Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

 

Κοινοποιήθηκε σήμερα στον ΙΣΑ (αρ. πρωτ. 29432/06.04.2012) η από 04.04.2012 Εξώδικη Διαμαρτυρία – Πρόσκληση – Δήλωση τριάντα τεσσάρων (34) ιατρών, η οποία απευθύνεται πρωτίστως σε εσάς και κοινοποιείται και στον Πρόεδρο του ΙΣΑ κο. Γεώργιο Πατούλη.

Οι γιατροί αυτοί επιλέγηκαν από τα αρμόδια Συμβούλια Επιλογής και Αξιολόγησης για την κατάληψη θέσης Επιμελητή Ε.Σ.Υ. και παραμένουν αδιόριστοι παρά την πάροδο ευλόγου χρόνου, κάποιοι δε εξ αυτών ένα έτος και πλέον.

            Επί της ανωτέρω Εξώδικης Διαμαρτυρίας ο ΙΣΑ επιθυμεί να τονίσει τα κάτωθι:

Από το συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 69 του Ν. 2071/1992, του άρθρου 34 του Ν. 2519/1997 και της παρ. 12 του άρθρου 11 του Ν. 2889/2001 όπως ισχύει σήμερα, προκύπτει ότι, μετά την αποστολή των οικείων πρακτικών και των πινάκων αξιολογικής κατάταξης των υποψηφίων από το Συμβούλιο Επιλογής στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Υπουργός οφείλει να προβεί στο διορισμό του πρώτου καταταγέντος. Και τούτο βεβαίως σε εύλογο χρόνο.

Ενόψει βεβαίως των διατάξεων του άρθρου 11 του Ν. 3833/2010, διάταξη στην οποία υπήχθησαν και οι ιατροί του ΕΣΥ, πολλοί διορισμοί εκκρεμούν.

Κε. Υπουργέ, ο ΙΣΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους ιατρούς αυτούς, πρωτίστως για λόγους νομιμότητας, αλλά και ισότητας. Είναι συνάδελφοι που μετά από πολυετείς σπουδές και σκληρή εργασία κρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα που σεις θεσμοθετήσατε, συνήθως μετά από πολυετή και χρονοβόρα διαδικασία, ικανοί για την κατάληψη θέσης στο ΕΣΥ. Παραταύτα παρακολουθούν ως θεατές, αδιόριστοι, το διορισμό άλλων συναδέλφων τους με μετατάξεις ή σε προσωποπαγείς θέσεις.

Ο ΙΣΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να απαντήσετε άμεσα στα αμείλικτα, εύλογα, και δίκαια αιτήματα και ερωτήματά των παραπάνω ιατρών, όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθείτε για το διορισμό τους. Τι ισχύει τελικά για τους εκκρεμείς διορισμούς η αρχή της χρονικής προτεραιότητας ή άλλη. Εισάγετε αίφνης Κύριε Υπουργέ νέα κριτήρια, διορισμού, αυτή τη φορά;

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθήσει το θέμα.

Παρακαλούμε για την πλήρη ενημέρωσή μας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή