Πρώτη μέρα του Φλεβάρη και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ξεκίνησε την αποστολή του δηλαδή την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πολιτών που έχασαν το ασφαλιστικό τους δικαίωμα λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης και βρέθηκαν εν μία νυκτί στο δρόμο. Μεγάλη η προσέλευση ανασφάλιστων πολιτών ενηλίκων και παιδιών και ακόμη μεγαλύτερη η συμμετοχή εθελοντών γιατρών.

Περισσότεροι από 90 γιατροί όλων των ειδικοτήτων δήλωσαν εθελοντές στην εξυπηρέτηση των αναγκών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Οι θεράποντες ιατροί κατέγραψαν τα ιατρικά προβλήματα των ασθενών, άνοιξαν προσωπικό ιατρικό φάκελο για κάθε ασθενή και βάσει της διάγνωσης χορήγησαν φάρμακα για την θεραπεία των ασθενών από τη διαθεσιμότητα του κοινωνικού φαρμακείου που συμπεριλαμβάνεται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Στη γραμματειακή υποστήριξη συμμετέχουν εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή».

Το ιατρείο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 9π.μ. έως 1μ.μ. Για την πιστοποίησή τους, οι ανασφάλιστοι πολίτες προσκομίζουν ή το βιβλιάριο υγείας τους που έχει λήξει, ή κάρτα ανεργίας, ταυτότητα ή διαβατήριο για την ταυτοπροσωπία τους και στη γραμματεία του ιατρείου υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για την έλλειψη ασφαλιστικού φορέα.

Για ραντεβού, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλούν στο 210-3847374 τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου.

Επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του ιατρείου ανά ειδικότητα και ανά ωράριο λειτουργίας.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                         ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή