ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ξεκίνησε η λειτουργία του Ινστιτούτου
Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Έναρξη των Εργασιών του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, παρουσία του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκου, του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Βαρνάβα, του Ταμία κ. Βλαδίμηρου Παναγιωτίδη και του κ. Αναστασίου Βασιάδη, Μέλους του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ..
Κατά την 1η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών, τόσο ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ., όσο και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος τόνισαν την μεγάλη σημασία της λειτουργίας του, η οποία είχε αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ..
Το Ινστιτούτο, επισημάνθηκε, θα αποτελέσει ένα μεγάλο εργαστήριο επιστημονικής τεκμηρίωσης, σε κάθε Τομέα της Υγείας, θα ενδυναμώσει και θα διευρύνει το κύρος του Π.Ι.Σ.. Σκοπός του είναι η ουσιαστική συμβολή του στη διαμόρφωση των πολιτικών στη χώρα μας. Δηλαδή, εκτός από Όργανο του Ιατρικού Σώματος, να είναι επίσης βασικός εταίρος της Πολιτείας στη διαμόρφωση πολιτικών υγείας.
Το Ινστιτούτο θα παράγει πολιτική μέσα από την Έρευνα Επιστημονικών Θεμάτων που αφορούν όλους τους τομείς της Υγείας, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση, η σύγχρονη μορφή και αντίληψη ειδίκευσης των νέων γιατρών, η Ιατρική Δεοντολογία, τα Επαγγελματικά και Ασφαλιστικά θέματα, τα Δικαιώματα των Ασθενών, θέματα του Κλάδου των Ιατρών, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, η ηλεκτρονική υγεία, ο ιατρικός τουρισμός κλπ.
Οι Τομείς του Ινστιτούτου θα στελεχωθούν από επιστήμονες διακεκριμένους για τη γνώση και την εμπειρία τους σε κάθε Τομέα της Ιατρικής λειτουργίας, της Οικονομίας της Υγείας , της Ιατρικής Εκπαίδευσης και των Συνταξιοδοτικών ζητημάτων, της Φαρμακευτικής Πολιτικής κλπ., ώστε να δοθεί η δυνατότητα όχι μόνο στον ΠΙΣ αλλά και στην Πολιτεία να διαμορφώνει πολιτικές οι οποίες θα είναι βιώσιμες και συμβατές με την κοινωνική βούληση.
Στο Ινστιτούτο του Π.Ι.Σ. μπορεί να απευθυνθεί και να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος, έχοντας σαν γνώμονα τη διάθεση προσφοράς στο Ιατρικό Σώμα και στο κοινωνικό σύνολο.
Τόσο ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. όσο και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η λειτουργία του Ινστιτούτου θα αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό προκειμένου να ανταπεξέλθει στη σοβαρότατη αποστολή του.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή