Το Άκρον Άωτον του πολιτικού θράσους, στο Μεγαλείο του.

Ο αφερέγγυος και καθ΄υποτροπήν ψευδόμενος κ.Λοβέρδος και η παρέα του, συνεπείς στη γραμμή ξεθεμελείωσης του Συστήματος Υγείας, εν μέσω της κρίσης και την ώρα που καταρρέει η Κυβέρνησή του, επιχειρεί με απίστευτη προχειρότητα να ολοκληρώσει το εργολαβικώς αναληφθέν έργο της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και της καθολικής παράδοσης του ευαίσθητου χώρου της Υγείας στους προνομιακούς υποστηρικτές του, που συγκροτούν το ΚΑΡΤΕΛ της Υγείας , γράφοντας στα κατώτερα των πολιτικών του υποδημάτων τον Έλληνα Πολίτη και τον Έλληνα Γιατρό.

Καλούμε αυτές τις κρίσιμες ώρες που κρίνεται η τύχη της Χώρας και με την ευκαιρία της επί θύραις σύνθεσης της Κυβέρνησης Συνεργασίας, να απαλλαγεί ο χώρος της Υγείας από τον αποδεδειγμένα επικίνδυνο κ. Λοβέρδο για τη Δημόσια Υγεία.

Καλούμε Κοινωνικούς και Ιατρικούς Φορείς, Ασφαλισμένους και Λειτουργούς Υγείας, άμεσα να καταδικάσουν τα ανθυγιεινά καμώματα του Υπουργού και να ζητήσουν τον αποκλεισμό του από τη σύνθεση της Νέας Κυβέρνησης. Ο Λαός έχει ανάγκη από πολιτικούς που τον σέβονται και όχι απο πολιτικούς που συστηματικά τον κοροϊδεύουν.

Ο Ι.Σ.Α. και ο Ιατρικός Κόσμος συνεχίζουν τον αγώνα τους και δε θα επιτρέψουν σε κανέναν κ.Λοβέρδο, σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν ανήκει, από εδώ και πέρα να παίζει με την Υγεία του Ελληνικού Λαού και την Αξιοπρέπεια του Έλληνα Γιατρού.

 

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

 

Χαρακτηριστικά επισημαίνουμε τα παρακάτω:

 

  • Είναι απαράδεκτη η κατάργηση του ίδιου του ορισμού του ιατρείου και του πολυϊατρείου ως χώρου αυτοτελούς και κατάλληλου για την παροχή αποκλειστικά ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Είναι απαράδεκτο ότι καταργεί την ιατρική εταιρεία ως εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εξομοιώνοντάς την πλήρως με τις πάσης φύσεως εμπορικές εταιρείες.
  • Είναι απαράδεκτο ότι καταργεί όλες τις απαγορεύσεις του άρθρου 14 του πδ 84/2001 με τις οποίες τέθηκε το πλαίσιο και οι βασικές προδιαγραφές άσκησης της ιατρικής στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε αντιδιαστολή με τις ιδιωτικές κλινικές.
  • Είναι απαράδεκτο ότι αν και εγκύκλιος ρυθμίζει διαφορετικά το ζήτημα της χορήγησης της άδειας λειτουργίας. Έτσι ενώ το άρθρο 35του ν.4025/11, που δημοσιεύτηκε 2 μόνο μέρες πριν, ρητά προβλέπει τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ιατρείου από τον ΙΣ, η εγκύκλιος θεωρεί την άδεια λειτουργίας καταργηθείσα και μάλιστα αναδρομικά από 2.7.2011, προβλέποντας επιπλέον διαφορετικές προθεσμίες εντός των οποίων πρέπει να δράσει η Διοίκηση.
  • Ζητούμε την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου, επιφυλασσόμενοι άλλως παντός νομίμου δικαιώματος προς πάσα κατεύθυνση, καθώς και άλλες ενέργειες σε συντονισμό με τους άλλους ΙΣ και φορείς της χώρας

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                               ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Για την εγκύκλιο με Αρ.Πρ. Υ3β/Γ.Π.οικ. 120760/4-11-2011 πατήστε εδώ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή