• Ημερίδα σε συνεργασία με την ΕΑΝΔΑ για τις επιπτώσεις των ρυθμών του δικηγορικού επαγγέλματος στην Υγεία των δικηγόρων

 

Ημερίδα για τις επιπτώσεις των ρυθμών του δικηγορικού επαγγέλματος στην υγειά των δικηγόρων πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών  και την Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «ένας μακρύς αγώνας κοινών δράσεων και διεκδικήσεων συνδέει το δικηγορικό λειτούργημα με το ιατρικό. Η διατήρηση της Ψυχικής και Σωματικής Υγείας στο εκλεκτό επιστημονικό δυναμικό των δικηγόρων έχει σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, ιδιαίτερο κοινωνικό και επιδημιολογικό ενδιαφέρον, διότι στοχεύει πρώτα από όλα στην Πρόληψη. Κεντρική μας στόχευση πρέπει να είναι πως θα διατηρήσουμε υγιείς τους επιστήμονες της πρώτης γραμμής» , ενώ κατέληξε λέγοντας: «η ισότιμη προσβασιμότητα στο αγαθό της υγείας είναι η πεμπτουσία της συνταγματικής ελευθερίας και της δημοκρατίας»

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διότι συνέβαλε καθοριστικά στην άμεση και νόμιμη λειτουργία του Ιατρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με το ΠΔ 84/2001 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. «Το Ιατρείο διαθέτει ήδη τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και ως τώρα αριθμοί 10.000 επισκέπτες – δικηγόρους, δικαστές , αστυνομικούς και άλλους πολίτες που χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες ή έκτακτη φροντίδα Υγείας. Ευχόμαστε ότι με την συνεργασία του ΙΣΑ θα δημιουργηθεί και άλλο σύγχρονο ιατρείο στο Εφετείο Αθηνών, το οποίο θα εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών και λειτουργών της Δικαιοσύνης που έχουν ανάγκη την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» δήλωσε ο κος Αδαμόπουλος

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πρόεδρος της  ΕΑΝΔΑ κ. Γεώργιος Κώτσιρας, ενώ ομιλητές ήταν ο καρδιολόγος κ. Κ. Γιαννούκος, η ψυχίατρος κ. Λ.Μαρκάκη και ο  παθολόγος κ. Σεραφείμ Σαράφογλου, οι οποίοι ανέλυσαν ζητήματα σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στην υγεία των δικηγόρων.


 

 4 6 2013 ΔΣΑ ημερίδα 1

Οι ομιλητές


4 6 2013 ΔΣΑ ημερίδα 2

 Ο κος Πατούλης στο χαιρετισμό του



 


 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή