Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του πανικού που διακατέχει τους ιθύνοντες του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ για την ανεπιτυχή προσπάθειά τους να ξεκινήσει όπως-όπως η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ένα χρόνο μετά τη νομοθέτησή του και σχεδόν 6 μήνες μετά τη νομοθετική τους υποχρέωση να βρίσκεται σε λειτουργία.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει διοικητική υποστήριξη (υπαλλήλους), δεν έχει καμία σύμβαση με γιατρούς, δεν έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό και κουβαλάει όλα τα χρέη των Ασφαλιστικών Οργανισμών που τον απαρτίζουν.

Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα με την οποία εργάστηκαν γι αυτόν οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί είναι παροιμιώδεις. Ούτε οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν που να απευθύνονται ώστε να βρουν την υγεία τους, ούτε οι λειτουργοί γνωρίζουν ποιοι τελικά βρίσκονται μέσα σε αυτόν.

Η σύγχυση είναι ΑΠΟΛΥΤΗ.

Το μόνο που είναι γεγονός, είναι η διαχρονική προσπάθεια των διοικήσεων του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ να δημιουργούν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να πετύχουν τους πρόχειρους σχεδιασμούς τους. Δυστυχώς, βρίσκουν συμμάχους, είτε αφελείς είτε κάποιους που κυριαρχούνται, όχι από αγωνιστικά φρονήματα, αλλά από ιδιοτέλεια.

  • Καταγγέλλουμε, ως ΔΣ του ΙΣΑ, τον τελευταίο απεργοσπαστικό μηχανισμό που δημιουργείται μεταξύ του κου Βουγιούκα, προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και του κου Βουδούρη προέδρου του ΕΟΠΥΥ και τους προειδοποιούμε ότι όλος ο Ιατρικός Κόσμος θα είναι απέναντι σε τέτοιες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές.
  • Καλούμε τους γιατρούς που εργάζονται στα εργαστήρια του ΠΑΣΙΔΙΚ να αγνοήσουν τις πιέσεις των ιδιοκτητών και να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια στη δουλειά τους με όλους τους άλλους γιατρούς που απεργούν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2012.
  • Απαιτούμε από τον κο Βουδούρη να ενεργεί χωρίς να αποστασιοποιείται από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και να προστατεύσει τον ΕΟΠΥΥ από την κατάρρευση στην οποία οδηγείται μαθηματικά με την εφαρμογή των Κ.Ε.Ν. (μεγάλες αυξήσεις στα Δημόσια Νοσηλευτήρια), τάζοντας συγχρόνως τα πάντα στους πάντες, χωρίς χρηματοοικονομική ανάλυση και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των λειτουργιών του ΕΟΠΥΥ.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                             ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Για το έγγραφο της ΠΑΣΙΔΙΚ πατήστε εδώ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή