Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα θα θέλαμε να επισημάνουμε την επιτακτική ανάγκη άμεσης έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται στο άρθρο 34 παρ. 4 του Ν. 4038/2012 (ΦΕΚ Β΄/14/02.02.2012), με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», ως πρόκριμα για την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς του ιατρούς- παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Επιπλέον συναφώς θα πρέπει να αναζητηθεί μία δίκαιη λύση για τους ιατρούς –παρόχους καθώς και για τις ιατρικές εταιρείες και ιδιωτικά πολυϊατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι, παρ΄ ότι δεν τους έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα, όπως νομοθετικά αναγνωρίζεται, θα κληθούν για όσες τουλάχιστον εκ των αμοιβών τους έχουν εκδώσει ΑΠΥ να φορολογηθούν χωρίς καν να βεβαιώνεται από οποιαδήποτε έγγραφο η παρακράτηση φόρου, η οποία βεβαίως δεν έχει πραγματοποιηθεί . Με τον τρόπο αυτό η φορολόγησή τους θα είναι υπέρμετρη και δυσανάλογη των πραγματικών εσόδων τους εντός του 2011.

Ενόψει τούτου, δυοίν θάττερον:

Είτε θα πρέπει εξ υμών να κληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία να προβούν στην εκκαθάριση και πληρωμή του 90% των δαπανών με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο άμεσα και πάντως προ της 30-3-2012 με ταυτόχρονη χορήγηση εκκαθαριστικού σημειώματος παρακράτησης φόρου σε κάθε ιατρό,

Είτε με εγκύκλιό σας να καταστεί δυνατή η υποβολή φορολογικής δήλωσης εκ μέρους των ιατρών, χωρίς τον συνυπολογισμό των αμοιβών για τις οποίες δεν έχουν ακόμη αμειφθεί με την ταυτόχρονη υποχρέωσή τους να καταθέτουν στις οικείες Δ.Ο.Υ. υπεύθυνη δήλωση με ρητή αναφορά στο κατά περίπτωση συγκεκριμένο ποσό για το οποίο έχει μεν εκδοθεί εντός του 2011 ΑΠΥ, δεν έχουν όμως αποζημιωθεί.

Η επιλογή μίας εκ των ανωτέρω λύσεων είναι κατά την άποψή μας επιβεβλημένη με βάση την αρχή της αναλογικότητας, όπως αυτή θεμελιώνεται στη διάταξη του άρθρου 25 § 1 του Συντάγματος, αλλά και τη ρητή συνταγματική δέσμευση του άρθρου 78 παρ. 1 του Συντάγματος.

 

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή