Με δεδομένες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλοι βιώνουμε, αποτελεί απαράδεκτη και καταχρηστική ενέργεια από μέρους της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, η επιβολή της υποχρέωσης στους ιατρούς που απασχολούνται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ να προμηθευτούν φορητούς υπολογιστές με δικά τους οικονομικά μέσα.

     Οι μειώσεις μισθών, η μη καταβολή δεδουλευμένων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και η συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή έχουν εξαντλήσει οικονομικά τους ιατρούς. Οιαδήποτε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση τους είναι κατακριτέα.

     Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όφειλε να έχει επιλύσει τα ζητήματα της πρόσβασης των ιατρών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προτού καταστήσει αυτήν υποχρεωτική. Ο ΙΣΑ αν και υπερθεμάτισε υπέρ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ζήτησε επανειλημμένα την αναβολή της εφαρμογής της έως την επίλυση ουσιαστικών ζητημάτων που αφορούσαν την ασφαλή και ελεύθερη πρόσβαση όλων των ιατρών.

     Ο Ι.Σ.Α ζητάει όπως προβεί άμεσα το Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ στην προμήθεια των απαιτούμενων laptop με δική του ευθύνη, και καλεί τα μέλη του να μην προχωρήσουν στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών με δικά τους χρήματα.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                           ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή