750.000 φάρμακα είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε» για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στους 20 μήνες που συμπληρώνονται από την έναρξη της δράσης.

Πρωτόγνωρη Ευαισθησία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών με χορηγία πολλών και ακριβών φαρμάκων

Συγκινητική ήταν η τεράστια χορηγία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών με 5.000 φαρμακευτικά ακριβά σκευάσματα απαραίτητα για τις καθημερινές ανάγκες του Ιατρείου. Μέσω του ΣΚΑΙ, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών παρέδωσε στο Ιατρείο με αντιβιοτικά, αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, φάρμακα γαστροπροστασίας και πολλά άλλα καθημερινής ανάγκης, αγορασμένα γι αυτό το σκοπό.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αγορά φαρμάκων πολύ υψηλού κόστους για ανασφάλιστα παιδιά με οικογενή υπερχοληστερολαιμία και ασθενείς με άλλα σπάνια νοσήματα, καθώς και καρκινοπαθείς.

Η συνέχεια στη θεραπεία και η εύρεση των κατάλληλων φαρμάκων για χρόνιους ασθενείς με σπάνια νοσήματα είναι πολύ βασικοί παράγοντες για τη ζωή και τη ποιότητα διαβίωσης των ασθενών αυτών γιατί αλλιώς θα υποτροπιάσουν και θα πεθάνουν.

22 σάκοι ο απολογισμός στο Δήμο Γλυφάδας

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση και στο Δήμο Γλυφάδας, μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν με τη στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ, παραδόθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Γλυφάδας για να ακολουθήσει εκεί η διαλογή και η περαιτέρω κατηγοριοποίηση τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι από Δευτέρα εως Παρασκευή 9-5, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως πρότυπη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.

Στη συγκέντρωση των φαρμάκων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντης του ΣΚΑΙ Γ.Σπανολιός, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ.Κοκκόρης και πολλοι εθελοντές της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και του ΙΣΑ.


 

 

 25 1 2014 farmaka

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ.Πατούλης με το Διευθυντή του ΣΚΑΙ κ.Σπανολιό, το Δήμαρχο Γλυφάδας κ.Κοκκόρη και τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Ελένη Μελιάδου, Ρέα Μπίκου και Ανδρέα Μαυρομάτη

 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή