ομάδας Αμεσης δράσης του ΙΣΑ στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

 5 2 Kefalonia giatroi oadas drasis2


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή