O ΙΣΑ έλαβε γνώση της από 11/10/2012 επιστολής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία αφορά την απασχόληση των συνταξιούχων του Δημοσίου από 1/1/2013.

              Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Αρθρο 10 του Ν.3865/2010, το καθεστως της απασχόλησης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, εξισώνεται με το αντίστοιχο του ιδιωτικου τομέα και ισχύουν από τον Ιούλιο του 2010, τα προβλεπόμενα στο άρθρο 16 του Νόμου.

              Το σχετικό άρθρο αναφέρει ότι για τους εργαζόμενους συνταξιουχους που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ και έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους (53ο για τους στρατιωτικούς) το ποσό της κύριας ή των κυρίων συντάξεων, που υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργατη (όπως διαμορφώνεται την 31η Δεκεμβρίου του πρηγούμενου έτους) περικόπτεται. Όμως στη σχετική επιστολή μνημονεύονται 30 ημερομίσθια και επιπροσθέτως δεν γίνεται πουθενά μνεία για τις σχετικές εξάιρεσεις που αφορούν «ευαίσθητες» κατηγορίες συνταξιούχων.

                        Ο ΙΣΑ έχει ενστάσεις σχετικά με τα αναφερόμενα στην επιστολή και έχει αναλάβει δια της Νομικής του Υπηρεσίας την διευρένηση της ορθότητας των όσων αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο και άμεσα θα λάβετε σχετική ενημέρωση για τις περαιτέρω ενέργειες μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                               ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή