Προς  την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο»

Κοιν.  1. Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας  του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο»     

2. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

         3. Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα

 

Αθήνα 20.12.2012

Α.Π 34419

 

Θέμα: «Πρέπει άμεσα να αποπληρωθούν οι εφημερίες των Νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ και των Ειδικευομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» »

Αξιότιμοι Κύριοι,       

Κοινοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η από 22/11/2012 εξώδικη διαμαρτυρία –πρόσκληση –δήλωση των ιατρών ειδικευμένων και ειδικευομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», αναφορικά με :

Τη μη καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης για τις δεδουλευμένες εφημερίες του Ιουνίου 2012 ανερχόμενο σε ποσοστό 14%, για δε τις δεδουλευμένες εφημερίες του Ιουλίου και Αυγούστου 2012 ανερχόμενο σε ποσοστό 27% καθώς και για τη μη καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης στο σύνολο της για τον μήνα Σεπτέμβριο 2012.

Ο ΙΣΑ στηρίζει τους συναδέλφους ιατρούς, που καθημερινά, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Οι ιατροί μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα διανύουν περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις βασικές βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους. Δεδομένου δε και των περικοπών που έχουν ήδη υποστεί στους μισθό τους, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών τους και των αυθαίρετων περικοπών βρίσκονται σε αδυναμία εξασφάλισης των προς τω ζην τους.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων και τις προσπάθειες και προτάσεις που θέτουν προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», λαμβανομένου υπόψη της ιδιαίτερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες εργασίας των ιατρών, αλλά συνάμα και να επισπευθεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών και η ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθήσει το θέμα.

Παρακαλούμε για την πλήρη ενημέρωσή μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή