Μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, το υβριδικό χειρουργείο μπορεί να γίνει οδηγός σε ένα κράτος που δε μπορεί, για όλους τους πολίτες ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης στα εγκαίνια του πρότυπου υβριδικού χειρουργείου του Ομίλου Υγεία που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Υγεία παρουσία του Υπουργού Υγείας κου Λυκουρέντζου, του Προέδρου του Ομίλου Υγεία κου Βγενόπουλου και πλήθος επισήμων, εκπροσώπων φορέων της πόλης και γιατρών εργαζομένων του Ομίλου. Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίδειξη του υβριδικού χειρουργείου στα ειδικά διαμορφωμένα χειρουργεία που θα υποστηρίξουν την δομή αυτή.

«Η ύπαρξη τέτοιων υβριδικών χειρουργείων στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στη Γερμανία, και συνάμα στον όμιλο Υγεία στην Αθήνα, σηματοδοτεί τη θέση της Ελλάδας στην πρόοδο και την επιστήμη της Ιατρικής. Είναι μεγάλη τιμή μία τόσο αξιόλογη και πρωτοπόρος μονάδα του Ομίλου «Υγεία» να βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος έχει δείξει ένα σπουδαίο κοινωνικό πρόσωπο μέσα από τη δωρεάν εξέταση των κατοίκων της πόλης που έχουν Artemis card. Με τη χρήση του υβριδικού χειρουργείου, σε ασθενείς με περίπλοκες παθήσεις, μειώνεται κατά πολύ η πιθανότητα δεύτερης και τρίτης επέμβασης και φυσικά μειώνεται μαζί και ο χρόνος και το κόστος νοσηλείας του αρρώστου» ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης

Στόχος του υβριδικού χειρουργείου που έχει την κύρια εφαρμογή του σε καρδιοχειρουργικούς ασθενείς, είναι να πραγματοποιούνται στην ίδια αίθουσα χειρουργείου και στον ίδιο χρόνο το συνδυασμό κλειστών (λαπαροσκοπικών ή επεμβατικών) πράξεων από γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων και ανοιχτών χειρουργικών επεμβάσεων.

Μέχρι τώρα, οι επεμβάσεις, ανοιχτές ή κλειστές και οι λοιπές διαγνωστικές ή θεραπευτικές πράξεις έπρεπε να γίνονται διαδοχικά και σε άλλο χώρο η κάθε μια.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς να υποβάλλονται σε περισσότερες από μία επεμβάσεις, με ό,τι αυτό σημαίνει για την υγεία του αρρώστου, τη νάρκωση, τις συμφύσεις, την ανάρρωση και επίσης το κόστος της νοσηλείας κάθε εγχειρητικής και μετεγχειρητικής περιόδου.

Εξάρωντας αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, ο κος Πατούλης έκλεισε το λόγο του λέγοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της χώρας που στόχο έχει όχι μόνο την προάσπιση του ιατρικού λειτουργήματος, αλλά και του λειτουργού υγείας καθώς επίσης και του κάθε μεμονωμένου ασθενή του: με μόνο γνώμονα το όφελος και την ποιότητα ζωής του κάθε πολίτη - ισότιμα και δεοντολογικά - όπως αρμόζει στην επιστήμη του ανθρώπου και του ανθρωπισμού: την Ιατρική

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

 

 

18 11 12 11
 

 18 11 12 3a
 

18 11 12 6a

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή