Προς: Υφυπουργό Υγείας &
Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ.
Φωτεινή Σκοπούλη

Κοιν. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
         κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
         Υπουργό Παιδείας
& Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
         κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
         Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
         κ. Γιάννη Στουρνάρα
        
Διοικητικό Συμβούλιο Σικιαρίδειου Ιδρύματος

 

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας ειδικών σχολείων Σικιαρίδειου Ιδρύματος

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε προ ημερών την αναστολή λειτουργίας ενός ιδρύματος, του Σικιαρίδειου Ιδρύματος που φιλοξενεί παιδιά με νοητική στέρηση. Αιτία της εξέλιξης αυτής, όπως γνωστοποιήθηκε από τη Διοίκηση του ιδρύματος, είναι η αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών του εξόδων και των εκπαιδευτικών αναγκών 250 παιδιών λόγω έλλειψης της απαραίτητης κρατικής επιχορήγησης. Η μακρόχρονη κοινωνική προσφορά του Σικιαρίδειου Ιδρύματος είναι πολύτιμη σε εκατοντάδες παιδιά με αναπηρία.

Θεωρούμε ότι η αναγκαία περιστολή της κρατικής σπατάλης δεν πρέπει να αφορά στην περικοπή πόρων από Ιδρύματα όπως το Σικιαρίδειο, που παρέχει τόσο πολύτιμο έργο στην ΕΝΤΑΞΗ των παιδιών με νοητική υστέρηση διότι τα Άτομα με Αναπηρία έχουν και πρέπει να έχουν ισότιμη προσβασιμότητα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας.

Αντίθετα, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος του Κράτους και των οικονομικών του, θα πρέπει από την εξοικονόμηση των πόρων να ενισχύονται οι δομές εκείνες που πραγματικά συμβάλουν στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Με γνώμονα ότι η Πολιτεία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα ειδικά σχολεία, και γνωρίζοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Διοίκηση του Ιδρύματος και την αδυναμία της να ανταποκριθεί στην παροχή υπηρεσιών σε δεκάδες παιδιά, παρακαλούμε να τοποθετηθείτε σαφώς επί του θέματος, ενημερώνοντας μας σχετικά με τις πρωτοβουλίες σας για τη διαφύλαξη της ισότιμης ένταξης των ΑμεΑ στην κοινωνία μας.



Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΟΣ του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή