×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Αθήνα, 17/03/2011

• Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει στους Έλληνες πολίτες την απαράδεκτη τακτική του ΟΠΑΔ να συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους του, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν κάνει αποδεκτή την απόδειξη παροχής υπηρεσιών των ιατρών που όπως είναι γνωστό έχουν σταματήσει την επί πιστώσει εκτέλεση κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων. Είναι τέτοια η αναλγησία του ΟΠΑΔ που αντί να αποζημιώσει ΑΜΕΣΑ τους ασφαλισμένους, τους αποπέμπει χωρίς καν να εξετάσει το αίτημά τους.
• Εκτός αυτού έχει σταματήσει να πληρώνει την δαπάνη υλικών για χειρουργεία που εκτελούνται σε μη συμβεβλημένες κλινικές, όπως έκανε μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος θεραπείας. Την ίδια στιγμή παρατηρούνται τραγικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία τόσο σε υλικά όσο και σε φάρμακα, αφού για το κάθε υλικό, ακόμη και αυτών που είναι απαραίτητα για επείγοντα χειρουργεία απαιτείται έγκριση του διοικητή μετά από διαπραγμάτευση που θα κάνει με τις εταιρείες υλικών. Είναι προφανές ότι με την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας και ο Λογιστής Υπουργός του στο όνομα του Μνημονίου και τα ασφαλιστικά ταμεία εφαρμόζοντας τον πρόσφατο εκτρωματικό Νόμο για την Υγεία, οδηγούμαστε σε δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και σε πραγματικά ανθρωπιστική κρίση στο σύνολο του συστήματος Υγείας.
• Εκφράζουμε την λύπη μας για την απαράδεκτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από τον ΟΠΑΔ, ο οποίος δεν αρκείται μόνο να μην πληρώνει τους ιατρούς εδώ και 15 μήνες, αρνείται να αποζημιώσει και τους ίδιους τους ασφαλισμένους του εξαντλώντας την ανοχή τους.
• Καταγγέλλουμε επίσης τη Διοίκηση του ΟΠΑΔ για τις μεθόδους εκφοβισμού των συμβεβλημένων ιατρών, που ανενδοίαστα και προκλητικά χρησιμοποιεί, παραπέμποντας σε πρακτικές άλλων εποχών, που οριστικά έχει καταδικάσει ο Ελληνικός Λαός.
• Καλούμε τον ΟΠΑΔ να σταματήσει τον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων, να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποζημιώσει άμεσα τους ασφαλισμένους, να πληρώσει τα δεδουλευμένα στους ιατρούς, να επαναφέρει το δικαίωμα συνταγογράφησης, με χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος, σε ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς ακόμη και στους μη συμβεβλημένους, να συνεχίσει να καλύπτει το κόστος των υλικών για ασφαλισμένους που νοσηλεύονται σε μη συμβεβλημένες κλινικές, όπως άλλωστε έκανε μέχρι πρότινος και τέλος καλούμε σε σύναψη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
• Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας πιστεύοντας ότι στον αγώνα αυτό έχουμε την συμπαράσταση των πολιτών, αφού και οι ίδιοι πλήττονται από την ανάλγητη πολιτική σκληρής λιτότητας που έχει επιβάλλει ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ακόμη και στο πολυτιμότερο αγαθό που είναι η Υγεία.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤ. ΡΗΓΑΚΗΣ                   ΓΕΩΡΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή