Γ. Πατούλης: « Πρότυπο αυταπάρνησης και αφοσίωσης στο καθήκον οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Στηρίζουμε το έργο τους, παραμένουμε στο πλευρό τους»

Το υψηλό αίσθημα καθήκοντος αλλά και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ καθημερινά στην προσπάθεια τους να σωθούν ανθρώπινες ζωές, εξήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την ειδική εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε το ΕΚΑΒ με αφορμή την Ημέρα «Θυσίας του Διασώστη», στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, παρουσία και της ηγεσίας του Υπ. Υγείας.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Προέδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δ. Πύρρος. Στην εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη στους διασώστες που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, η Αν. Υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα, η Υφ. Υγείας Ζ. Ράπτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη, η Βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γ. Μαθιόπουλος, εκπρόσωπος του  Αρχιεπισκόπου, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πλήθος Διασωστών, Ιατρών και λοιπού προσωπικού του ΕΚΑΒ, καθώς και συγγενείς των διασωστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Γ. Πατούλης: «4 εκ. ευρώ για την προμήθεια 50 ασθενοφόρων και 10 κινητών Μονάδων ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Αττικής»

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθημερινή μάχη που δίνουν οι διασώστες προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές, δίνοντας πολλές φορές ακόμη και τη ζωή τους κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να επιτελέσουν την ύψιστης σημασίας αποστολή τους, όπως ανέφερε.
«Τιμώντας την μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους, και προσωπικά ακούγοντας ονόματα όπως της Μπεφόν, που κάναμε μαζί την ειδικότητά μας στο Λαϊκό Νοσοκομείο ή του Σαμί, αλλά και όλων των χαμένων συναδέλφων, το αίσθημα ότι όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την έμπρακτη στήριξη του ΕΚΑΒ γίνεται πιο δυνατό και πιο επιτακτικό στην ψυχή μου» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο του ΕΚΑΒ έχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση 4 εκ. ευρώ για την προμήθεια 50 ασθενοφόρων και 10 κινητών Μονάδων ενώ έχει χρηματοδοτήσει την προμήθεια 8 μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ ύψους 290.000 ευρώ, τα οποία παραδίδονται άμεσα.
Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως «η πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει επενδύοντας στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα που αποτελεί βασικό πυλώνα του Συστήματος Υγείας» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: « Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του Φορέα, στο βαθμό που μας αναλογεί και θα συμβάλλουμε στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών από το Φορέα, διασφαλίζοντας συνθήκες ασφαλούς εργασίας για το προσωπικό. Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, δίνουν μια μάχη για να προστατεύσουν ότι πιο πολυτιμότερο υπάρχει στη ζωή, την υγεία. Μια μάχη, που εμείς οι άνθρωποι του χώρου της υγείας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι μια μάχη και με το χρόνο, μια μάχη ζωής και θανάτου που μπορεί να κριθεί από τα δευτερόλεπτα ανταπόκρισης του διασώστη στο περιστατικό που καλείται να διαχειριστεί. Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα το έργο τους χρηματοδοτώντας δράσεις και παρέχοντας υλική υποδομή, ώστε να μπορούν να σώζουν ζωές». Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, αναφέρθηκε στην ανάγκη για την υλοποίηση ευρύτερων στρατηγικών, όπως μεταξύ άλλων στην εκπαίδευση των πολιτών στο να αποκτήσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών. «Το να ευχόμαστε για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία, δεν αρκεί», επισήμανε ο Περιφερειάρχης, αλλά «πρέπει όλοι, ο καθένας από το θεσμικό του ρόλο να το επιδιώκει καθημερινά με πράξεις και έργα. Προσωπικά, σαν άνθρωπος, όποτε συναντώ συναδέλφους του ΕΚΑΒ, σταματώ για να τους δώσω το χέρι για το υψηλό χρέος που επιτελούν απέναντι στους συνανθρώπους μας», τόνισε.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

https://youtu.be/tJLfuvoQGDM

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

photo ekav 1

photo ekav 4

photo ekav 3

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή