Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

Σε συνέχεια του από 18.01.2012 έγγραφου μας, σας επαναφέρουμε το άμεσο και επιτακτικό ζήτημα της ελεύθερης κυκλοφορίας των ιατρών μελών του ΙΣΑ στο δακτύλιο της πόλης.

Σας τονίζουμε το γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός ιατρών – μελών μας αντιμετωπίζει καθημερινά πρακτικό πρόβλημα στην περίπτωση που πρέπει εκτάκτως να μεταβεί για την αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού, καθώς και πληθώρα νοσοκομειακών ιατρών οι οποίοι εκτελούν εφημερίες από το σπίτι (on call) και ζητείται αιφνιδίως η άμεση παρουσία τους στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται το γεγονός ότι δυνάμει της ΔΜΕΟ/οικ./6146/2108/Φ.911 «Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας» (ΦΕΚ 1613/Β΄/17.08.2007) Κοινής Υπουργικής Απόφασης , από τους περιορισμούς του δακτυλίου εξαιρούνται μεταξύ άλλων: «…α… β… γ… δ. Αυτοκίνητα γιατρών με μόνο επιβάτη τον ίδιο τον γιατρό για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών». Η γραμματική διατύπωση του όρου «εξυπηρέτηση επείγοντος περιστατικού» όμως δημιουργεί στην πράξη πρόβλημα καθώς εναπόκειται στην βούληση του εκάστοτε κάθε φορά αρμόδιου οργάνου η ερμηνεία του ανωτέρω όρου.

Δυνάμει των ανωτέρω λεχθέντων, τίθεται άμεσο ζήτημα τροποποίησης της προαναφερθείσας ισχύουσας διάταξης , προκειμένου να επιτρέπεται στα αυτοκίνητα των ιατρών τα οποία φέρουν το ειδικό σήμα και μοναδικό επιβάτη τον γιατρό να εισέρχονται ελεύθερα στο δακτύλιο. Η ανωτέρω τροποποίηση συνιστά πάγιο αίτημα των ιατρών – μελών μας καθώς και διασφάλιση της έγκαιρης μετάβασής τους από και προς τα νοσοκομεία και τους λοιπούς φορείς παροχής υγείας όπου απασχολούνται αλλά και στις κατ΄ οίκον επισκέψεις τους.

Ως εκ τούτου σας ζητούμε να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για να εφαρμοσθούν τα ανωτέρω.

               

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                               ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή