Βίντεο απο την παρουσίαση του βιβλίου για την αθλητιατρική του Δρ. Ξεν. Ρούσση Αθλητιατρική-Θεωρία-Πράξη-Θεραπεία
"Ομπρέλα Υγείας-Ομπρέλα Ζωής " Σπότ του ΙΣΑ για την πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού.
ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
Βίντεο της συνενέτευξης τύπου για τα αντιβιοτικά
Βίντεο εκδήλωσης ΙΣΑ για το claw back στη ΠΦΥ
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα Ελληνική Ιπποκράτεια Ιατρική – Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (BINTEO)
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (BINTEO)
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ DoI2023
Ημερίδα ΙΣΑ "Ιατρικός Τουρισμός – Προοπτικές για το μέλλον"
Μάρτιος - Παγκόσμιος μήνας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου
Υβριδική Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Η ψηφιοποίηση στην Υγεία»
Σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και ΕΟΔΥ
Εκλογές ΙΣΑ 16-17/10/2022
Βίντεο για την δράση του ΙΣΑ
Ημερίδα ΙΣΑ "H ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ"
Βίντεο του ΙΣΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

e-ΙΣΑ

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Συλλογική Σύμβαση με εξουσιοδότηση όλων των γιατρών στον Ι.Σ.Α.

- Ένας γιατρός για 670 ασθενείς

- Σε κάθε ασθενή θα αντιστοιχούν 6-10 λεπτά για ιατρική εξέταση

- Με 1 ευρώ αποτιμά η Πολιτεία την αξία της ιατρικής επίσκεψης και την αξία της ζωής των ασθενών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί όλα τα μέλη του, να μην αποδεχθούν τους όρους, με τους οποίους προβλέπεται η ένταξη στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και να απέχουν από την αποδοχή σύναψη σύμβασης,γιατί θίγει την αξιοπρέπειά του ιατρικού σώματος, ενώ δεν υπηρετεί την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προς τους ασφαλισμένους.

Η έμπρακτη άρνηση σύναψης σύμβασης, στηρίζει το αίτημα ουσιαστικής διαπραγμάτευσης ,των όρων παροχής ιατρικών υπηρεσιών ,σε ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ ,από τα αρμόδια, προς τούτο Συλλογικά Όργανα.

Παράλληλα ,ο ΙΣΑ απέστειλε σε όλα τα μέλη του εξουσιοδότηση ,για Συλλογική Σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου να διαπραγματευτεί όρους σύμβασης που να είναι αξιοπρεπείς ,για την λειτουργία των ιατρείων και της ποιότητας, που πρέπει να παρέχεται στους ασφαλισμένους.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να απέχουν της σύναψης σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , αλλά να μην απέχουν της άσκησης του επαγγέλματός τους, γεγονός που θα έβλαπτε το συμφέρον των ασθενών μας.
Να εξακολουθούν να δέχονται τους ασφαλισμένους και να εισπράττουν από τους ίδιους, τις προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση, χορηγώντας αντίστοιχα δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Η ολοκληρωτική επαγγελματική και επιστημονική μας απαξίωση αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που προωθεί τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, με σκοπό την υποταγή στους στόχους του μνημονίου.

Με τη δημιουργία και λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δημιουργούν έναν αναποτελεσματικό μηχανισμό παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας, στον οποίο θα ενταχθούν μόλις 15.000 γιατροί (κι αυτοί σε βάθος χρόνου), για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερο από 10.000.000 πολίτες –ασφαλισμένους.

Αυτός ο ελάχιστος αριθμός γιατρών, θα συνάψει συμβάσεις «ομηρίας», διάρκειας 1-2 ετών, στις οποίες προβλέπεται η εξευτελιστική αποζημίωση κατά μέσο όρο, 1000-1200 ευρώ. Κι αυτά ακαθάριστα και χωρίς να τους παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη.

Οι ασθενείς θα επισκέπτονται τους ιατρούς που θα συνάψουν σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα δικά τους ιατρεία. Άρα θα αναλάβουν οι συνάδελφοι σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας του συστήματος. Ενώ επιπλέον, οι ιατροί δεν θα δικαιούνται καμία πρόσθετη αμοιβή.

Γιατροί και ασθενείς χαμένοι


Ουσιαστικά με τη λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όλοι θα βγουν χαμένοι, γιατροί και ασθενείς:

• Οι γιατροί που θα ενταχθούν σε αυτόν, θα λαμβάνουν τόσο χαμηλή αμοιβή, που δεν θα καλύπτει ούτε το κόστος λειτουργίας του ιατρείου τους. Δεν θα μπορούν να έχουν πρόσθετα έσοδα με νόμιμο τρόπο.
• Θα αναγκαστούν να εργαστούν σε απάνθρωπες συνθήκες, αφού κληθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μεγάλο αριθμό ασθενών - ασφαλισμένων, σε αναλογία 1 γιατρός για 670 ασθενείς, ή 27 ασθενείς σε κάθε εργάσιμη μέρα. Σε κάθε ασθενή δεν θα μπορεί να αφιερώσει ο γιατρός πάνω από 10 λεπτά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών.
• Η υποσχόμενη δε δυνατότητα –και υπό προϋποθέσεις-συμμετοχής έως μια φορά την εβδομάδα στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων αποτελεί κοροϊδία. Η υπόσχεση όμως αυτή αποτελεί και την παραδοχή από μέρους του Υπουργείου ότι οι αμοιβές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
• Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που δεν θα ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ουσιαστικά εξωθούνται στην ανεργία, ή θα ποντάρουν στην κακή λειτουργία του, ώστε να εξωθηθούν οι ασφαλισμένοι να μην απευθύνονται στο ταμείο τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, χάρη στο περίσσευμα ψυχής χιλιάδων συναδέλφων μας, παρείχαμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Όμως αυτό το περίσσευμα ψυχής πλέον δεν αρκεί, αφού τον τελευταίο χρόνο η Κυβέρνηση και η σημερινή Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , αφού πρώτα κατασυκοφάντησαν τον ιατρικό κόσμο για να στρέψουν την Κοινή Γνώμη εναντίον μας, τώρα προχωρούν στο επόμενο βήμα.
Αυτό είναι η ολοκληρωτική επαγγελματική και επιστημονική μας απαξίωση, ως μέρος ενός σχεδίου που προωθεί τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, με σκοπό την υποταγή στους στόχους του μνημονίου.
Δεν μπορεί να υπάρξει Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χωρίς γιατρούς, αλλά δεν μπορεί να συμμετάσχουν σε αυτόν γιατροί με τα σημερινά δεδομένα.
Είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε στην κυβέρνηση, το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οφείλει να αλλάξει τους όρους συμμετοχής μας στο νέο φορέα. Κι ότι δεν εξαγοράζεται με 1.000 ευρώ το μήνα η επαγγελματική και επιστημονική μας αξιοπρέπεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ           ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή