Για το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που συμπληρώνει σε λίγο 2 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς προς τους εμπερίστατους συμπολίτες μας, ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο στο Πατριαρχείο, κατά την επίσκεψή του στο φανάρι της Κωνσταντινούπολης.

Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΙΣΑ για την πρωτοβουλία αυτή και τον ευχαρίστησε για την συμπαράστασή του στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία. Μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα δήλωσε ότι η συμβολή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι καίριας σημασίας

Ο κ. Πατούλης παρευρέθηκε στην εορταστική Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος, διαμηνύοντας το χριστουγεννιάτικο μήνυμα «Χριστός γεννται, δοξάσατε» σε όλους τους πιστούς του κόσμου. Τη Λειτουργία ακολούθησε, σε στενό στελεχιακό κύκλο του Πατριαρχείου, Χριστουγεννιάτικο Γεύμα, στο οποίο είχε την τιμή να παρευρεθεί ο Πρόεδρος του ΙΣΑ. Ο Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος, Ο Πατριάρχης ευλόγησε το έργο των γιατρών της Αθήνας και όλων των εθελοντών και των εργαζομένων Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, εξάροντας το έργο προσφοράς και αλληλεγγύης που επιτελούν, με την καθοδήγηση του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκοπου Ιερωνύμου Β’ η Ιερά Αρχιεπισκοπη Αθηνών, μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας για τα παιδιά «τα οποία ζουν υπό την κρίσιν της ανεχείας και της πτωχείας».

Ο κ.Πατούλης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ.Βαρθολομαίο για τη στήριξή του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, λέγοντας ότι: «στο μέσο αυτής της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα, έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα σε κάθε φτωχό και αναξιοπαθούντα ασθενή, στο βαθμό που μπορούμε. Κλείνοντας δύο χρόνια, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σημείωσε πάνω από 30.000 ιατρικές επισκέψεις με ασθενείς που αποκλείστηκαν από την ασφαλιστική τους κάλυψη. Με τους 300 εθελοντές γιατρούς μας και τα 3.000 φάρμακα που χορηγούνται δωρεάν καθημερινά, κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια στην πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ώστε όλοι οι συνάνθρωποί μας να μπορούν να έχουν το γιατρό τους και το φάρμακό τους για να ζήσουν

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ υποσχέθηκε ότι η προ διμήνου παράδοση φαρμάκων που έγινε, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, στο Άγιο Όρος, ήταν η απαρχή μιας συνεργασίας που συνεχίζεται με συνέχεια και συνέπεια, ενώ ζήτησε την ευλογία του Πατριάρχη, για να διευρυνθεί η συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με όλες τις Ιερες Μονές του Αγίου Όρους για τη στήριξη των χρονίως πασχόντων γερόντων μοναχών που λόγω της οικονομικής δυσμένειας αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους.

Κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη ο κ.Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Νικόλαο Μαθιουδάκη, και να συναντήσει εκκλησιαστικούς φορείς και εκπροσώπους στο Φανάρι.


 

 25 12 Patoulis Patriarxis 1

 Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κκ.Βαρθολομαίο

25 12 Patoulis Patriarxis 2a

Ο κ.Πατούλης ενημερώνει τον Πατριάρχη για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

 25 12 Patoulis Patriarxis 3

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ με τον Γενικό Πρόεξενο της Κωνσταντινούπολης Νικο Μαθιουδάκη

 25 12 Patoulis Patriarxis  4

Ο κ.Πατουλης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην εορταστική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο φανάρι


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή