Την πόρτα του ανοίγει το Κοινωνικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ανασφάλιστους εμπόρους της Αθήνας, που λόγω της οικονομικής κρίσης έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση διότι αδυνατούσαν να πληρώσουν τις εισφορές τους και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους. Πρόκειται για το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που εγκαινιάζουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Μητροπόλεως 52 στον 2ο όροφο. Τα εγκαίνια θα τελεστούν από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’.

Το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών θα λειτουργεί Τρίτη και Τετάρτη 10πμ με 3μμ με συμμετοχή παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ορθοπαιδικού και αγγειοχειρουργού, ενώ αν οι εξεταζόμενοι ανασφάλιστοι ασθενείς χρειαστούν περαιτέρω έλεγχο, θα παραπέμπονται στα κεντρικά γραφεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Αριθμώντας ήδη 30.000 ιατρικές επισκέψεις, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αποτελεί τον κεντρικό άξονα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Αττική για όλους τους φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες. Μέσα από το ίδιο το Ιατρείο, όσο και από τα Παραρτήματά του σε δήμους όπως στο Μαρούσι, στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στη Βούλα, καθώς και στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη ΓΣΕΒΕΕ και τώρα στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, παρακολουθούνται πρωτοβάθμια χιλιάδες ανασφάλιστοι ασθενείς που βρίσκουν «καταφύγιο ζωής» σε γιατρό και φάρμακα, αγαθά που οικονομικά δε θα μπορούσαν να τα αντέξουν.

Επίσης, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής προσέρχονται 200-300 άτομα καθημερινά για να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή, βάσει ΑΜΚΑ, φορολογικής δήλωσης και κάρτας ανεργίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους εμπόρους και τις οικογένειες τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τους καλεί στο νέο ξεκίνημα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Φροντίδας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β΄ που θα ανακουφίσει το χρόνιο πάσχοντα, τον άρρωστο που δεν έχει πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα, τον κάθε εμπερίστατο ασθενή πολίτη.

Πληροφορίες: τηλέφωνο 210 3311962 κάθε Τρίτη και Τετάρτη 10:00-15:00 και τηλ ανάγκης 6946 060910

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή