×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49

Το Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ενισχύει με τη δωρεά 80.000 φαρμάκων η Pfizer Hellas, όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με ομιλητές τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Hellas, κ. Erik Nordkamp.

Ο Υπουργός Υγείας κ.Γεωργιάδης εξήρε την πρωτοβουλία αυτή και συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στη στήριξη των ανασφάλιστων πολιτών.

Τα φάρμακα της χορηγίας προορίζονται για ανασφάλιστους ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, νευροεκφυλιστικά και αυτοάνοσα νοσήματα.

Επίσης, η χορηγία περιέχει σημαντικές ποσότητες εμβολίων για τον πνευμονόκοκκο και τη μηνιγγίτιδα που θα βοηθήσουν στην ανοσοποίηση εκατοντάδων παιδιών.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, κατά τη συνέντευξη δήλωσε ότι: «Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί εμβολιαστικό Κέντρο πολλών χιλιάδων ανασφάλιστων παιδιών που είναι εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη, λόγω αδυναμίας αγορά των υψηλού κόστους εμβολίων. 8 στα 10 που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής προσέρχονται για δωρεάν εμβολιασμό. Με την αμέριστη συμπαράσταση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών εταιρειών Ελλάδος, που είναι συνοδοιπόρος μας από την πρώτη μέρα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, πραγματοποιούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού και υιοθετούμε κάθε μήνα χρόνιους αρρώστους για να τους προμηθεύουμε τη μηνιαία αγωγή τους σε ενορίες και Κοινωνικά ιατρεία όλης της χώρας , ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από 1η Οκτωβρίου 2013 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και τη στήριξη του ΕΟΦ.»

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ σημείωσε την ιδιαίτερη συμβολή του ραδιοτηλεοποτικού σταθμού ΣΚΑΙ στα πλαίσια της δράσης του "Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία", σε ένα  πανανθρώπινο έργο της συλλογής και παράδοσης φαρμάκων κάθε Σάββατο σε μια άλλη γειτονιά. «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, μέσα από την οποία, σε 16 μήνες καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 550.000 φάρμακα, να ιδρύσουμε Κοινωνικά Φαρμακεία σε όλη τη χώρα και να διοχετεύσουμε 320.000 φάρμακα σε δήμους, μητροπόλεις, και ιδρύματα: Ένα έργο που επιτυγχάνεται με αμείωτη συνέχεια και συνέπεια, μέσα τη συμμετοχή χιλιάδων ανώνυμων πολιτών»

Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, το Ιατρείο αριθμεί 28.800 ιατρικές επισκέψεις ανασφάλιστων, οικονομικά εξαθλιωμένων ασθενών, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε και τη θεραπευτική του αγωγή από ΔΩΡΕΑΝ το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Καθημερινά 300 – 400 ασθενείς προσέρχονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου για να πάρουν το φάρμακο που έχουν ανάγκη.

Η πρωτοβουλία της Pfizerχαρακτηρίστηκε πολύ σημαντική από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη PfizerHellas για την πολύ σημαντική δωρεά της προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α., που είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ από φαρμακευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Η δωρεά αυτή αποτελεί μια ακόμη ουσιαστική και έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με το φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για να καλύψουμε τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων ανασφάλιστων συνανθρώπων μας για ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β, μαζί με το Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, θα προσθέσουμε το περίσσευμα εθελοντικής προσφοράς των δεκάδων ιατρών που στελεχώνουν το Ιατρείο μας, ώστε όλοι μαζί να καλύψουμε τις ανάγκες φαρμακευτικής κάλυψης περισσότερων από 50.000 ανασφάλιστων συνανθρώπων μας, σε όλη την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ, άλλη μια φορά, για την εμπιστοσύνη σας στον Ι.Σ.Α. κι εύχομαι ειλικρινά η σημερινή μέρα να αποτελεί την αφετηρία μιας σταθερής μεταξύ μας συνεργασίας, που θα υπηρετεί έναν κοινό στόχο, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, έναν υγιέστερο κόσμο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas κ. Erik Nordkamp σημείωσε: «Στόχος μας είναι, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, να κάνουμε μια αποτελεσματική προσφορά στη δημόσια υγεία και την ελληνική κοινωνία, καθώς επίσης να στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη. Οι ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών μας ώθησαν να δράσουμε και να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δωρεά, με σκοπό να ενισχύσουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μέσα από τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Επιλέξαμε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής διότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μας έχει διασφαλίσει ότι η διάθεση των φαρμάκων γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς, που δεν έχουν άλλη δυνατότητα πρόσβασης στις αναγκαίες φαρμακευτικές θεραπείες».

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι πραγματικά πολύ σημαντικές στην αλυσίδα αλληλεγγύης των εμπερίστατων συνανθρώπων μας, αν σκεφθεί κανείς ότι οι ασθενείς που θα λάβουν τα φάρμακα αυτά, δε θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν μόνοι τους, όπερ σημαίνει ότι δε θα τα λάμβαναν καθόλου, με ό,τι αυτό θα συνεπάγετο για την υγεία τους και τη ζωή τους.


 

 

31 10 ΣΤ Pfizer 2

 

στη Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, με τον Υπ.Υγειας Α. Γεωργιάδη μαζί με τον, και το Δ. Σύμβουλο της Pfizer Hellas, κ. Erik Nordkamp.

 

31 10 ΣΤ Pfizer 5


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή