Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Θ.Σκυλακάκη, στην οποία του εκθέτει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ζητά να λάβει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, για την διαγραφή παλαιών χρεών από το clawback.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής :
«Το clawback εξακολουθεί να ισχύει, αν και αρχικά θεσπίστηκε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Συσσωρεύτηκαν, δοσοποιήθηκαν και εν τέλει εξακολουθούν να οφείλονται χρέη πολλών ετών. Επιπλέον εισήχθη και η προείσπραξη σε μηνιαία βάση ποσοστού έως 70% του συνολικού ποσού αυτόματης επιστροφής που αναλογεί σε κάθε πάροχο πριν από τον έλεγχο και την τελική εκκαθάριση της δαπάνης του κάθε παρόχου.
Τα παραπάνω αποστερούν στην ουσία τους φορείς από έσοδα της τάξης του 55%.
Ζητούμε από σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, και με το αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει να λάβετε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την διαγραφή παλαιών χρεών από το clawback, κατά το πρότυπο των αντίστοιχων μέτρων που ελήφθησαν για άλλες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων (επιστρεπτέα προκαταβολή κλπ). Τούτο αποτελεί μονόδρομο για τη βιωσιμότητα ιδιαίτερα των μικρών εργαστηρίων και ιατρείων που στήριξαν και στηρίζουν την ελληνική κοινωνία, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και την πολιτεία.»

 

 

 Για την επιστολή πατήστε εδώ

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή