Γ. Πατούλης: «Υγεία, χωρίς γιατρούς δεν γίνεται. Ζητάμε κατάργηση του clawback και στήριξη των ιατρείων της γειτονιάς. Οι γιατροί έβαλαν πλάτη και στήριξαν το σύστημα υγείας, την περίοδο της πανδημίας και πρέπει να πληρωθούν».

Ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης και το Δ.Σ του ΙΣΑ έδωσαν δυναμικό παρών, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την κατάργηση του clawback και την επιβίωση των ιατρείων, εργαστηρίων και πολυιατρείων, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022. Ο κ. Πατούλης κάλεσε τον ιατρικό κόσμο, σε συσπείρωση και ενότητα, για να πετύχει τις δίκαιες διεκδικήσεις του.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε τα εξής:
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υγεία, χωρίς γιατρούς δεν γίνεται. Και γιατροί απλήρωτοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, θα κλείσουν και θα μεταναστεύσουν. Ζητάμε εδώ και τώρα, κατάργηση του clawback και στήριξη των ιατρείων της γειτονιάς. Οι γιατροί και τα εργαστήρια, έβαλαν πλάτη, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πλήρωσαν από την τσέπη τους, για να στηρίξουν το σύστημα υγείας, κατά τη δύσκολη ώρα. Τώρα το Υπουργείο Υγείας οφείλει να τους πληρώσει για όσα έκαναν ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Κλειστά ιατρεία, σημαίνει γιατροί που μεταναστεύουν στο εξωτερικό και παράδοση της υγείας του πολίτη, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα βάλουν τους δικούς τους όρους. Τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει για το εξωτερικό πάνω από 20.000 γιατροί που δεν μπορούν να επιβιώσουν στη χώρα μας. Η κυβέρνηση θέλει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για τον πολίτη και καλούμε το Υπουργείο Υγείας να το διασφαλίσει κάνοντας το αυτονόητο, να πληρώσει στους γιατρούς αυτά που τους χρωστάει. Χωρίς χρηματοδότηση, δεν μπορεί να υπάρξουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ο ΙΣΑ θα παραμείνει στις επάλξεις, δίνοντας μάχη, για να διασφαλίσει την αξιοπρέπεια των μελών του και ποιοτική υγεία, για τον πολίτη. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο, για τον ιατρικό κόσμο.

Κλείστηκε συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου, με τον Υπουργό υγείας Θ. Πλεύρη, για την ερχόμενη εβδομάδα και είμαστε σίγουροι ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και η ευαισθησία που πιστεύουμε ότι θα επιδείξει η ηγεσία του Υπουργείου υγείας, για την επίλυση του θέματος».

Στη συγκέντρωση, δυναμικό παρών έδωσαν ο Α Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ και προεδρεύων του Συντονιστικού Φ. Πατσουράκος ο Γ. γραμματέας Σ. Τσούκαλος και τα μέλη του Δ.Σ Π. Λεονάρδου, Ι Κεχρής, Π. Ψυχάρης, Σ. Προβατάς Ι. Νάσιος. Παρέστησαν επίσης ως εκπρόσωποι του ΠΙΣ Γ. Ελευθερίου Γ. Γραμματέας, η Α. Μαστοράκου Α’ Αντιπρόεδρος καθώς και τα μέλη Π. Καψαμπέλης, Μ. Ψαλτάκος, και το πρώην μελος του ΔΣ Γ.Καλιάτσος

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

diadilosi pfy1

diadilosi pfy2

eb11e12d 244d 365f 97ab 600a18e2fbb9

diadilosi pfy8

Για το βίντεο απο την συγκεντρωση πατήστε εδώ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή