O κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, σε σημερινή εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, προέβη σε ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη.
Ασκώντας κριτική στο Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, ισχυρίσθηκε ψευδώς, πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «υπηρετεί τα συμφέροντα του Πατούλη και λίγων συναδέλφων του».
Δυστυχώς ο κ. Κωνσταντινόπουλος πιάστηκε και αδιάβαστος και ανενημέρωτος, αφού προχώρησε σε μια δημόσια τοποθέτηση που τον εκθέτει ως πολιτικό και άνθρωπο. Στην αγωνία του να κερδίσει λίγα κομματικά ένσημα ασκώντας αντιπολίτευση, υπέπεσε σε ανεπανόρθωτη γκάφα.
Αν πριν βγει στα κανάλια ο κ. Κωνσταντινόπουλος διάβαζε προσεκτικά τις ανακοινώσεις του Ι.Σ.Α. και του Προέδρου του Γιώργου Πατούλη, θα γνώριζε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Πατούλη, όπως ψευδώς ισχυρίσθηκε.
Θα τα έλεγε αυτά αν είχε διαβάσει την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες 30 Νοεμβρίου 2022, μετά τη σύγκλιση από τον ΙΣΑ του Πανυγειονομικού Μετώπου, όπου ζητήσαμε από την Κυβέρνηση τη συνολική απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου;
Αν ήταν πιο μελετημένος κι όχι λαϊκιστής, δεν θα γνώριζε ότι εκφράσαμε την
ομόφωνη αντίθεση μας στις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου και ειδικά στο άρθρο 10, το οποίο αλλάζει το βασικό πυρήνα του δημόσιου συστήματος υγείας, που είναι η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στις δομές υγείας; Καθώς κι ότι τονίσαμε πως οι αλλαγές που προβλέπονται αποβαίνουν τόσο εις βάρος του ασθενή στον οποίο μετακυλύεται το κόστος, όσο και εις βάρος του γιατρού, στον οποίο επιβάλλεται υπερεργασία, για να μπορέσει να επιβιώσει;
Αν λοιπόν το νομοσχέδιο υπηρετούσε τα συμφέροντα του Πατούλη και λίγων φίλων του, θα ζητούσαμε την απόσυρσή του; Θα ζητούσαμε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με περισσότερο προσωπικό και όχι να αποδυναμωθεί περαιτέρω με την υπερεργασία των σκληρά εργαζόμενων και κακώς αμειβόμενων ιατρών του; Θα ζητούσαμε την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση των μισθών στα ευρωπαϊκά επίπεδα; Θα ζητούσαμε να «παγώσει» άμεσα κάθε νομοθετική ρύθμιση και να ξεκινήσει διάλογος με τους Φορείς, με στόχο τη μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας, σε νέες βάσεις;.
Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος οφείλει μια δημόσια συγγνώμη στον Πρόεδρο και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Αλλιώς θα καταχωρηθεί στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου ως ένας ακόμη πολιτικός που νοιάζεται αποκλειστικά και μόνον για τα κομματικά του συμφέροντα κι όχι για τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας και τα συμφέροντα των ασθενών.

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή