Αθήνα, 21.9.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptop) από τους ιατρούς του Ι.Κ.Α.”

Ο Ι.Σ.Α. καταδικάζει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Ι.Κ.Α. το σωστό μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, επιχειρώντας να το εφαρμόσει σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα ενόψει της λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όταν σε προηγμένες χώρες απαιτήθηκαν μέχρι και 10 ολόκληρα χρόνια.
Τούτο λαμβάνει χώρα, όταν δεν έχει διασφαλιστεί η ταχεία πρόσβαση στο σύστημα και ο ιστότοπος e-diagnosis δεν συνοδεύεται από πρωτόκολλο ασφάλειας, πράγμα που έχουμε καταγγείλει έγκαιρα ως Ι.Σ.Α., με αποτέλεσμα τη δυνατότητα μη νόμιμης πρόσβασης τρίτων προσώπων στο σύστημα, με συνέπεια την έκδοση σωρείας πλαστών παραπεμπτικών, αλλά και σε παράνομη γνωστοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενών.
Θεωρούμε καταχρηστική την επιβολή από το Ι.Κ.Α. της υποχρέωσης των γιατρών να προμηθευτούν φορητούς υπολογιστές (laptop),οι οποίοι θα παραμείνουν για ίδια χρήση, μετά την προμήθεια μόνιμων επιτραπέζιων υπολογιστών από το Ι.Κ.Α. – ΕΤΑΜ, μέσα από διαγωνισμό που θα κοστίσει 25.000.000Ε σε εποχή ισχνών αγελάδων.
Καλούμε τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α. και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε επωφελή συνεργασία με τους αρμόδιους ιατρικούς φορείς.
Σε διαφορετική περίπτωση, καλούμε τους γιατρούς να μη προχωρήσουν στην αγορά.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή