Υλικό Ζωης στις Δομές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης της Σύρου από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Τη Σύρο επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κος Κωνσταντίνος Δήμτσας, στα πλαίσια στήριξης των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε όλη την Ελλάδα.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με το φιλανθρωπικό της Οργανισμό Αποστολή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ πλαισίωσαν ένα σπουδαίο πρόγραμμα συλλογής φαρμάκων σε 25 Δήμους της Αττικής και τώρα προχωρούν σε όλη την Ελλάδα.

Σαράντα κιβώτια φάρμακα, βιταμίνες, αναλώσιμα και υγειονομικό υλικό προσφέρθηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και το νεοσύστατο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για να καλύψουν τις ανάγκες σε φάρμακα ανασφάλιστων, άπορων, άνεργων και οικονομικά εξαθλιωμένων κατοίκων ενώ παράλληλα ένα αρκετά δυσεύρετο στις μέρες μας νοσοκομειακό υλικό σε φάρμακα ενδοφλέβια και αγωγές υψηλού κόστους (π.χ. Ιντερφερόνες) παραδόθηκαν στο ΓΝ Σύρου για τις ανάγκες των νοσηλευομένων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΜ Σύρου, Πατερ Φλιαβιανός, καλωσόρισε με χαρά και τιμή τους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μεταφέροντας τις θερμές ευχαριστίες του Μητροπολίτη, κ Δωρόθεου τόσο στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κκ Ιερωνυμο, όσο και στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και Αναισθησιολόγος του ΓΝ Σύρου κος Πανοηλίας δήλωσε κατηγοριματικά ότι δε μπορούμε να αφήσουμε τους ανασφάλιστους ασθενείς στο δρόμο να πεθάνουν. Είτε έχουν να πληρώσουν είτε όχι, είμαστε υποχρεωμένοι ως λειτουργοί υγείας να κάνουμε το καθήκον μας και να προσφέρουμε τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ζωή του κάθε ασθενή, ασφαλισμένου ή μη.

Μιλώντας για τις ανάγκες του νοσοκομείου δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθούν οι πόροι για να ξαναλειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου, διότι αναγκάζονται να στέλνουν τα περιστατικά στην Αθήνα, με το ΕΚΑΒ, για μία διαγνωστική αξονική τομογραφία.

Ο Διοικητής του ΓΝ Σύρου, κος Τσιργής, ευχαρίστησε από καρδιάς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και εξήρε την προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη σε φαρμακευτικό και αναλώσιμο υλικό: Εδώ, στη Σύρο είμαστε μια γροθιά. Είμαστε όλοι μαζί. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί προχωράμε. Η ορθόδοξη, μαζί με την καθολική εκκλησία, ο Δήμος Σύρου και το νοσοκομείο Σύρου, έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο ιατροκοινωνικής περίθαλψης σε όλο το νησί και μαζί με το Σύλλογο κατ είκον νοσηλείας, αλλά και πλήθος εθελοντών προχωράμε σε έναν κοινό στόχο: να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών εκτός και εντός νοσοκομείου.

Ο αντιδήμαρχος κο Ρούσσης και η υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλος του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σύρου, κα Σπεράτζα Δουράτσου μίλησε για την αναγκαιότητα στήριξης του νεοσύστατου Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου που αποφασίστηκε προ ημερών από το Δήμαρχο κο Δεκαβάλλα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για την κίνηση αυτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Μεταφέροντας τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου Β, με αφορμή τη σημερινή παράδοση του φαρμακευτικού υλικού από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, οφείλω να δηλώσω ότι η ΙΜ Σύρου αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και διακονίας σε όλη την Ελλάδα: αγοράζει φάρμακα σε κείνους που δεν μπορούν να τα αγοράσουν, εξοφλεί λογαριασμούς νοικοκυριών για να μη βρεθούν στο δρόμο, οργανώνει σισίτια και καταγράφει ανάγκες σε κάθε πολίτη που θα χτυπήσει την πόρτα της.

Πράγματι, αποτελείτε πρότυπο για όλους μας. Σε αυτή την προσπάθεια, να ξέρετε πως δεν ειστε μόνοι. Είμαστε κοντά σας και προχωράμε όλοι μαζί για να δηλωσουμε ό,τι μπορούμε στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη” υπογράμμισε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δημτσας.

Υλικό Ζωής” αποκάλεσε ο κος Πατούλης το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό που επιδόθηκε από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο συριανό δίκτυο Εκκλησίας – Ιατρικού Κόσμου – Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι εμπεριέχει εκτός των άλλων και πολύ ακριβά φάρμακα, χρόνιων παθήσεων, που είναι μεν απαραίτητα για τη ζωή, απαγορευτικά όμως για την τσέπη εκατοντάδων ασθενών. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά: “Μετά από 14 ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, προχωράμε στη στήριξη δευτερονβάθμιων δομών υγείας όπου ζητηθεί η βοήθειά μας. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Ιατρικός Κόσμος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μία γροαθιά. Μαζί ξεκινήσαμε. Μαζί προχωράμε. Με στόχο και στόχευση: κανείς ασθενής χωρίς γιατρό και φάρμακα!!!”

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.         Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ   «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

        Γιώργος Πατούλης                        Κωνσταντίνος Δήμτσας


 

 

 

siros1

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης, ο Διοικητής του Γ.Ν. Σύρου κ. Τσιργής, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σύρου κ. Ρούσσης και η υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλος του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σύρου κ. Δουράτσου

siros2

Ιερά Μητρόπολη Σύρου με τον Αρχιερατικό Γραμματέα Πατέρα Φλαβιανό

siros3
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης με τον Διοικητή Γ.Ν. Σύρου κ. Τσιργής και τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου
Σύρου

siros4

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Ι.Σ. Κυκλάδων Ε. Παπανοηλία και στελέχη του Νοσοκομείου Σύρου

 


 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή