Η διασύνδεση των πανεπιστημιακών και νοσοκομειακών ιδρυμάτων Ελλάδας και Κίνας, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και οι ευρείες συνέργειες για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με Κινέζους αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Hefei, πρωτεύουσα της επαρχίας Anhui.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της πόλης, μετά από πρόσκληση των Πρυτανικών Αρχών, όπου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Peng Daiyin, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνών Υποθέσων Zhou Yandong και στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τοπικών αρχών στις εγκαταστάσεις της Σχολής Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής μονάδας στον κόσμο με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου για την αναγόρευση του κ. Πατούλη σε επίτιμο μέλος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, o Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε: « Ανοίγουμε γέφυρες συνεργασίες με την επιστημονική κοινότητα της Κίνας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη του τουρισμού Υγειας και ευεξίας.

Η Anhui είναι η πατρίδα της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής. Στην Αττική άνθισε το Ιπποκρατικό πνεύμα, που καθόρισε την πορεία της δυτικής ιατρικής μέχρι σήμερα. Η μακραίωνη παράδοση των δύο Περιφερειών μας, είναι ένα πεδίο γόνιμων συνεργασιών προς όφελος όλης της ανθρωπότητας. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας, ώστε να γίνει πιο εύκολη και αποδοτική η συνεργασία με το επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό της Anhui – μια πρωτοβουλία που μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημόσια υγεία και να δημιουργήσει νέους επιχειρηματικούς και ερευνητικούς ορίζοντες».

Σε μια συμβολική κίνηση, τοποθετήθηκε στον χώρο της Ιατρικής Σχολής η προτομή του Ιπποκράτη, ενώ στην ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της κρατικής επιτροπής για το Πανεπιστήμιο της Anhui κ. Wang Qi ως αναμνηστικό δώρο το άγαλμα του πατέρα της κινεζικής Ιατρικής Hua Tuo. Ο κ.Πατούλης προσκάλεσε τους έξι πρυτάνεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Anhui να επισκεφθούν την Αττική τον προσεχή Οκτώβριο, για επίσημη επίσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την Κλινική Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Anhui, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τη διοίκηση του ιδρύματος στους χώρους παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων από φυτικά υλικά που παράγονται στην περιοχή και τα ιατρεία παροχής υπηρεσιών ευεξίας και αποκατάστασης με παραδοσιακές χειροπρακτικές μεθόδους. Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε για τις νέες μεθόδους που εφαρμόζονται από το ιατρικό και ερευνητικό προσωπικό.

«Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας αποτελεί ένα από τα βασικότερα αναπτυξιακά στοιχήματα της Περιφέρειας Αττικής» δήλωσε μετά την επίσκεψη ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: Η ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας με την κινεζική αγορά είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας. Η Αττική είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να εξυπηρετήσει με απόλυτη επάρκεια τους φίλους κατοίκους της Anhui, αλλά και όλης της Κίνας, που θα θελήσουν να έρθουν στη χώρα μας ».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 


DSC04405

DSC05528

IMG 0860

IMG 0859

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή