Προς  την Διοίκηση του ΓΝΑ Ιπποκράτειο

 

Κοιν. 1. Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας

            του ΓΝΑ Ιπποκράτειο

            2. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

            3. Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα

 

Αθήνα 20.12.2012

Α.Π 34417

 

Θέμα: «Πρέπει άμεσα να αποπληρωθούν οι εφημερίες των Νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ και των Ειδικευομένων και να μη γίνονται αυθαίρετες περικοπές»

 

Αξιότιμοι Κύριοι,       

Κοινοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, μεγάλος αριθμός επιστολών των Ειδικευομένων Ιατρών του ΓΝΑ Ιπποκράτειο , αναφορικά με :

1) Τη μη καταβολή των αμοιβών δεδουλευμένων εφημεριών, για τους μήνες Ιούνιο Ιούλιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

2) Την αυθαίρετη περικοπή, από την διοίκηση του νοσοκομείου, ποσοστού των αμοιβών που αφορούν στις εφημερίες των μηνών: Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου του έτους 2012. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται περίπου στο 45% του συνολικού ποσού ανά μήνα.

3) Την άρνηση της Διοίκησης να τους χορηγήσει τις αναλυτικές καταστάσεις και κρατήσεις , τις οποίες δικαιούνται σύμφωνα με το Σύνταγμα και για τις οποίες έχουν καταθέσει, σχετική αίτηση για την οποία δεν έχουν ακόμη λάβει σχετική απάντηση.

Ο ΙΣΑ στηρίζει τους συναδέλφους ιατρούς, που καθημερινά, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Οι ιατροί μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα διανύουν περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις βασικές βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους. Δεδομένου δε και των περικοπών που έχουν ήδη υποστεί στους μισθό τους, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών τους και των αυθαίρετων περικοπών βρίσκονται σε αδυναμία εξασφάλισης των προς τω ζην τους.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων και τις προσπάθειες και προτάσεις που θέτουν προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", λαμβανομένου υπόψη της ιδιαίτερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή στην Διοίκηση του ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες εργασίας των ιατρών, αλλά συνάμα και να επισπευθεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών.

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθήσει το θέμα.

Παρακαλούμε για την πλήρη ενημέρωσή μας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή