Στην 1η Ημερίδα Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχε προλογίζοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς και ως ομιλητής στο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα:«Τα νέα δεδομένα στο χώρο της Υγείας για το γενικό χειρουργό: οι αλλαγές».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, παρουσία του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας κ. Αριστομένη Σιγκελάκη, του Προέδρου του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας κ. Μ. Παπασταματίου, λειτουργών από το χώρο της υγείας, του εκπροσώπου των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ κ.τ.λ.) κ. Ι. Σαριβουγιούκα και της Ένωσης Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Γ. Βελιώτη, συνεχάρη την Ελληνική Χειρουργική Εταιρία για την πρωτοβουλία της αυτή, καθώς πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία για το μέλλον του Έλληνα γιατρού, αλλά και του χώρου της υγείας στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στο ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο του χειρουργού, σημείωσε ότι «οι εδώ και χρόνια επικρατούσες συνθήκες στο χώρο της Υγείας έχουν οδηγήσει σε απαξίωση του ρόλο του και σε δυσπιστία του ασθενούς απέναντι στο χειρουργό.

Και το μέλλον – πρόσθεσε- προμηνύεται ακόμα δυσμενέστερο, όπως προβλέπει ο νεοσύστατος Εθνικός Οργανισμός Υπηρεσιών Υγείας.

Ο Έλληνας γιατρός έχει ηθικό χρέος να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί την επαγγελματική του αξιοπρέπεια. Να διεκδικήσει και να κερδίσει τη θέση που του αρμόζει. Οφείλει να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας, ένα δίκαιο και αξιοπρεπές σύστημα Υγείας για τον ίδιο και τον Έλληνα ασφαλισμένο.»

Ο κ. Πατούλης στην ομιλία του στο στρογγυλό τραπέζι ξεκαθάρισε ότι ο ΙΣΑ δεν είναι αντίθετος στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι όμως αντίθετος με τη λειτουργία αυτού του μηχανισμού, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις των ιατρών και τις ανάγκες των ασφαλισμένων.

«Ουσιαστικά -τόνισε - αν λειτουργήσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που υπάρχουν όλοι θα βγουν χαμένοι γιατροί και ασθενείς. Εμείς διαφωνούμε με αυτόν το σχεδιασμό. Όπως διαφωνούμε κάθετα και ζητάμε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου με την οποία επιτρέπει σε επιχειρηματικά συμφέροντα να εισβάλουν στο χώρο της υγείας. Εξίσου διαφωνούμε και ζητούμε την άμεση απόσυρση του ΦΕΚ με το οποίο ουσιαστικά ακυρώνεται το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και επιτρέπεται η διεξαγωγή χωρίς κανέναν έλεγχο διαγνωστικών εξετάσεων με ένα απλό χειρόγραφο παραπεμπτικό, αρκεί η αξία τους να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ. Απόφαση που επιτρέπει τη διαιώνιση του καθεστώτος διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.»            

Ο κ. Πατούλης κλείνοντας την ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμμετέχουν στο διάλογο που έχει ανοίξει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς και στη συστράτευση όλων των ιατρικών κλάδων για κοινή δράση ενάντια σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια επαγγελματικής και επιστημονικής απαξίωσης από τη Πολιτεία. « Να στείλουμε –πρόσθεσε- ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας και ανατροπής για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας.»      

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Για την ομιλία του Προέδρου του Ι.Σ.Α. πατήστε εδώ


 

 




 

 16-11-11-1i-imerida-epagg-symv-ell-xeiroyrgiki-etaireia-1

 16-11-11-1i-imerida-epagg-symv-ell-xeiroyrgiki-etaireia-2

 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
κ. Γιώργος Πατούλης στην 1η Ημερίδα Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας. Παρόντες ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας
κ. Α. Σιγκελάκης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας κ. Μ. Παπασταματίου,
και οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ κ.τ.λ.)
κ. Ι. Σαριβουγιούκας και της Ένωσης Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών
κ. Γ. Βελιώτης.


 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή