Προς τα Μ.Μ.Ε.

Αθήνα, 25-11-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘEMA: Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ. Γ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Σ.Α.

  • Ο πολυπράγμων Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τέως πρόεδρος του ΤΣΑΥ,  κ. Γ. Βουδούρης, καίτοι ιατρός, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι με την συμμετοχή του, ως εκ της θέσεώς του, συμπράττει όχι μόνον στην ισοπέδωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους, αλλά και στην εξαθλίωση των συναδέλφων του ιατρών, αγνοώντας πλήρως ότι οι ανοχές και αντοχές του ιατρικού κόσμου έχουν ξεπεραστεί προ πολλού και θα ακολουθήσουν τα χειρότερα.
  • Ενοχλήθηκε δήθεν και εξέδωσε Δελτίο Τύπου γιατί μια αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Ι.Σ.Α. των συγκεντρωμένων ιατρών της Αθήνας με τον Πρόεδρο τους κ. Γ. Πατούλη και ασφαλισμένων «εισέβαλε» στο Γραφείο του, ενώ είχε επισήμως ειδοποιηθεί από τον Ι.Σ.Α για την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και για την επίδοση Ψηφίσματος στο Γραφείο του.
  • Αν αντελήφθη ότι επρόκειτο περί επίσκεψης αβροφροσύνης που θα συνοδεύεται και με την προσφορά ανθοδέσμης, προφανώς ευρισκόμενος εκτός πραγματικότητας, παρεννόησε την έννοια του όρου Διαμαρτυρία.
  • Ο Ι.Σ.Α επαναλαμβάνει  για πολλοστή φορά και καλεί την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ σε ένα διαρκή, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, αφού αναστείλει την λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αποπληρωθούν τα 350 εκ. στους  συμβεβλημένους και τα ταμεία ιατρούς, έτσι ώστε μέσα από συναίνεση να δοθούν οι εφικτές λύσεις, που υπηρετούν την υγεία του Λαού και την Αξιοπρέπεια του Έλληνα Γιατρού.
  • Αναμένουμε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ να μην έχει την τύχη του Τ.Σ.Α.Υ, που επί πολλά χρόνια υπήρξε δοτός Πρόεδρός του.
  • Υπενθυμίζουμε ότι το Ενιαίο Ιατρικό Αγωνιστικό Μέτωπο, πάνω από ένα χρόνο βρίσκεται σε συνεχείς αγωνιστικές, δυναμικές κινητοποιήσεις και δεν  πρόκειται να κάνει πίσω, όσο η Κυβέρνηση και οι δοτοί εκτελεστές των αποφάσεών της, συνεχίζουν να αγνοούν τους Ιατρικούς Συλλόγους και νομίζουν ότι μπορούν να τους εμπαίζουν.
  • Ότι και αν  νομοθετήσουν, ότι και αν επιχειρήσουν, ερήμην των ιατρών, είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Μόνον ο δημοκρατικός διάλογος, θα μας βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                              ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή